Research Radboud Technology Centers MITeC Nieuws MITeC nieuwsbrief juli 2021
22 juli 2021

In de afgelopen periode is de Artis Zeego vervangen door de Artis Pheno PRO, een nieuw, state-of-the-art interventiesysteem van Siemens Healthineers. Het systeem biedt meer bewegingsflexibiliteit, meer functionaliteit, een hogere beeldkwaliteit, en een aanzienlijke stralingsreductie. Om de flexibiliteit van het systeem te vergroten, ging deze upgrade gepaard met vernieuwingen en aanpassingen aan de OK-tafel. Benieuwd hoe we hiermee Radboudumc-speerpunten op het gebied van wetenschap en zorg beter ondersteunen?

Bekijk en/of download onze nieuwsbrief hier.

Meer nieuws


Bepaal met jouw innovatieve idee de toekomst van de Nijmeegse Health & Hightech sector

7 september 2021

Op zaterdag 9 oktober vindt de tweede editie van Nimma Hacks plaats.

lees meer

Nijmegen zet Digital Health letterlijk op de kaart Florerend ecosysteem krijgt eigen interactief overzicht

19 juli 2021

Digital Health floreert in de regio Nijmegen, waar het bijdraagt aan een betere zorg en gezondheid en ook werkgelegenheid schept. Om ontwikkelaars en eindgebruikers nog dichter bij elkaar te brengen, introduceren The Economic Board en het Radboudumc de Interactieve Digital Health kaart

lees meer

Scherpere, selectievere MRI-scan geeft robot meer precisie mee EFRO ondersteunt vernieuwend project in Health-sector Gelderland

1 juni 2021

De twee Gelderse bedrijven Soteria Medical en Tesla Dynamic Coils hebben met het Radboudumc ruim een miljoen euro subsidie ontvangen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO-Oost).

lees meer

Onderzoeksmiljoenen voor studie naar laserbehandeling bij glioblastoom

30 maart 2021

Een onderzoeksgroep van het Radboudumc en het UMC Utrecht gaat onderzoek doen naar laserbehandeling bij een zeldzame hersentumor, het glioblastoom.

lees meer

Werkbezoek koningin Máxima

8 maart 2021

Eind 2015 opende Máxima de drie innovatieve operatiekamers. Op 28 januari 2021 bracht onze koningin een virtueel werkbezoek aan het MITeC om te zien en te horen wat we de afgelopen jaren gedaan en bereikt hebben.

lees meer