Personen Janneke Zinkstok

Profiel

dr. Janneke Zinkstok
BIG-nummer: 19053220601Over Janneke Zinkstok

Als psychiater heb ik me tijdens mijn opleiding en promotieonderzoek gespecialiseerd in de genetica van psychotische stoornissen, en vervolgens bij de Maudsley Hospital in London in ontwikkelingsstoornissen bij volwassenen. Sindsdien houd ik me bezig met diagnostiek en behandeling van neurobiologische ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, jongeren en volwassenen, vaak met bijkomende somatische problemen (bijvoorbeeld epilepsie). Mijn onderzoek richt zich op genetische syndromen en op het in kaart brengen van en tegemoetkomen aan de zorgbehoefte van mensen met ontwikkelingsstoornissen en hun naastbetrokkenen. Belangrijke thema’s in mijn werk zijn levenslooppsychiatrie, systemisch denken, netwerkpsychiatrie, en ‘family empowerment’. Ik werk zowel bij het Radboudumc als bij Karakter, en zie kinderen, jongeren en volwassenen met ontwikkelingsuitdagingen.


Functie(s)

  • psychiater

Social media


Janneke Zinkstok principal clinician

Janneke Zinkstok wil als (kinder)psychiater ondersteuning bieden aan ouders van kinderen met aangeboren ontwikkelingsstoornissen.

lees meer

Janneke Zinkstok principal clinician

Janneke Zinkstok wil als (kinder)psychiater ondersteuning bieden aan ouders van kinderen met aangeboren ontwikkelingsstoornissen. Deze kinderen krijgen hoogkwalitatieve zorg in de expertisecentra, maar voor de ouders is er nog weinig aandacht. Hoewel deze ouders een kind hebben bij wie niets volgens het boekje verloopt, blijven ze verantwoordelijk voor de organisatie van zorg. Ook als de kinderen volwassen zijn. De rouw en het verdriet die hiermee gepaard gaan, krijgen vaak weinig aandacht. Janneke wil de veerkracht van deze ouders vergroten, met als resultaat betere uitkomsten voor patiënten en minder druk op de zorg. Een belangrijk onderdeel van het project is een innovatie waarmee lot-/bondgenoten in contact met elkaar kunnen komen. Deze parent-to-parent-support (P2PS) zal samen met de betreffende ouders worden vormgegeven.

  • Medewerkers
  • Intranet