(Wout) F.J. Feitz Hoogleraar Kinderurologie

Prof. Feitz is hoogleraar Kinderurologie en werkt sinds 1993 als kinderuroloog in het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis.

Hij is coördinator van het landelijk erkende expertise centrum ‘’Aangeboren urogenitale aandoeningen’’. Tevens is Wout Feitz opleidingdirecteur en Board Member voor het European Union of Medical Specialist Joint Comité for Paediatric Urology voor het opleidingprogramma voor kinderurologen. Daarnaast is hij coördinator voor het EAU-EBU Host programma voor kinderurologie in het Radboudumc en lid van de Scientific Office van de European Association of Urology. In het European Reference Network eUROGEN is hij de coördinator voor workstream 1: Rare congenital uro-recto-genital anomalies. Bij het onderzoeksthema Reconstructive & Regenerative Medicine is hij coöordinator voor het Radboudumc.Het onderzoek betreft de verschillende aspecten van de in het expertise centrum gecoördineerde ziektebeelden zoals complexe genitale reconstructies (DSD), Blaasextrofie en epispadie, zeldzame niersteen en nierziekten, aanleg en functiestoornissen van de urinewegen zoals bij spina bifida, urethrakleppen, hypospadie en urologische aspecten bij anorectale aandoeningen. Het onderzoek richt zicht op de patiëntenvragen, de oorzaken en innovatieve behandelingen (Radboudumc AGORA data en biobank, Experimentele Urologie Laboratorium voor weefselregeneratie).
Personen Wout Feitz

Contact

prof. dr. Wout Feitz

+31 (0)24 361 38 03
contact

(Wout) F.J. Feitz Hoogleraar Kinderurologie

Prof. Feitz is hoogleraar Kinderurologie en werkt sinds 1993 als kinderuroloog in het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis. Hij is o.a. coördinator van het landelijk erkende expertise centrum ‘’Aangeboren urogenitale aandoeningen’’.

lees meer

Afdeling Urologie

De specialisten van de afdeling Urologie onderzoeken en behandelen patiënten met aandoeningen aan de nieren, urinewegen of geslachtsorganen.

lees meer

Leeropdracht

Kinderurologie