Nieuwbouw Radboudumc

Bij het Radboudumc bouwen we aan een nieuw hoofdgebouw, gebouw S. In dit nieuwe gebouw komen poliklinieken, verpleegafdelingen en de hoofdingang. De bouw aan gebouw S maakt onderdeel uit van een groter plan voor onze campus waarin zorg, onderwijs en onderzoek een plek hebben én met elkaar verbonden zijn. We verwachten dat we de nieuwbouw medio 2022 in gebruik gaan nemen.
Projecten Nieuwbouw

Nieuwbouw Radboudumc

Bij het Radboudumc bouwen we aan een nieuw hoofdgebouw, gebouw S. In dit nieuwe gebouw komen poliklinieken, verpleegafdelingen en de hoofdingang. De bouw aan gebouw S maakt onderdeel uit van een groter plan.

lees meer

4 vragen aan Rob van der End bouwplaats­manager

Hij heeft ervaring opgedaan met de bouw van het Erasmus MC. Sinds enkele maanden reist Rob iedere dag van Maassluis naar Nijmegen om te doen wat hij leuk vindt, een ziekenhuis bouwen.

lees meer

4 vragen aan Rob van der End bouwplaats­manager

1 Is het anders om aan een UMC te werken?

‘Omdat patiënten ook tijdens de bouw naar het Radboudumc blijven komen is het lastiger werken dan gemiddeld. Dat wisten we natuurlijk van te voren en daarom zijn er meer veiligheidsmaatregelen genomen. Dat is misschien wel eens lastig maar vooral ook uitdagender dan wanneer je midden in een weiland bouwt.
Er is veel belangstelling voor de bouwplaats. Mensen kijken naar onze bouw en dan wil je dat het er netjes uitziet. Ook daar hebben we aandacht voor.’

2 Wat maakt dit gebouw bijzonder?

‘Ik vind de gevel en het vele daglicht in het gebouw erg mooi. In vergelijking met een kantoorpand heeft een ziekenhuis veel meer installatie techniek.  Het wordt een duurzaam gebouw en we streven er naar om het keurmerk BREEAM excellent te behalen. Daarmee leggen we de lat hoog.’

3 Hoe verloopt de samenwerking?

We werken met vier partijen samen als FourCare: van Wijnen, Engie, Trebbe en Unica.  Twee bouwkundige partijen en twee installatie bedrijven. We moeten samen opleveren en hebben nog meer de verplichting om daadwerkelijk samen te werken.
Bij andere projecten ben ik gewend aan een opdrachtgever op afstand. Hier zijn de lijnen korter en zit het Radboudumc er bovenop. Ik vind de passie waarmee dat gebeurt wel mooi.’

4 Wat zien we niet?

Er gebeurt veel werk achter de schermen. Vergelijk het met een operatie. Voordat een chirurg gaat opereren wordt een patiënt eerst zorgvuldig onderzocht. Dat doen wij ook, we bestuderen, maken plannen en gaan dan pas aan de slag op de bouwplaats.
We zijn trots op het werk dat we leveren. Al had ik natuurlijk liever gehad dat het Radboudumc in Rotterdam stond.’


Tijdelijke gang bypass

Ter hoogte van de nieuwbouw wordt de lange gang (centrale as) vervangen. De tijdelijke gang (bypass) komt op de begane grond en onderverdieping. Vanaf medio augustus wordt er 4 maanden gewerkt aan de voorbereiding. Om de overlast te beperken worden er voorzieningen getroffen.

Impressie

Benieuwd naar onze nieuwbouw? Neem een kijkje bij de maquette in de centrale hal.

Filmpjes


Nieuwbouw en kunstwerk


Nieuwbouw­plannen in beeld


Techniek in beeld