Restaurants en koffiecorners coronamaatregelen

U bent van maandag tot en met vrijdag van harte welkom op de volgende locaties:

Horeca centrale hal

De horeca in de centrale hal is open voor take away. Met zitplaatsen voor bezoekers tot maximaal 30 personen. 

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 08.00-16.00 uur 
Zaterdag en zondag: gesloten

Winkel hoofdingang

In de winkel worden voorverpakte broodjes en wraps aangeboden.

Openingstijden
Maandag tot met vrijdag: 08:30-19:00 uur
Zaterdag: 11.00-16.00 uur
Zondag: gesloten

 

Koffiecorner bij de ingang van het Amalia kinderziekenhuis

Deze hub bij de ingang van het Amalia kinderziekenhuis op de begane grond blijft geopend voor bezoekers en medewerkers. Alles is hier take away (grab & go). Er zijn zitplekken voor maximaal 10 bezoekers (geen personeel).

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 08.30-18.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Koffiecorner Tandheelkunde

Hier kun je alleen producten halen uit het Grab&Go-assortiment, dus om mee te nemen.
Er zijn geen zitplekken beschikbaar.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 11.00-13.30 uur

Grote restaurant 

Het grote restaurant (route 607) is open voor bezoekers die eten willen meenemen. Ook is het (beperkt) mogelijk om dan in het restaurant een maaltijd te eten.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 16.00-19.00 uur
Zaterdag en zondag: 16:00-18.30 uur


 

Projecten Coronavirus Maatregelen per afdeling

COVID19 vaccinatie en neuralgische amyotrofie

Laat je vaccineren tegen COVID-19 (Coronavirus (SARS-CoV-2)). Dit advies geldt ook voor mensen die neuralgische amyotrofie hebben doorgemaakt. Meer informatie kunt u vinden op de website van Spierziekten Nederland. lees meer

Beperkt open in verband met COVID-19-vaccinatie

Vanwege de inzet bij het vaccineren tegen COVID-19 is de Radboud Travel Clinic beperkt open.


COVID-19 vaccinatie en afweer onderdrukkende medicatie


 • Voor algemene vragen over de COVID-19 vaccinatie verwijzen we u naar het RIVM en de GGD.


De IC tijdens corona hoe gaat dat?

Hoe gaat het er op de IC aan toe tijdens de coronaperiode? Bekijk onze video en de aangepaste bezoekregeling.

lees meer

Pers en corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor media-activiteiten in ons huis. We beperken het aantal bezoekers om risico op verspreiding van het virus te vermijden. Opnames, fotografie en interviews zijn op dit moment niet mogelijk, tenzij vooraf overlegd met en met toestemming van Persvoorlichting (024 366 73 38). De beveiliging zal hier ook streng op toezien.

Restaurants en koffiecorners coronamaatregelen

De coronamaatregelen hebben consequenties voor de horeca van het Radboudumc.

lees meer

COVID-19 vaccinatie

Wat betekent dit voor onze reumapatiënten?

lees meer

COVID-19 vaccinatie

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie werkt op dit moment samen met het RIVM en andere beroepsverenigingen om op korte termijn een COVID-19 vaccinatie advies vast te stellen voor kwetsbare groepen. Zodra dit advies beschikbaar is zullen wij dit delen met patiënten, en kenbaar maken op onze website.

Tijdelijke opnamestop

In verband met de grote toestroom van patiënten op onze intensive care kunnen wij momenteel geen patiënten van andere ziekenhuizen overnemen in ons Expertisecentrum voor Ontwennen van Beademing. Onze intensivisten zijn telefonisch wel bereikbaar voor collegiaal overleg.

Kinderwens, zwangerschap en COVID-19 vaccinatie

We begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de veiligheid van de COVID-19 vaccinatie bij vrouwen met kinderwens of zwangerschap.

lees meer

Kinderwens, zwangerschap en COVID-19 vaccinatie

We begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de veiligheid van de COVID-19 vaccinatie bij vrouwen met kinderwens of zwangerschap.

We verwachten dat in de eerste maanden van 2021 twee soorten COVID-19-vaccins gebruikt zullen gaan worden; het RNA ribonucleic acid-vaccin (Pfizer en Moderna) en het vector-vaccin (AstraZeneca).
Het RIVM heeft in samenwerking met onder andere de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) een advies uitgebracht voor vrouwen met kinderwens of zwangerschap ten aanzien van COVID-19-vaccinatie met bovenstaande vaccins.

Indien er andere vaccins op de markt komen, zullen onderstaande adviezen worden herzien.

Kinderwens

Naar aanleiding van het NVOG Standpunt (8-1-2021) en het ESHRE Standpunt (12-1-2021) zijn de gynaecologen van de pijler VPG van de NVOG tot de volgende werkafspraak (12-1-2021) gekomen:

 • Op grond van de overwegingen die beschreven staan in beide standpunten adviseren we aan mannen en vrouwen die een fertiliteitsbehandeling (willen) starten en een vaccinatie tegen COVID nemen, om hun fertiliteitsbehandeling tot 2 maanden na de laatste vaccinatie uit te stellen.
 • Vrouwen die tot een risicogroep behoren adviseren we met nadruk om zich wel te laten vaccineren, maar uiteraard is de keuze aan u.

Zwangere vrouwen

 • Voor gezonde zwangere vrouwen wordt voorlopig geadviseerd niet te vaccineren.
 • Het advies voor zwangere vrouwen met onderliggende ernstige ziekten is om wel te vaccineren, omdat de voordelen hiervan opwegen tegen de mogelijke nadelen van vaccinatie. Ziekten die hierbij worden bedoeld zijn o.a. chronische luchtweg- of longproblemen, chronische hartpatiënten, ernstige diabetes, ernstige nierziekten, verminderde weerstand, HIV, ernstige leverziekten en zeer ernstig overgewicht.
 • Zwangere vrouwen met beroepen waarbij hoge en niet te vermijden expositie aan SARS-CoV-2 kan optreden en die volgens het Nederlandse prioriteringsschema voor vaccinatie in aanmerking komen, worden ook geadviseerd wel te vaccineren.

Voor de volledige tekst van het advies: zie de website van de NVOG. De meest actuele en uitgebreidere informatie over dit onderwerp vindt u op de website van het RIVM.


Veelgestelde vragen Medische Oncologie en het coronavirus

Het coronavirus en de coronavaccins zorgen mogelijk voor vragen of zorgen met betrekking tot uw behandeling. Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Als u hierop nog aanvullende vragen heeft, dan kunt u altijd telefonisch of via mijnRadboud contact met ons opnemen.

lees meer

Veelgestelde vragen Medische Oncologie en het coronavirus


 • Wij begrijpen dat er veel vragen zijn over de verschillende vaccinaties tegen het coronavirus. Ook voor ons is er nog veel onbekend en daarom zal deze tekst regelmatig aangepast worden naar de nieuwste inzichten. We adviseren u om deze pagina opnieuw te raadplegen als u een vaccinatie-oproep ontvangt.

   Voor nu geldt het volgende advies als u een oproep krijgt voor een vaccinatie met het Pfizer-vaccin of het Moderna-vaccin. Het advies hangt af van de soort behandeling die u krijgt:
   

  • U heeft kanker en wordt behandeld met hormoontherapie, immunotherapie  of doelgerichte geneesmiddelen. U kunt zich op elke dag van de behandeling laten vaccineren.
  • U heeft kanker en krijgt chemotherapie. U kunt zich op elk moment laten vaccineren, maar wij adviseren om dit bij voorkeur in de week voorafgaand aan de volgende kuur te doen.