Flexpool Hoe meldt u zich aan?

We komen graag in contact met zorgprofessionals die kunnen bijspringen in de patiëntenzorg rondom COVID-19. Tijdens de eerste golf hebben reeds veel mensen zich ingeschreven. Heeft u dit al een keer gedaan, dan hoeft u zich uiteraard niet opnieuw aan te melden via dit formulier. Heeft u zich tijdens de eerste golf niet ingeschreven en wilt u zich graag aanbieden als (oud-)zorgprofessional voor ons ziekenhuis, laat dan uw gegevens achter.

Aanmeldingen laten we centraal verlopen, zodat we het overzicht krijgen en houden over vraag en aanbod. Het gaat om inzetbaarheid in een rol waarbij u zich bekwaam voelt. Daadwerkelijke inzet gaat uiteraard altijd in afstemming met u.

Hoe het werkt

Inschrijven kan via de onderstaande link van de functie waarvoor u zich aanbiedt en waarvoor u bevoegd bent. We willen u vragen om u voor maximaal één functie in te schrijven.

Het FLEXbureau van het Radboudumc regelt de extra inzet van medewerkers voor alle functies in het Radboudumc. Na inschrijving kunt u dus door een medewerker van het FLEXbureau worden benaderd. Of en wanneer dat zal gebeuren hangt van de situatie af. U beslist uiteraard zélf of het aangeboden werk bij u past.

Heeft u vragen, neem contact op met flexbureau@radboudumc.nl.

Projecten Coronavirus

Coronavirus en het Radboudumc

Veel van de geplande poliklinische afspraken en behandelingen gaan door. Soms ook telefonisch of in een videogesprek. Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Wij nemen zelf contact met u op als dit voor u geldt. U kunt voor spoedgevallen altijd bij ons terecht.

lees meer

Coronavirus en het Radboudumc

Mondkapje geadviseerd

Wij stellen het zeer op prijs als patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar in het Radboudumc mondkapjes blijven dragen. Dit ter bescherming van de kwetsbare patiënten die ook bij ons komen. Bij de ingang blijven we medische mondkapjes uitdelen. U kunt ook een eigen mondkapje dragen.

Afspraken en behandelingen

Veel van de geplande afspraken en behandelingen gaan door. Soms kunnen deze omgezet worden naar een telefonisch consult of een videogesprek. De uitnodiging hiervoor ontvangt u telefonisch, per post of via mijnRadboud.

Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Dit kan betekenen dat u langer moet wachten op de uitnodiging voor uw opname of operatie. We nemen zelf contact met u op als dit voor u geldt. U hoeft ons niet te bellen.

Vragen over uw situatie

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw behandelaar. Verandert uw situatie of maakt u zich zorgen? Neem dan ook contact met ons op.

Spoedgevallen

Voor de duidelijkheid: u kunt voor spoedgevallen altijd terecht in het Radboudumc.


Afspraak 3e vaccinatie bij GGD niet gelukt?

22 oktober 2021

Vanochtend kregen we te horen dat sommige patiënten geen 3e afspraak bij de GGD hebben kunnen maken. In overleg met het RIVM is besloten om de betreffende uitnodigingsbrieven opnieuw te versturen. Dit gaat volgende week gebeuren. Onze excuses voor het ongemak.

lees meer

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen?

Heeft u vragen over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw behandelaar. Verandert uw situatie of maakt u zich zorgen? Neem dan ook contact met ons op.

lees meer

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen?

Vragen voor het Radboudumc

Heeft u een vraag over uw eigen medische situatie in relatie tot het coronavirus? Neem dan contact op met uw eigen behandelaar. Verandert uw situatie of maakt u zich zorgen? Neem dan ook contact met ons op.

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Kijk u dan op de website van het RIVM. Hier vindt u algemene informatie over het coronavirus en wat u moet doen bij klachten. Ook vindt u daar het antwoord op veelgestelde vragen. U kunt ook het landelijke informatienummer bellen op: 0800 – 1351.

