Personen Jeroen Meijerink

Profiel

prof. dr. Jeroen Meijerink
BIG-nummer: 49022799801


Over Jeroen Meijerink

Jeroen Meijerink is hoogleraar aan het Radboud Instituut voor Gezondheidswetenschappen. Hij is verbonden met het thema Urologische kankers en met de afdeling Operatiekamers. lees meer

Over Jeroen Meijerink

Jeroen Meijerink studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (1980-1988). Hij promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op onderzoek naar voedingsinterventie rondom de operatie van patiƫnten met maag-darmkanker.

Na vervulling van een deel van zijn co-schappen in onder andere het Biharamulo District Medical Center in Tanzania en een postdoc fellowship bij Stony Brook University New York, was dr. Meijerink werkzaam bij het UMC Maastricht, het Catharinaziekenhuis in Eindhoven, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Medisch Centrum Leeuwarden. Sinds 2006 was hij als colorectale en laparoscopische chirurg verbonden aan VU Universitair Medisch Centrum te Amsterdam.

Sinds 2016 is Jeroen hoogleraar Innovatieve chirurgie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van het Radboudumc. De operatiekamer is een hooggespecialiseerd technologisch centrum. Het Radboudumc beschikt over een Medical Innovation Technology expert Centre (MITeC), een combinatie van een kennis- en innovatieplatform en een therapeutisch interventiecentrum binnen het OK-complex. Het is een samenwerkingsverband van technologische innovatie en wetenschappelijk onderzoek, waar dr. Meijerink een voortrekkende rol heeft.

Functies

  • chirurg/afdelingshoofd OK
  • Medewerkers
  • Intranet