Personen Helmut Gehlmann

Contact

drs. Helmut Gehlmann
cardioloog


Helmut Gehlmann Interventie Cardioloog

Helmut Gehlmann is werkzaam op de afdeling Hartcatheterisatie en op de polikliniek van Cardiologie. Zijn aandachtsgebieden zijn PCI, TAVI, MitraClip en het dotteren en klepvervanging/reparatie met behulp van cathetertechnieken.

lees meer

Helmut Gehlmann Interventie Cardioloog

Helmut Gehlmann is werkzaam op de afdeling Hartcatheterisatie en op de polikliniek van Cardiologie. Zijn aandachtsgebieden zijn PCI, TAVI, MitraClip en het dotteren en klepvervanging/reparatie met behulp van cathetertechnieken. Zijn voornaamste doelgroep bestaat uit patienten met een acuut hartinfarct, angina pectoris, hartfalen door vernauwde/lekke hartkleppen, algemene poliklinische patienten

Taken en werkzaamheden

Helmut Gehlmann verricht hartcatheterisaties om afwijkingen in hartfunctie en/of kransslagaderen vast te stellen en eventueel te behandelen door een dotterbehandeling.

Daarnaast houdt hij zich bezig met het vervangen van de aortaklep, de uitgangsklep van de linker hartkamer als deze klep ernstig vernauwd of lek is. Een andere taak van Helmut Gehlmann is het “clippen” van de ingangsklep van de linker hartkamer als deze ernstig vernauwd is.

 

Onderwijs en onderzoek

drs. Helmut Gehlmann verzorgt mede de opleiding van artsassistenten, die al of niet cardioloog willen worden. Verder werkt hij mee aan lopende onderzoeken op de afdeling hartcatheterisatie.

Opleiding

  • Atheneum B
  • Geneeskunde
  • Cardiologie
  • Fellow electrofysiologie
  • Interventie cardiologie