Welkom bij het Radboudumc waar kunnen wij u mee helpen?
Tijdens de behandeling van een patiënt met leverkanker zag een onderzoeksteam van het Radboudumc de ingespoten radioactieve bolletjes voor de eerste keer ‘live op het beeldscherm’ de lever instromen.
Aiosyn, een spin-off van het Radboudumc, heeft een investering ontvangen van LUMO Labs. Oost NL is co-investeerder.
Patholyt wil de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in de pathologie versnellen en de kansen van kankerpatiënten wereldwijd verbeteren. Patholyt is een spin-off van het Radboudumc, koploper in het onderzoek naar AI binnen de pathologie
Het Radboudumc neemt deel aan het ROBUST-consortium, dat bestaat uit 17 AI-labs waarvan er 8 zijn gericht op de gezondheidszorg. Het Radboudumc leidt 5 van deze 8 labs.
Op zaterdag 9 oktober vindt de tweede editie van Nimma Hacks plaats.
Digital Health floreert in de regio Nijmegen, waar het bijdraagt aan een betere zorg en gezondheid en ook werkgelegenheid schept. Om ontwikkelaars en eindgebruikers nog dichter bij elkaar te brengen, introduceren The Economic Board en het Radboudumc de Interactieve Digital Health kaart
De twee Gelderse bedrijven Soteria Medical en Tesla Dynamic Coils hebben met het Radboudumc ruim een miljoen euro subsidie ontvangen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO-Oost).
Een onderzoeksgroep van het Radboudumc en het UMC Utrecht gaat onderzoek doen naar laserbehandeling bij een zeldzame hersentumor, het glioblastoom.
Eind 2015 opende Máxima de drie innovatieve operatiekamers. Op 28 januari 2021 bracht onze koningin een virtueel werkbezoek aan het MITeC om te zien en te horen wat we de afgelopen jaren gedaan en bereikt hebben.
‘Onze aanpak, waarbij we onderzoek en testen combineren vanaf een hele vroege fase in de ontwikkeling van medische innovaties, is wat MITeC uniek maakt in Europa’
PC-GWI erkent MITeC als grootschalig wetenschappelijk infrastructuur. Hierdoor komt MITeC in aanmerking voor opname in de Nationale Roadmap 2020-2024.
Samen met Siemens Healthineers is een uitgebreid programma opgestart waarin structureel, wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar veelbelovende procedures. We spraken Siemens Healthineers over onze samenwerking.
Het MITeC bestaat sinds november 2020 alweer vijf jaar. Graag blikken wij in deze nieuwsbrief samen met jullie terug op die eerste vijf jaar.
Een onderzoeksconsortium van Radboudumc, Universiteit Twente, UMC Groningen en vijf bedrijven gaat werken aan de optimalisatie van de behandeling van levertumoren met radioembolisatie.
Bijna een derde van de glioblastomen (agressieve hersentumoren) is niet te opereren. In het najaar introduceert het Radboudumc een nieuwe behandeling waarbij de tumor van binnenuit wordt verhit met energierijk laserlicht.
Thirona, Quirem en het Radboudumc gaan met EFRO-subsidie samenwerken in het project Radiologie van de Toekomst om zo slimme beeldanalyses beschikbaar te maken voor iedereen.
Radboudumc en Quirem Medical hebben een overeenkomst getekend voor gezamenlijk onderzoek. De intensievere samenwerking moet de behandeling van kanker verbeteren en onderzoek naar nieuwe toepassingen stimuleren.
Het Nijmeegse Radboudumc en medisch innovatiebedrijf Quirem Medical uit Deventer gaan samenwerken om lever-, alvleesklier- en hersentumoren doelgerichter te kunnen behandelen.
ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek
Maroeska Rovers, hoogleraar Evidence Based Surgery bij het Radboudumc, ontvangt een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro van onderzoekorganisatie NWO
Het Radboudumc start onderzoek met een nieuwe 3D-navigatietechniek om longkanker in een vroeg stadium op te sporen.
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer informatie over cookies.