Eenvoudige uitleg over corona

Voor mensen die moeite hebben met taal zijn er speciale websites over het coronavirus. Op de website Steffie worden de maatregelen en adviezen uitgelegd in makkelijke taal met plaatjes. Op de website Pharos vind je informatie over corona in eenvoudige taal en in veel andere talen, zoals Engels, Pools, Arabisch en Turks.

Heeft u klachten? Laat u testen!

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Bel voor een afspraak met 0800-1202 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Rijksoverheid


Met corona in het Radboudumc

Als u opgenomen wordt in ons ziekenhuis met klachten van het coronavirus krijgt u een coronatest. Afhankelijk van uw gezondheidstoestand verblijft u op onze Acute Opname Afdeling, COVID-verpleegafdeling of Intensive Care.

lees meer

Mondkapjes­advies

Hoewel het dragen van mondkapjes landelijk niet meer verplicht is als 1,5 meter afstand gehouden wordt, stellen wij het zeer op prijs als u een mondkapje blijft dragen. Dit ter bescherming van de kwetsbare patiënten die ook bij ons komen. U krijgt een mondkapje bij de ingang of u kunt een eigen mondkapje dragen.

COVID-19-vaccinatie

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over het vaccineren tegen het coronavirus. Ook vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over het vaccineren van patiënten met een medisch hoog risico.

lees meer

Maatregelen in het RadboudumcHeeft u een afspraak op de polikliniek?

Lees hieronder welke situatie voor u van toepassing is.


 • Veel van de geplande afspraken gaan door. Soms ook telefonisch of in een videogesprek. Ook behandelingen zonder opname gaan in principe door. U kunt voor spoedgevallen altijd terecht in het Radboudumc.

  Gezondsheidscheck

  Als u naar ons ziekenhuis komt, stellen wij u vooraf een aantal vragen over uw gezondheid. U vult deze vragenlijst (indien mogelijk) van te voren in via mijnRadboud. Heeft u geen mijnRadboud of is het invullen niet gelukt, dan beantwoordt u de vragen bij de ingang. Alleen als u naar het Radboudumc komt voor een opname of dagbehandeling wordt u van tevoren gebeld als u de vragen niet via mijnRadboud heeft ingevuld.

  Wij vragen u open en eerlijk te zijn over uw klachten. Ook als u gevaccineerd bent tegen corona is het nodig om deze vragen te beantwoorden.

  Voorkom volle wachtruimtes

  We verzoeken u om zo kort mogelijk voor uw afspraak naar het ziekenhuis te komen, zodat de wachtruimte zo min mogelijk wordt bezet.

  Begeleiders zijn welkom, maar maximaal één per persoon

  Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, kunt u maximaal 1 begeleider  meenemen in het ziekenhuis.
  Sommige wachtruimtes zijn alleen te klein om daarbij de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Daarom vragen we patiënten die geen begeleider nodig hebben, om toch alleen te komen. Het dragen van mondneusmaskers is in deze wachtruimtes extra belangrijk.
  We vragen begrip voor deze situatie en onze keuze hierin.

  Daarnaast zijn er de volgende uitzonderingen:

  • Patiënten die komen voor een bevalling mogen twee begeleiders meenemen.
  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar die een afspraak hebben op de polikliniek mogen twee ouders meenemen.
  • (Kwetsbare) ouderen die een afspraak hebben op de polikliniek mogen hun partner én een kind/mantelzorger meenemen.

  Wilt u meer naasten betrekken bij uw bezoek, dan bieden we u de volgende alternatieven:

  • U kunt als patiënt een voor u belangrijke naaste ook telefonisch betrekken bij een afspraak. Het is altijd toegestaan om uw partner, een familielid of een vriend(in) te bellen en op de luidspreker te zetten tijdens uw afspraak. Zo kan uw naaste meeluisteren en ook iets zeggen of vragen.
  • Als u wilt kunt u het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later samen kunt terugluisteren.
  • U kunt ook uw zorgverlener vragen om een geluidsopname van het gesprek te maken. 

