Personen Peter van den Hoogen

Contact

drs. Peter van den Hoogen
trainee geestelijk verzorger

contact

Over Peter van den Hoogen

Peter werkt als geestelijk verzorger op de afdelingen Dekkerswald (longziekten) en het Amalia Kinderziekenhuis.

lees meer

Over Peter van den Hoogen

Peter werkt als geestelijk verzorger op de afdelingen Dekkerswald (longziekten) en het Amalia Kinderziekenhuis. Naast zijn werk in het Radboudumc werkt hij als museumdocent bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daarnaast is hij werkzaam als freelance ritueel begeleider.

'Een ziekenhuisopname kan een ingrijpende ervaring zijn voor u en uw naasten. Vragen over toekomstperspectief, angsten, afhankelijkheid en misschien zelfs boosheid kunnen u bezighouden. Als geestelijk verzorger neem ik de tijd om samen stil te staan bij deze binnenkant van het mens-zijn. Wat doet het ziek zijn met u en uw naasten? Wellicht vindt u het fijn om hierover te praten. Ik bied u een luisterend oor, of samen zoeken wij naar zaken waar u kracht uit put: herinneringen, woorden, stilte of spiritualiteit.  Want ziek zijn of beter worden doen we niet alleen met lichaam, maar ook met geest'.

Opleidingen

Peter studeerde theologie en religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

lees meer

Opleidingen

  • SPH, Hogeschool Zuyd, Sittard.
  • Theologie en Religiewetenschappen, specialisatie Religiestudies (bene meritum), Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Theologie en Religiewetenschappen, specialisatie Geestelijke Verzorging (cursussen), Radboud Universiteit Nijmegen, 2015-2016.