Projecten Coronavirus COVID-19-vaccinatie-1

COVID-19-vaccinatie

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over het vaccineren tegen het coronavirus. Ook vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over het vaccineren van patiënten met een medisch hoog risico.

Algemene informatie

Algemene informatie over de COVID-19-vaccinatie en de vaccins kunt u vinden op de website van het RIVM of op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen naar telefoonnummer: 0800 - 1351.

lees meer

Algemene informatie

Algemene informatie over de COVID-19-vaccinatie en de vaccins kunt u vinden op de website van het RIVM of op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen naar telefoonnummer: 0800 - 1351.


Veelgestelde vragen vaccinatie hoog-risico patiënten

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het vaccineren van patiënten met een medisch hoog risico. We hebben een aantal vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

lees meer

Veelgestelde vragen vaccinatie hoog-risico patiënten


 • Het gaat in totaal om 7 hoog risicogroepen, waarvan de onderstaande 5 gevaccineerd gaan worden in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn:

  1. Patiënten met bloedkanker of een andere ernstige bloedziekte. Klik hier voor een overzicht van aandoeningen die in aanmerking komen.
  2. Patiënten met ernstig nierfalen of dialyse.
  3. Patiënten na orgaan- of stamcel- of beenmergtransplantatie.
  4. Patiënten met een (ernstige) aangeboren afweerstoornis.
  5. Patiënten met een zenuw-spieraandoening die de ademhaling bemoeilijkt. 

  Voor alle groepen geldt dat er alleen een uitnodiging wordt gestuurd naar patiënten met deze aandoeningen in de leeftijd van 18 tot 74 jaar die de laatste 18 maanden een controle of behandeling in ons ziekenhuis hebben gehad.

Locatie vaccinatie hoogrisico-patiënten

De vaccinatie vindt plaats in de Tuinzaal. Deze is te bereiken via een aparte buiteningang. Het adres is René Descartesdreef 7, 6525 GL Nijmegen.

routebeschrijving

Locatie vaccinatie hoogrisico-patiënten

 • Sla vanaf de Philips van Leydenlaan af naar de René Descartesdreef, dit is de straat tussen het Tandheelkundegebouw en Dermatologie.
 • Rijd rechtdoor, de slagboom die u tegenkomt opent automatisch.
 • Na de slagbomen kunt u links parkeren op de parkeerplaats Parkeren Vaccinatie. Als u geen parkeerwacht aantreft, belt u via de intercom aan voor het openen van de slagboom.
 • Vervolgens loopt u via de aangegeven route naar de ingang van de Tuinzaal. De afstand van de parkeerplaats naar de Tuinzaal is 400 meter. Er is ook een shuttle beschikbaar die u vanaf de parkeerplaats naar de Tuinzaal kan brengen. Denkt u bij het gebruik van de shuttle aan een mondkapje en 1,5 meter afstand houden. 

Advies voor specifieke aandoeningen en COVID-19-vaccinatie

Het advies of en wanneer u een vaccinatie kunt nemen hangt sterk af van de aandoening die u heeft en de soort behandeling die u krijgt. Daarom kunnen we hierover geen algemeen advies geven. Voor een aantal aandoeningen hebben onze specialisten wel adviezen uitgebracht

lees meer

Nieuwsberichten


Coronavaccinatie bijschrijven in gele vaccinatieboekje

14 juni 2021

Bent u als patiënt uit de medische hoogrisicogroep in het Radboudumc gevaccineerd tegen corona? Dan kunt u, als u dat wil, in het Radboudumc deze vaccinatie bij laten schrijven in het gele vaccinatieboekje. Dit kan alleen op vertoon van de registratiekaart die bij de vaccinatie is uitgereikt.

lees meer

Update vaccinatie hoogrisico­patiënten 15 april - eerste vaccinatieronde hoogrisicopatiën-ten afgerond

15 april 2021

Op 15 april is de laatste patiënt gevaccineerd in de eerste vaccinatieronde van medische hoogrisicopatiënten. Het gaat hier om de door het ministerie van VWS aangewezen vijf groepen patiënten met een medisch hoog risico, die vervroegd in aanmerking kwamen voor vaccinatie.

lees meer

Update – Vaccinatie hoogrisico-patiënten 25 maart – vaccinatie neurologie­patiënten

26 maart 2021

Inmiddels is duidelijk dat ook de 5e groep aangewezen patiënten door ons gevaccineerd gaan worden. Dit betreft patiënten met een zenuw-spieraandoening die de ademhaling bemoeilijkt. Naar verwachting liggen de uitnodigingsbrieven voor deze groep tussen 30 maart en 1 april op de deurmat.

lees meer

Update - Vaccinatie hoogrisico-patiënten 17 maart - vaccinatie vijfde groep hoogrisico-patiënten

17 maart 2021

In aanvulling op ons nieuwsbericht van gisteren 16 maart 2021 is een aanpassing doorgevoerd over de vaccineren vijfde groep hoogrisico-patiënten.

lees meer