  Uw begeleider vult een eigen vragenlijst in bij de ingang. Dit kan ook van tevoren via de online vragenlijst.Wordt u opgenomen in het ziekenhuis?

Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Dit kan betekenen dat u langer moet wachten op de uitnodiging voor uw opname of operatie. We zijn ons ervan bewust dat uitstel van opname heel ingrijpend kan zijn voor u en uw naasten, maar vragen hiervoor toch uw begrip. Ook in het contact met onze medewerkers, zowel in het ziekenhuis als aan de telefoon. 

Komt u naar het ziekenhuis voor een opname? Dan mag u op de opnamedag maximaal twee begeleiders meenemen. Tijdens de opname zijn per patiënt maximaal twee bezoeker per dag toegestaan. Dat mag ook gelijktijdig als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Lukt dat niet, dan moeten bezoekers verspreid komen. . Deze maatregel geldt voor het hele terrein van het ziekenhuis, ook buiten zijn maximaal twee bezoeker per dag toegestaan. Er zijn de volgende uitzonderingen:

 • Opgenomen kinderen mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden
 • Opgenomen patiënten na bevalling mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden
 • Uitzonderingen zijn mogelijk voor patiënten die mogelijk komen te overlijden. Dit kan worden overlegd met de afdeling waar de patiënt is opgenomen.

Bezoekers/begeleiders met klachten mogen helaas niet naar binnen.

Gezondheidscheck

Ook als u opgenomen stellen wij u vooraf enkele vragen over uw gezondheid.Bent u bezoeker of begeleider van een patiënt?

Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, zijn bezoekers en begeleiders beperkt welkom. We begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen. Hoe minder mensen het Radboudumc bezoeken, hoe kleiner de kans is dat patiënten en bezoekers het virus aan elkaar doorgeven.

Bekijk hieronder welke situatie op u van toepassing is.


 • Patiënten mogen per dag maximaal twee bezoekers per dag ontvangen.  Overleg daarom met uw naasten wie er op een bepaalde dag op bezoek kunnen komen. Deze maatregel geldt voor het hele terrein van het ziekenhuis, ook buiten zijn maximaal twee bezoekers per dag toegestaan.

  Er zijn de volgende uitzonderingen:

  • Opgenomen kinderen mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden
  • Opgenomen patiënten na bevalling mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen, maximaal twee bezoekers tegelijkertijd, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden
  • Uitzonderingen zijn mogelijk voor patiënten die mogelijk komen te overlijden. Dit kan worden overlegd met de afdeling waar de patiënt is opgenomen.

  Gezondsheidscheck

  Bij de ingangen staan medewerkers om u vragen te stellen over uw gezondheid. Wij vragen u daarover open en eerlijk te zijn.Mondkapje geadviseerd in het Radboudumc

Hoewel het dragen van mondkapjes landelijk niet meer verplicht is als 1,5 meter afstand gehouden wordt, stellen wij het zeer op prijs als patiënten, begeleiders en bezoekers in het Radboudumc wel mondkapjes blijven dragen. Dit ter bescherming van de kwetsbare patiënten die ook bij ons komen. We blijven de chirurgische mondneusmaskers daarom ook aanbieden bij de ingangen. U kunt ook een eigen mondkapje dragen.

Voor bezoek aan COVID-19 positief of verdachte patiënten geldt wel een mondkapjesplicht.

Bekijk de Nederlands- of Engelstalige instructie over hoe een mondkapje op een correcte manier gedragen en afgedaan kan worden.Dagpas voor uw afspraak

Als u naar ons ziekenhuis komt, stellen wij u vooraf een aantal vragen over uw gezondheid. Wij vragen u open en eerlijk te zijn over uw klachten. Ook als u gevaccineerd bent tegen corona is het nodig om deze vragen te beantwoorden. 

