Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over de verschillende vaccinaties tegen het coronavirus. Ook voor ons is er nog veel onbekend en daarom zal deze tekst regelmatig aangepast worden naar de nieuwste inzichten. We adviseren u om deze pagina opnieuw te raadplegen als u een vaccinatie-oproep ontvangt.

Voor nu geldt het volgende advies: Zodra u een oproep krijgt voor een vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin, Pfizer-vaccin of het Moderna-vaccin is het advies om dit te nemen. Dit advies geldt zowel:  

  • als u kanker heeft en wordt behandeld met hormoontherapie, immunotherapie  of doelgerichte geneesmiddelen. U kunt zich op elke dag van de behandeling laten vaccineren.
  • als u kanker heeft en chemotherapie krijgt. U kunt zich op elk moment laten vaccineren, maar wanneer u de keuze heeft geven we de voorkeur om dit te doen in de week voorafgaand aan de volgende kuur.
  • U heeft kanker en krijgt radiotherapie. U kunt zich op elk moment laten vaccineren, maar wij adviseren om dit bij voorkeur voorafgaand aan de bestraling, op vrijdag of na afloop van de behandeling te doen. Ook als u een combinatie behandeling krijgt, zoals bestraling met chemotherapie of bestraling met hormoontherapie, kunt u zich op elk moment laten vaccineren.
  • Medewerkers
  • Intranet