Willemijn Klein principal clinician

Radioloog Willemijn Klein heeft in 2019 een nieuwe MRI-techniek, MR lymfangiografie, overgenomen uit Philadelphia. Hiermee kan de stroming in de lymfevaten worden afgebeeld. Dit is belangrijk voor mensen met een stoornis hierin, zoals kinderen met een aangeboren afwijking en lekkage van de lymfebanen. Een chylothorax is bijvoorbeeld een lekkage van lymfe in de borstkas. Hierdoor kan de patiënt niet goed ademhalen en gaan belangrijke voedings- en afweerstoffen verloren die in de lymfe zitten. Met de MR lymfangiografie is de locatie van de lekkage precies op te sporen. Daarmee kan een precieze therapie worden gekozen, zoals een interventie waarbij het lekkende lymfevat wordt dichtgemaakt (embolisatie). 
Willemijn Klein gaat de komende jaren patiënten met lymfeproblemen een MR lymfangiografie aanbieden, zodat het onderliggende probleem duidelijk wordt en een persoonsgerichte therapie kan worden gekozen.
Personen Willemijn Klein

Profiel

dr. Willemijn Klein
BIG-nummer: 99050052601

0243611111


Over Willemijn Klein

(Kinder)radioloog Radboudumc 2010 tot heden.

Voorzitter van Lymphomics, multidisciplinaire werkgroep voor stoornissen in de lymfestroming. specifieke expertise in MR Lymfangiografie. Expertise in vasculaire malformaties (Hecovan); congenitale afwijkingen; foetale MRI; postmortem radiologie.

Forensisch radioloog MUMC+ 2016-2019.


Functie(s)

  • radioloog

Opleiding

  • Stedelijk Gymnasium Nijmegen
  • Geneeskunde Universiteit Utrecht
  • Radiologie UMCU en Radboudumc

Social media


Researchfunctie

  • associate professor

Willemijn Klein principal clinician

Willemijn Klein gaat de komende jaren patiënten met lymfeproblemen een MR lymfangiografie aanbieden, zodat het onderliggende probleem duidelijk wordt en een persoonsgerichte therapie kan worden gekozen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet