Zorgverleners

Op de COVID-verpleegafdeling kunnen verschillende zorgverleners bij u langs komen: 

 • diëtist
 • fysiotherapie
 • geestelijk verzorger
 • interieurverzorger
 • logopedist
 • secretaresse
 • verpleeghulp
 • verpleegassistent
 • verpleegkundige
 • voedingsassistent
 • zaalarts
 • specialist
 • Op deze pagina leest u wat deze zorgverleners doen.

Over de COVID-verpleegafdeling

Wanneer een test uitwijst dat u corona heeft en u heeft verzorging nodig, verplegen we u op onze COVID-verpleegafdeling. Op deze verpleegafdeling werken artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners van verschillende afdelingen om u de best mogelijke zorg te geven.

Contact

U kunt 1 persoon aanwijzen als contactpersoon. Deze contactpersoon mag altijd bellen met de COVID-verpleegafdeling voor informatie over uw toestand of voor andere vragen.
(024) 361 70 88

Kies vervolgens optie 2

Naar de COVID-verpleegafdeling

Ingang: COVID-verpleegafdeling
Route: 495

bekijk route

Naar de COVID-verpleegafdeling

Bezoekadres

Theodoor Craanenlaan -
6525 GH Nijmegen

 • Parkeer bij P3 op de Philips van Leydenlaan*
 • Loop naar de René Descartesdreef
 • Ga rechtdoor en loop voorbij de slagbomen
 • Sla linksaf naar de Theodoor Craanenlaan
 • De ingang bevindt zich na ongeveer 25m aan de rechterkant
 • Druk op de bel rechts van de deur

* Als u een patient ophaalt, kunt u uw auto parkeren bij de medewerkersparkeerplaats aan de
Theodoor Craanenlaan. Geef dit door bij de intercom bij de slagboom.

Download deze routebeschrijving inclusief routekaartje

Routebeschrijving

Reis naar Theodoor Craanenlaan -
Ga naar binnen bij: COVID-verpleegafdeling
Volg route 495

Wat kunt u verwachten?


Indeling van de verpleegafdeling

Op onze verpleegafdeling verblijft u op een één-, twee-, drie- of vierpersoonskamer. lees meer

Indeling van de verpleegafdeling

Op onze verpleegafdeling verblijft u op een één-, twee-, drie- of vierpersoonskamer. Op kamers voor meerdere personen, kunnen zowel mannen als vrouwen liggen. Dit heet gemengd verplegen. Wilt u liever niet gemengd verpleegd worden? Laat het ons weten. Dan proberen we hier rekening mee te houden. Het totale aantal bedden op de COVID-verpleegafdeling stemmen we af op het aantal patiënten.


Dagindeling

Hoewel de dag voor iedere patiënt anders verloopt, zijn er toch vaste momenten. lees meer

Dagindeling

Hoewel de dag voor iedere patiënt anders verloopt, zijn er toch vaste momenten:

6:30 uur

Medewerkers van de nachtdienst voeren eerste controles van de dag uit. Zij meten uw bloeddruk, hartslag, temperatuur, ademhaling en het zuurstofgehalte in uw bloed (zuurstofsaturatie). Ook controleren zij uw bloedsuikerwaarde wanneer dit nodig is.

8:15 uur

De verpleegkundige geeft medicatie, prikt bloed als dat nodig is en stemt met u af of u hulp nodig heeft bij de lichamelijke verzorging. Ook neemt de verpleegkundige de dag met u door.

10:00 -12:00 uur

Artsen komen langs bij patiënten om te informeren hoe het met u gaat. De verpleegkundige die voor u zorgt is daarbij aanwezig. Samen kijken zij wat u nodig heeft.  

13:30 -14:15 uur

Rustmoment voor de patiënten en overlegmoment voor de verpleegkundigen.

14:30 uur

Verpleegkundigen voeren middagcontroles en verpleegkundige handelingen uit.

20:00 uur

Verpleegkundigen starten de avondronde voor verzorging en behandeling.

22:00 – 23:00 uur

Verpleegkundigen lopen een laatste ronde voor de nacht.

 

 

 

Bezoek

De bezoektijden van de COVID-verpleegafdeling zijn van 9.30 tot 21.00 uur. Wel gelden er regels voor het bezoek. lees meer

Bezoek

De bezoektijden van de COVID-verpleegafdeling zijn van 9.30 tot 21.00 uur. Wel gelden er regels voor het bezoek. 

 • Per dag mag u 1 bezoeker ontvangen.
 • Bezoekers moeten na het verlaten van de unit het ziekenhuis direct verlaten.
 • Zwangere vrouwen en kinderen mogen alleen in overleg met de arts of verpleegkundige op bezoek komen.
 • Bezoek krijgen een chirurgisch mondneusmasker om op te zetten. Na 3 uur wordt dit mondneusmasker vervangen.
 • Bezoek komt via een aparte ingang. Gebruik hiervoor deze routebeschrijving.  

U kunt helaas niet op bezoek komen als u of een van uw huisgenoten:

 • koorts heeft
 • luchtwegklachten heeft zoals verkoudheid, hoesten en/ of keelpijn
 • zich niet lekker voelt 

Videobellen

U kunt op onze verpleegafdeling videobellen met uw naasten. Informeer hiervoor bij de verpleegkundige.


Zuurstof

Bij het coronavirus zit er een ontsteking in de long. Vaak in de hele long of zelfs in beide longen. Daardoor kan uw long minder goed zuurstof uitwisselen en daalt de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Soms heeft u dan extra zuurstof nodig om dit aan te vullen. lees meer

Zuurstof


 • Bij het coronavirus zit er een ontsteking in de long. Vaak in de hele long of zelfs in beide longen. Daardoor kan uw long minder goed zuurstof uitwisselen en daalt de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Soms heeft u dan extra zuurstof nodig om dit aan te vullen. Dit kan op verschillende manieren.


Geïsoleerd verplegen

Op de COVID-verpleegafdeling wordt u geïsoleerd verpleegd. lees meer

Geïsoleerd verplegen

Op de COVID-verpleegafdeling wordt u geïsoleerd verpleegd. Dit wordt ook wel cohort-verpleging genoemd. Het betekent dat we u in één ruimte verplegen samen met andere patiënten die met corona besmet zijn. U kunt daarbij wel op verschillende kamers verblijven maar de hele verpleegafdeling wordt gezien als één ruimte (één cohort). Onze zorgverleners dragen beschermende kleding: een witte jas met lange mouwen, mutsje, mondneusmasker, handschoenen en een schort. Zo beschermen zij zich tegen het coronavirus. Zij werken hun hele dienst in deze ruimte (cohort) en hoeven daardoor niet bij elke patiënt nieuwe beschermende kleding aan te trekken. Dit scheelt veel tijd én we besparen op beschermende kleding. Soms dragen onze medewerkers een ander masker en een extra face-shield. Bijvoorbeeld als u zuurstof krijgt via een zogenaamde optiflow of als vernevelingen krijgt. Bij vernevelingen krijgt u medicijnen via een zuurstofkapje.  ​


Continue monitoring we houden uw vitale functies in de gaten

Op de COVID-verpleegafdeling krijgt u een apparaatje om uw pols dat uw vitale functies meet én deze automatisch in uw elektronisch patiëntendossier toevoegt. Vitale functies zijn uw bloeddruk, hartslag, ademhaling, temperatuur en de hoeveelheid zuurstof in uw bloed (zuurstofsaturatie). lees meer

Continue monitoring we houden uw vitale functies in de gaten

Op de COVID-verpleegafdeling krijgt u een apparaatje om uw pols dat uw vitale functies meet én deze automatisch in uw elektronisch patiëntendossier toevoegt. Vitale functies zijn uw bloeddruk, hartslag, ademhaling, temperatuur en de hoeveelheid zuurstof in uw bloed (zuurstofsaturatie). Zo kunnen de verpleegkundigen en artsen op afstand in de gaten houden hoe het met u gaat. Het meten van de vitale functies via dit apparaatje heeft voordelen:

 • We kunnen uw vitale functies vaker per dag meten. Het apparaatje geeft de waardes elk uur door zonder dat een verpleegkundige daarvoor bij u langs hoeft te komen. Ook wanneer u slaapt krijgen we dus informatie over uw gezondheid. Normaal gesproken meet een verpleegkundige slechts 3 keer per dag uw vitale functies.

Als uw toestand achteruit gaat, hebben we dit dus sneller door. Doordat we vaker meten zien we niet alleen sneller als uw toestand slechter wordt, maar we kunnen ook beter het verloop volgen. Zeker bij COVID-patiënten is dit erg belangrijk omdat zij soms plotseling achteruit gaan.

De verpleegkundige hoeft minder vaak bij u langs te komen om metingen te verrichten en kan u toch in de gaten houden.  


Behandelwensen

Als u op de COVID-verpleegafdeling wordt opgenomen bespreekt uw behandelend arts met u wat uw behandelwensen zijn. Daarbij kunt u ook aangeven als u iets niet wilt. lees meer

Zorgverleners

Op de COVID-verpleegafdeling kunnen verschillende zorgverleners bij u langs komen. lees meer

Eten en drinken

Op de verpleegafdeling bieden we u meerdere keren per dag verschillende kleine gerechten aan. lees meer

Geestelijke steun

Het verblijf op de COVID-verpleegafdeling kan zwaar voor u zijn. U kunt hierover praten met een geestelijk verzorger. De verpleegkundige kan dit voor u regelen of u belt zelf met (024) 361 90 00.

Corona nazorgpoli hulp bij restklachten

Veel mensen die corona hebben gehad houden nog lang klachten. Denk aan hoesten, vermoeidheid, gevoel niet goed te kunnen doorademen of angstgevoelens. Op de corona nazorgpoli helpen we u om hiervan te herstellen. lees meer

Weer naar huis of het verpleeghuis

De arts en de verpleegkundige stemmen met u af wanneer u weer naar huis kunt. Zij bespreken ook met u of u thuis nog verzorging of behandeling nodig heeft en wie dit kan doen. lees meer

Weer naar huis of het verpleeghuis

De arts en de verpleegkundige stemmen met u af wanneer u weer naar huis kunt. Zij bespreken ook met u of u thuis nog verzorging of behandeling nodig heeft en wie dit kan doen.

We informeren uw huisarts  

Het Radboudumc informeert uw huisarts (of andere verwijzer) wanneer u naar huis gaat. Uw huisarts krijgt ook een bericht als u bent opgenomen op de Covid-verpleegafdeling.

Medicijnen

Als u thuis nog medicijnen moet gebruiken, kunt u deze mee nemen van onze Radboud Apotheek. We kunnen ze laten bezorgen op de verpleegafdeling. Maar u mag de medicijnen ook bij uw eigen apotheek bestellen. Wanneer u naar huis gaat, geven wij aan uw apotheek en eventuele andere zorgverleners (zoals uw verpleeghuis of de thuiszorg) door welke medicijnen u gebruikt. Dit zijn wij verplicht. Als u dit niet wilt, kunt u dit aangeven.


Zorg na uw opname

Misschien heeft u als u weer naar huis gaat nog zorg nodig. Denk aan thuiszorg of hulpmiddelen. Het Transferpunt van het Radboudumc helpt u met het organiseren van deze nazorg. lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet