Projecten Corona virus Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over het coronavirus en


Mijn afspraak of bezoek

Helaas kunnen nog niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Onze artsen en behandelaars bekijken heel goed per patiënt welke zorg nu kan doorgaan en welke zorg kan worden verplaatst of omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek.

lees meer

Mijn afspraak of bezoek


  • Helaas kunnen nog niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Onze artsen en behandelaars beoordelen per patiënt welke zorg nu kan doorgaan en welke zorg kan worden verplaatst of omgezet naar een telefonische afspraak of videogesprek. U kunt voor spoedgevallen altijd terecht in het Radboudumc.

    Wat betekent dit voor u?
    Lees hieronder welke situatie voor u van toepassing is.


Mijn verminderde afweer

Heeft u of uw kind een verminderde afweer door orgaan- of stamceltransplantatie, HIV, een aangeboren afweerstoornis (PID), chemotherapie of afweeronderdrukkende therapie?

lees meer

Mijn verminderde afweer

Voor algemene informatie over het nieuwe coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Hieronder zullen we enkele vragen en antwoorden behandelen die specifiek gelden voor patiënten met verminderde afweer.


  • Het is belangrijk dat u uw reguliere medicatie zeker op dit moment goed blijft gebruiken. Zorg dat u tijdig nieuwe medicatie in huis heeft en uw recept aanvraag gedaan heeft.


Communicatie met kinderen

Als een familielid in het ziekenhuis is opgenomen, kan dit voor kinderen veel vragen oproepen. Kinderen hebben vaak goed door dat er iets aan de hand is, maar begrijpen niet altijd wat er precies gaande is. Daarom is het goed dat u als ouder of verzorger, met uw kind hierover praat en uitleg geeft.

lees meer

Communicatie met kinderen


  • Als een ouder of een familielid in het ziekenhuis is opgenomen, kan dit voor kinderen veel vragen oproepen. Kinderen hebben vaak goed door dat er iets aan de hand is, maar begrijpen niet altijd wat er precies gaande is. Daarom is het goed dat u als ouder of verzorger, met uw kind hierover praat en uitleg geeft.Informatie over coronavirus


  • Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus (SARS-CoV-2). Kijk op de website van het RIVM voor alle relevante en actuele informatie. 


Mijn zwangerschap

Voor zwangere vrouwen gelden dezelfde adviezen als voor niet zwangere vrouwen.

lees meer

Mijn zwangerschap