Beantwoordt u alle vragen met nee, dan ontvangt u een groene dagpas met dagstempel. Deze laat u zien bij de polikliniek of afdeling van uw afspraak. Beantwoordt u één of meer vragen met ja, dan ontvangt u een mondneusmasker en een oranje dagpas met dagstempel. De dagpas laat u zien bij de polikliniek of de afdeling van uw afspraak.

Bezoekers of begeleiders die één of meer vragen met ja beantwoorden, kunnen helaas niet naar binnen.

Hoe ontvang ik een dagpas?

Bent u zelf patiënt in het Radboudumc? Dan zijn er verschillende manieren waarop u een dagpas kunt ontvangen:

 • Vooraf via mijnRadboud, dit kan vanaf 3 dagen voor uw afspraak: na het versturen van de vragenlijst vindt u de (digitale) dagpas in mijnRadboud in het menu onder de knop Informatie. Laat de pas op uw mobiele telefoon (of geprint) zien bij de ingang. Maakt u gebruik van de hoofdingang, dan kunt u kiezen voor de rij Toegang met dagpas.
 • Vooraf via de website: heeft u geen mijnRadboud of is het invullen niet gelukt, dan vult u de online vragenlijst in. Na het versturen van uw antwoorden ontvangt u een e-mail met de antwoorden in uw mail. Deze e-mail is uw digitale dagpas. Laat de mail op uw mobiele telefoon (of geprint) zien bij de ingang. Maakt u gebruik van de hoofdingang, dan kunt u kiezen voor de rij Toegang met dagpas.
 • Bij de ingang: als het invullen van de online vragenlijst niet is gelukt, beantwoordt u de vragen bij de ingang. U ontvangt daar een dagpas.

Alleen als u naar het Radboudumc komt voor een opname of dagbehandeling wordt u van tevoren gebeld als u de vragen niet via mijnRadboud heeft ingevuld.

Dagpas bezoekers en begeleiders

Bezoekers en begeleiders hebben ook een dagpas nodig. Ook voor u zijn er verschillende manieren waarop u een dagpas kunt ontvangen:

 • Voorafgaand aan uw bezoek via de website: U vult de online vragenlijst in. We verzoeken u om de vragenlijst kort voor uw bezoek in te vullen, maximaal 1 dag van tevoren. Na het versturen van uw antwoorden vindt u de (digitale) dagpas in uw mail. Laat deze mail op uw mobiele telefoon (of geprint) zien bij de ingang. Maakt u gebruik van de hoofdingang, dan kunt u kiezen voor de rij Toegang met dagpas.
 • Bij de ingang: u beantwoordt de vragen over uw gezondheid en ontvangt daar een dagpas.

Bezoekers of begeleiders die één of meer vragen met ja beantwoorden, kunnen helaas niet naar binnen. Bent u naaste van een opgenomen coronapatiënt, maar bent u zelf klachtenvrij? Dan is bezoek wel mogelijk.

Komt u voor de eerste keer naar het Radboudumc?

Komt u voor de eerste keer, dan kunt u zich als nieuwe patiënt inschrijven bij de inschrijfbalie. Daar worden ook de vragen over uw gezondheid gesteld en ontvangt u een dagpas.

Vragen voor patiënten, bezoekers en begeleiders

 1. Heeft uzelf COVID-19 of heeft uw huisgenoot/partner COVID-19 of koorts en/of kortademigheid?
 2. Bent u in de afgelopen 10 dagen geïnformeerd over de besmetting van een ander met wie u in contact was?
 3. Had u in de afgelopen twee dagen klachten passend bij COVID-19, zoals koorts, kortademigheid, neusverkoudheid, keelpijn, griepachtige klachten, hoofdpijn of verlies van smaak en/of reuk, anders dan normaal voor u?
 4. Verbleef of woonde u de afgelopen 10 dagen in een oranje of rood risicogebied buiten Nederland (volgens de criteria van de Rijksoverheid) waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt?


