Nep-nieuws coronavirus

In deze tijd is het belangrijk om via officiële kanalen op de hoogte te blijven. Het Radboudumc deelt alle informatie over het coronavirus, onze maatregelen, standpunten en aanbevelingen, altijd via onze website en officiële social-media-accounts. Ziet u informatie op andere plekken dan onze officiële accounts, kijk dan altijd even op onze sociale media of op www.radboudumc.nl/corona om na te gaan of de informatie klopt.
Projecten Corona virus

Maatregelen coronavirus

Helaas kunnen nog niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Onze artsen en behandelaars bekijken heel goed per patiënt welke zorg nu kan doorgaan en welke zorg kan worden verplaatst of omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek.

lees meer

Maatregelen coronavirus


 • Helaas kunnen nog niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Onze artsen en behandelaars beoordelen per patiënt welke zorg nu kan doorgaan en welke zorg kan worden verplaatst of omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek. U kunt voor spoedgevallen altijd terecht in het Radboudumc.

  Wat betekent dit voor u?
  Lees hieronder welke situatie voor u van toepassing is.


Contact

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus neemt u dan contact op met uw eigen behandelaar. Het RIVM heeft voor algemene vragen over het coronavirus (SARS-CoV-2) een landelijk informatienummer opengesteld: 0800-1351.

lees meer

Contact

Vragen voor het Radboudumc

Heeft u een vraag over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw eigen behandelaar.  

Algemene vragen

Heeft u vragen van algemene aard over het coronavirus kijkt u dan bij de veelgestelde vragen op deze pagina van het RIVM.

Landelijk testbeleid

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Bel voor een afspraak met 0800-1202 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Rijksoverheid

 


Deelnemen aan lopende onderzoeken

Bekijk hier de lopende onderzoeken waar we nog deelnemers voor zoeken.Tips om verspreiding coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen

Als Radboudumc nemen we onze verantwoordelijkheid voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers. We willen hen en anderen zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus in ons huis en daarbuiten.

Maar u kunt zelf ook iets doen om verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen. Het is dus belangrijk om deze tips op te volgen: 
 • Was uw handen goed en regelmatig. Indien mogelijk desinfecteer uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek.
 • Gooi papieren zakdoekjes na gebruik direct weg en was uw handen; of desinfecteer uw handen indien mogelijk.
 • Schud geen handen.
 • Komt u in een situatie terecht waarin er besmettingsgevaar is, volg dan de aanwijzingen op van de instanties en verlaat niet zomaar de locatie. Hierdoor kunt u weer anderen in besmettingsgevaar brengen.
 • Raadpleeg en volg het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken op.
 • Denkt u dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2): blijf dan thuis en volg de aanwijzingen van het RIVM. Kom niet onaangekondigd naar het ziekenhuis.

Stop het coronavirus jebentnodig.nl

We werken samen met zorgprofessionals, onderzoekers en technici de klok rond aan oplossingen tegen corona. We kunnen uw hulp gebruiken voor een aantal urgente projecten zoals mondkapjes, beademingsapparatuur en wetenschappelijk onderzoek. naar jebentnodig.nl

Nep-nieuws coronavirus

In deze tijd is het belangrijk om via officiële kanalen op de hoogte te blijven. Het Radboudumc deelt alle informatie over het coronavirus, onze maatregelen, standpunten en aanbevelingen, altijd via onze website en officiële social-media-accounts.

lees meer