Over Thomas van Heerde

Van 1980 tot 2012 is Thomas werkzaam geweest als leerkracht in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (cluster 4). Vanaf 2012 tot op heden is hij werkzaam als Geestelijk Verzorger in het Radboudumc te Nijmegen. Hij is mede verantwoordelijk voor het aandachtsveld patiĆ«ntenzorg binnen het Radboudumc. Thomas werkt op de volgende afdelingen:  Nierziekten en Dialyse; de IC voor kinderen en UCCZ Dekkerswald. Laatstgenoemde werkplek verleent zorg aan long- en tuberculose patiĆ«nten.

'Ik ben opgeleid tot Algemeen Geestelijk Verzorger, maar eigenlijk noem ik mezelf liever zielzorger. De verbinding met de mens die tegenover me zit of ligt en die worstelt met zijn ziekte, handicap of verlies is voor mij essentieel. Ik zie mezelf als iemand die het gebroken levensverhaal van u als persoon kan aanhoren en spiegelen, waardoor u zich hierin gezien voelt en er ruimte komt om dat wat u  overkomt een plaats te geven. Dergelijke gesprekken helpen vaak om het levensverhaal weer te kunnen oppakken. Het is een bescheiden rol, maar wel van wezenlijk belang. En hij past me goed. Graag ga ik met u in gesprek over zingeving en spiritualiteit: Wat doet het met u nu ziekte in uw leven is gekomen? Wat geeft u moed en waar put u kracht uit ?  Wat wilt u vasthouden en/of loslaten? Wat wilt u nog doen of juist laten?  Het zijn zomaar wat vragen die de inhoud van het gesprek met u kunnen vormgeven'.

 
Personen Thomas van Heerde

Contact

Thomas van Heerde
geestelijk verzorger

contact

Over Thomas van Heerde

Van 1980 tot 2012 is Thomas werkzaam geweest als leerkracht in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (cluster 4). Vanaf 2012 tot op heden is hij werkzaam als Geestelijk Verzorger in het Radboudumc te Nijmegen.

lees meer

Opleidingen

Thomas studeerde Theologie en Geestelijke Verzorging in Utrecht.

lees meer

Opleidingen

  • 1980: opleiding tot leerkracht afgerond aan de Pedagogische Academie De Klokkenberg Nijmegen.
  • 2014: Master RU Utrecht als Algemeen Geestelijk Verzorger, afronding van mijn opleiding Theologie en Geestelijke Verzorging.
In mijn levensbeschouwelijke positie sta ik op het protestantse erf. Ik voel mijzelf wel verbonden maar niet gezonden vanuit deze traditie. Door de RING ( raad  voor toetsing en bevoegd verklaring van institutioneel niet-gezonden geestelijk verzorgers) ben ik in 2015 tot bevoegd geestelijk verzorger verklaard en tevens aangesloten bij de beroepsvereniging VGVZ.
 

Nevenfuncties

Thomas is bestuurslid van de SING , een platform voor geestelijk verzorgers van alle levensbeschouwelijke richtingen en nieuwe vormen van spiritualiteit. Dit is een sector binnen de beroepsvereniging de VGVZ.