Flexpool Hoe meldt u zich aan?

Veel mensen bieden aan om te helpen in deze periode van de coronacrisis. Dat wordt gewaardeerd! Op dit moment kunnen we de zorg nog leveren met onze huidige personeelsbezetting, maar dit kan uiteraard veranderen. Daarom gaan we bijhouden wie tijd heeft of kan maken om bij te springen als de situatie in de zorg daarom gaat vragen.

Om een overzicht te krijgen van vraag en aanbod, willen we de aanmeldingen op één plek verzamelen. Voor nu richten we ons op mensen met een zorg- of ondersteuningsachtergrond die al bekend zijn in en met het Radboudumc. Ook mensen van buiten kunnen zich echter inschrijven. Wij vragen u dit alleen via onderstaande formulieren te doen, en niet afzonderlijk te bellen of langs te komen. Zo zorgen we dat alle informatie op de goede plek binnen komt.

Hoe het werkt

Inschrijven kan via de onderstaande link van de functie waarvoor u zich aanbiedt en waarvoor u bevoegd bent. Bent u bijvoorbeeld in het verleden verpleegkundige geweest en werkt u nu bij de Radboudumc Health Academy en heeft u geen BIG meer, dan kiest u voor verpleegkundige zonder BIG. We willen u vragen om u voor maximaal één functie in te schrijven.

Het FLEXbureau van het Radboudumc regelt de extra inzet van medewerkers voor alle functies in het Radboudumc. Na inschrijving kunt u dus door een medewerker van het FLEXbureau worden benaderd. Of en wanneer dat zal gebeuren hangt van de situatie af. U beslist uiteraard zélf of het aangeboden werk bij u past.

Projecten Corona virus

Maatregelen coronavirus

Over alle afspraken waarvoor u het Radboucumc bezoekt wordt van te voren contact met u opgenomen. Het kan zijn dat uw afspraak, onderzoek of behandeling wordt verplaatst of geannuleerd, of wordt omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek. Wij informeren u telefonisch of via mijnRadboud.

lees meer

Maatregelen coronavirus

Bent u patiënt en heeft u een afspraak in het Radboudumc?

Uw afspraak
Over alle afspraken waarvoor u het Radboudumc bezoekt wordt van te voren contact met u opgenomen. Het kan zijn dat uw afspraak, onderzoek of behandeling wordt verplaatst of niet doorgaat. Mogelijk wordt uw afspraak omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek. Daarover informeren wij u telefonisch of via mijnRadboud.

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? U mag maximaal 1 begeleider meenemen. U en uw begeleider mogen geen luchtwegklachten hebben, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts.

Operaties
Om ons goed voor te bereiden en zoveel mogelijk bedden vrij te maken voor corona-patiënten stellen we geplande operaties zoveel mogelijk uit. Ook kijken we naar een goede verdeling en beschikbaarheid van zorgmedewerkers. 

Acute zorg
U kunt voor acute zorg nog steeds terecht in het Radboudumc.

Komt u naar het Radboudumc als bezoeker?

 • ​Als u koorts en/of griep heeft en/of verkouden bent, vragen wij u om niet op bezoek te komen bij patiënten die opgenomen zijn in het Radboudumc.
 • Patiënten mogen per dag 1 bezoeker ontvangen. Overleg daarom met uw naaste wie er op een bepaalde dag op bezoek mag komen.

Maatregelen bij de ingangen

In verband met het coronavirus beperken wij het aantal ingangen voor patiënten en bezoekers. U kunt alleen gebruik maken van de volgende ingangen:
 • De hoofdingang, gelegen aan het Geert Grooteplein Zuid 10
 • Ingang Oost, gelegen aan de Reinier Postlaan 4
 • Ingang West, gelegen aan de Philips van Leydenlaan 15
 • De ingang apotheek/polikliniek Interne Geneeskunde, gelegen aan het Geert Grooteplein Zuid 8
Patiënten die komen voor een afspraak bij Radiotherapie of voor dialyse hebben een eigen ingang. Deze blijven alleen voor hen open. De ingang Vrouw & Kind blijft alleen open voor vrouwen die acute verloskundige zorg nodig hebben.

