Research Radboud Technology Centers MITeC Nieuws Permanent Commissie NWO erkent MITeC
12 februari 2021

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NWO de Permanente Commissie (PC) aangesteld. De PC bestaat uit twaalf leden met diverse wetenschappelijke achtergronden en hun taak is om de Wetenschapsvisie 2025 van het Kabinet te monitoren. Zij hebben een nationale strategie opgezet voor het investeren in nationale grootschalige onderzoek infrastructuren, de zogenoemde Grootschalige Wetenschappelijk Infrastructuur (GWI).

De PC-GWI brengt alle nationale grootschalige onderzoek infrastructuren in kaart die een vrij toegangsbeleid handhaven voor onderzoekers, onderwijs en kennisinstellingen. Het is essentieel dat de faciliteiten van vitaal belang zijn voor innovatie en samenwerking tussen verschillende disciplines binnen de wetenschap en Nederland.

We zijn trots dat PC-GWI MITeC erkent als grootschalig wetenschappelijk infrastructuur. Hierdoor komt MITeC in aanmerking voor opname in de Nationale Roadmap 2020-2024. Alle onderzoeksfaciliteiten die in het kader van GWI zijn opgenomen, zijn te vinden op deze website.

Het doel van deze database is om onderzoekers te ondersteunen bij het vinden van mogelijke samenwerkingen in de toekomst en een overzicht te geven van beschikbare faciliteiten en diensten in Nederland om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

Neem gerust contact met ons op als u ge├»nteresseerd bent in MITeC faciliteiten.

Meer nieuws


De samenwerking met Siemens Healthineers

22 december 2020

Samen met Siemens Healthineers is een uitgebreid programma opgestart waarin structureel, wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar veelbelovende procedures. We spraken Siemens Healthineers over onze samenwerking.

lees meer

MITeC nieuwsbrief 2020 jubileumeditie

18 december 2020

Het MITeC bestaat sinds november 2020 alweer vijf jaar. Graag blikken wij in deze nieuwsbrief samen met jullie terug op die eerste vijf jaar.

lees meer

Onderzoek naar betere bestraling levertumoren van binnenuit NWO-subsidie voor publiek-private samenwerking

22 juli 2020

Een onderzoeksconsortium van Radboudumc, Universiteit Twente, UMC Groningen en vijf bedrijven gaat werken aan de optimalisatie van de behandeling van levertumoren met radioembolisatie.

lees meer

Met een laser niet te opereren hersentumoren te lijf Radboudumc introduceert nieuwe behandeling glioblastoom

24 juni 2020

Bijna een derde van de glioblastomen (agressieve hersentumoren) is niet te opereren. In het najaar introduceert het Radboudumc een nieuwe behandeling waarbij de tumor van binnenuit wordt verhit met energierijk laserlicht.

lees meer

Thirona en Quirem lanceren met Radboudumc project Radiologie van de Toekomst EFRO stimuleert bedrijvigheid in medische technologie Oost-Nederland

17 februari 2020

Thirona, Quirem en het Radboudumc gaan met EFRO-subsidie samenwerken in het project Radiologie van de Toekomst om zo slimme beeldanalyses beschikbaar te maken voor iedereen.

lees meer