Loopbaan

Sinds zijn opleiding werkt Reinout van Crevel als internist-infectioloog op de afdeling Interne Geneeskunde van het Radboudumc. Van 2006 tot 2009 werkte hij drie jaar in Bandung, Indonesië, aan Padjadjaran University/Hasan Sadikin Hospital, aan een EU-project over preventie en behandeling van hiv en drugsgebruik in West-Java, onder andere in scholen, een ziekenhuis en een gevangenis. Sindsdien werkt hij weer in het Radboudumc, waar hij leiding geeft aan de zorg voor mensen met een hiv-infectie en optreedt als vervangend tuberculosecoördinator.
 
Zijn onderzoek is een combinatie van laboratorium-, klinisch en public health-onderzoek. Dit onderzoek richt zich vooral op tuberculose en hiv. Sinds zijn promotieonderzoek reist hij hiervoor regelmatig naar Indonesië, sinds 2014 voor tuberculose ook regelmatig naar Roemenië. In 2013 kreeg hij samen met prof. dr. Andre van der Ven de Internationaliseringsprijs van de Radboud Universiteit. Sinds 2008 is hij junior Principal Investigator en sinds 2010 Principal Investigator bij het Radboudumc.
 
Sinds 2017 is hij in het kader van zijn werk in Indonesië senior scientist aan de Eijkman Oxford Clinical Research Unit in Jakarta (Indonesië), visiting professor in Infectious Diseases aan Oxford University (Verenigd Koninkrijk) en associate professor aan de University of Indonesia, Jakarta.
 
Vanaf 2003 verzorgt hij onderwijs op het gebied van infectieziekten aan studenten Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Tandheelkunde en assistenten in opleiding tot internist-infectioloog. Van 2005 tot 2010 coördineerde hij kernonderwijs op het gebied van immunologie en infectieziekten voor de bachelor Tandheelkunde en van 2010 tot 2016 voor Infection and Host Defense voor de Biomedische Wetenschappen.
 
Van Crevel verwierf voor zijn onderzoeksprojecten een persoonlijke VIDI-beurs bij NWO, een klinisch fellowship bij ZonMW en grote EU-subsidies met anderen zoals voor het IMPACT-programma over hiv in Indonesië en TANDEM over tuberculose en diabetes in Zuid-Afrika, Peru, Roemenië en Indonesië. Als (co)promotor begeleidde hij 18 promovendi (2002-2017) bij hun promotieonderzoek.
 
Personen Reinout van Crevel

Radboud Institute for Health Sciences

Ideally, every procedure in clinical practice and public health should take place based on proof, instead of intuition or 'experience'. Our aim is to improve clinical practice and public health. read more

Prof. dr. van Crevel stelt zich voor

Prof. dr. Reinout van Crevel is geboren op 1 mei 1967 te Rotterdam. In 2016 is hij benoemd tot hoogleraar in het Radboudumc.

Opleiding

 • 1985: Gymnasium
 • 1994 : Geneeskunde (Universiteit van Amsterdam)
 • 2002: Promotie (Katholieke Universiteit Nijmegen): "Clinical and pathophysiological studies in tuberculosis"
 • 2003: Specialisatie Interne Geneeskunde (UMC St Radboud)
 • 2005: Specialisatie Infectieziekten (UMC St Radboud)

Loopbaan

Sinds zijn opleiding werkt Reinout van Crevel als internist-infectioloog op de afdeling Interne Geneeskunde van het Radboudumc.

lees meer


Neven­activiteiten

 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren (1996-2004)
 • Lid van de Vereniging voor Infectieziekten (2005-?)
 • Lid van de PI-commissie van het Radboudumc (2013-?)
 • Lid van de richtlijncommissie tuberculosescreening bij gebruik van biologicals (2016).
 • Wetenschappelijk coördinator van het EU-programma over tuberculose en diabetes (2013-2017)
 • Planning committee en chair voor expert meetings op NIH/NIAID Washington over tuberculose (2016, 2017)
 • Bestuurslid van het Radboudfonds (2017-?)