Er staan medewerkers bij de ingangen om u te wijzen op onze maatregelen. Of om vragen te stellen over uw gezondheid. Dat doen we om uzelf, onze patiënten en onze medewerkers te beschermen. 

Vragen?


Contact

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus neemt u dan contact op met uw eigen behandelaar. Het RIVM heeft voor algemene vragen over het coronavirus (SARS-CoV-2) een landelijk informatienummer opengesteld: 0800-1351.

lees meer

Contact

Vragen voor het Radboudumc

Heeft u een vraag over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw eigen behandelaar.  

Algemene vragen  

Heeft u vragen van algemene aard over het coronavirus kijkt u dan bij de veelgestelde vragen op deze pagina van het RIVM

Nep-nieuws coronavirus

In deze tijd is het belangrijk om via officiële kanalen op de hoogte te blijven. Het Radboudumc deelt alle informatie over het coronavirus, onze maatregelen, standpunten en aanbevelingen, altijd via onze website en officiële social-media-accounts.

lees meer

Nep-nieuws coronavirus

In deze tijd is het belangrijk om via officiële kanalen op de hoogte te blijven. Het Radboudumc deelt alle informatie over het coronavirus, onze maatregelen, standpunten en aanbevelingen, altijd via onze website en officiële social-media-accounts. Ziet u informatie op andere plekken dan onze officiële accounts, kijk dan altijd even op onze sociale media of op www.radboudumc.nl/corona om na te gaan of de informatie klopt.

Corona in cijfers 8 april 2020

In het Radboudumc zijn op dit moment:

 • 68 bewezen COVID-patiënten (41 IC)
 • 20 patiënten met COVID-verdenking
 • 117 patiënten hersteld van COVID en ontslagen


Tips om verspreiding coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen

Als Radboudumc nemen we onze verantwoordelijkheid voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers. We willen hen en anderen zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus in ons huis en daarbuiten.

Maar u kunt zelf ook iets doen om verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen. Het is dus belangrijk om deze tips op te volgen: 
 • Was uw handen goed en regelmatig. Indien mogelijk desinfecteer uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek.
 • Gooi papieren zakdoekjes na gebruik direct weg en was uw handen; of desinfecteer uw handen indien mogelijk.
 • Schud geen handen.
 • Komt u in een situatie terecht waarin er besmettingsgevaar is, volg dan de aanwijzingen op van de instanties en verlaat niet zomaar de locatie. Hierdoor kunt u weer anderen in besmettingsgevaar brengen.
 • Raadpleeg en volg het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken op.
 • Denkt u dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2): blijf dan thuis en volg de aanwijzingen van het RIVM. Kom niet onaangekondigd naar het ziekenhuis.

Beschermings­materialen of attenties aanbieden?

Wilt u ons helpen? Dat waarderen wij heel erg. Mail ons wat u wilt aanbieden, dan zorgen we er samen voor dat de materialen of attenties op de juiste plek terecht komen. NB: dit geldt ook voor commerciële aanbiedingen. Dank! mail

Stop het coronavirus jebentnodig.nl

We werken samen met zorgprofessionals, onderzoekers en technici de klok rond aan oplossingen tegen corona. We kunnen uw hulp gebruiken voor een aantal urgente projecten zoals mondkapjes, beademingsapparatuur en wetenschappelijk onderzoek. naar jebentnodig.nl

Flexpool Hoe meldt u zich aan?

We gaan bijhouden wie tijd heeft of kan maken om bij te springen als de situatie in de zorg daarom gaat vragen. Kijk hier hoe u zich aan kunt melden.

lees meer