Aangepaste ingangen, looproutes en voorzieningen

Het Radboudumc heeft verschillende maatregelen genomen voor de veiligheid en de gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers. 

Er zijn minder ingangen open

In verband met het coronavirus beperken wij het aantal ingangen voor patiënten en bezoekers. U kunt alleen gebruik maken van de volgende ingangen: 

 • Hoofdingang, gelegen aan het Geert Grooteplein Zuid 10
 • Ingang oost, gelegen aan de Reinier Postlaan 4
 • Ingang west, gelegen aan de Philips van Leydenlaan 15
 • Ingang apotheek/polikliniek Interne Geneeskunde, gelegen aan het Geert Grooteplein Zuid 8

Patiënten die komen voor een afspraak bij Radiotherapie of voor dialyse hebben een eigen ingang. Deze blijven alleen voor hen open. De ingang vrouw & kind blijft alleen open voor vrouwen die acute verloskundige zorg nodig hebben.

Er is een controlepost bij de ingangen

Elke dag staan er medewerkers bij de ingangen om u (en uw eventuele begeleider) vragen te stellen over uw gezondheid. U toont de ingevulde vragenlijst over uw gezondheid aan de medewerkers bij de ingang of u vult de vragenlijst bij de ingang in. 

Er zijn looproutes aangegeven in het gebouw

In het ziekenhuis worden de ingangen en uitgangen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Met pijlen wordt de looprichting aangegeven, waarbij zoveel mogelijk eenrichtingswegen worden uitgezet. 

De wachtruimtes zijn aangepast

De wachtruimtes zijn ingericht met minder stoelen, zodat er anderhalve meter afstand kan worden gehouden van elkaar. Het (losse) speelgoed en de tijdschriften in de wachtruimtes zijn niet beschikbaar. Wel is het mogelijk om zelf speelgoed en tijdschriften mee te nemen voor eigen gebruik. We verzoeken u om deze ook weer mee naar huis te nemen en niet achter te laten. Via de schermen in de wachtruimtes wordt u verder geïnformeerd over de maatregelen. Ook zijn medewerkers aanwezig in de wachtruimtes om u te informeren en vragen te beantwoorden.

Restaurant en koffiecorners

De coronamaatregelen hebben ook consequenties voor de horeca van het Radboudumc. Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten en drinken of eten en drinken af te halen. Meer informatie over onze restaurants en koffiecorners.

Parkeren en betalen

Op dit moment is het alleen mogelijk om voor het parkeren met uw pinpas te betalen en niet met contact geld.

Flexpool Hoe meldt u zich aan?

We komen graag in contact met (oud-)zorgprofessionals die kunnen bijspringen in de patiëntenzorg rondom COVID-19.

lees meer

Samen stoppen we het coronavirus!

Het Radboud Fonds steunt onderzoekers die eraan werken om het coronavirus te begrijpen, en zo betere bescherming en medicatie te ontwikkelen. Draag ook bij aan onderzoek en innovatieve oplossingen via de actie 'samen stoppen we het coronavirus!'. Doneer nu

Corona in cijfers 26 oktober 2021

In het Radboudumc zijn op dit moment:

 • 16 bewezen COVID-patiënten (waarvan 5 op de IC)
 • 2 patiënten met COVID-verdenking (waarvan 0 op de IC)

Project Corona in beeld

Het coronavirus had en heeft sinds maart 2020 invloed op elke afdeling en medewerker. Het Radboudumc heeft tijdens deze periode veel medewerkers gesproken en dit vastgelegd op beeld, om te illustreren hoe wij als umc de crisis aangingen.

lees meer