Contact

Vragen voor het Radboudumc

Heeft u een vraag over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw eigen behandelaar.  

Algemene vragen

Heeft u vragen van algemene aard over het coronavirus kijkt u dan bij de veelgestelde vragen op deze pagina van het RIVM.

Landelijk testbeleid

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Bel voor een afspraak met 0800-1202 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Rijksoverheid

 

Projecten Corona virus

Maatregelen coronavirus

Veel van de geplande afspraken en behandelingen gaan weer door, maar niet altijd op de manier die u gewend bent. Onze artsen en behandelaars beoordelen per patiënt welke zorg kan doorgaan en welke zorg kan worden omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek.

lees meer

Maatregelen coronavirus


 • Veel van de geplande afspraken en behandelingen gaan weer door, maar niet altijd op de manier die u gewend bent. Onze artsen en behandelaars beoordelen per patiënt welke zorg kan doorgaan en welke zorg kan worden omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek. U kunt voor spoedgevallen altijd terecht in het Radboudumc.

  Wat betekent dit voor u?
  Lees hieronder welke situatie voor u van toepassing is.


Contact

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus neemt u dan contact op met uw eigen behandelaar. Het RIVM heeft voor algemene vragen over het coronavirus (SARS-CoV-2) een landelijk informatienummer opengesteld: 0800-1351.

lees meer

Deelnemen aan lopende onderzoeken

Bekijk hier de lopende onderzoeken waar we nog deelnemers voor zoeken.


Hoe draagt u een mondneus­masker?

Op sommige momenten is het verplicht om een mondneusmasker te dragen. Het is belangrijk dat u uw masker op de juiste manier op- en afzet om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op deze poster ziet u hoe een mondneusmasker op een correcte manier gedragen en afgedaan kan worden. bekijk poster


Tips om verspreiding coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen

Als Radboudumc nemen we onze verantwoordelijkheid voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers. We willen hen en anderen zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus in ons huis en daarbuiten.

Maar u kunt zelf ook iets doen om verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen. Het is dus belangrijk om deze tips op te volgen: 
 • Was uw handen goed en regelmatig. Indien mogelijk desinfecteer uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek.
 • Gooi papieren zakdoekjes na gebruik direct weg en was uw handen; of desinfecteer uw handen indien mogelijk.
 • Schud geen handen.
 • Komt u in een situatie terecht waarin er besmettingsgevaar is, volg dan de aanwijzingen op van de instanties en verlaat niet zomaar de locatie. Hierdoor kunt u weer anderen in besmettingsgevaar brengen.
 • Raadpleeg en volg het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken op.
 • Denkt u dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2): blijf dan thuis en volg de aanwijzingen van het RIVM. Kom niet onaangekondigd naar het ziekenhuis.

Stop het coronavirus jebentnodig.nl

We werken samen met zorgprofessionals, onderzoekers en technici de klok rond aan oplossingen tegen corona. We kunnen uw hulp gebruiken voor een aantal urgente projecten zoals mondkapjes, beademingsapparatuur en wetenschappelijk onderzoek. naar jebentnodig.nl