Over MITeC Connected operating rooms, for advancing innovation in patient care

MITeC staat voor Medical Innovation and Technology expert Center en brengt onderzoekers, chirurgen, technici en andere medische experts samen. Bij MITeC worden innovatieve chirurgische procedures beoordeeld op doeltreffendheid, efficiëntie, veiligheid en haalbaarheid.

lees meer

Over MITeC Connected operating rooms, for advancing innovation in patient care

MITeC staat voor Medical Innovation and Technology expert Center en brengt onderzoekers, chirurgen, technici en andere medische experts samen. Bij MITeC worden innovatieve chirurgische procedures beoordeeld op doeltreffendheid, efficiëntie, veiligheid en haalbaarheid. De procedures die hun toegevoegde waarde voor de patiëntenzorg hebben bewezen, ontwikkelen we verder.
 
Deze MITeC-omgeving is uniek in Europa, vanwege haar combinatie van technologische ontwikkeling en bepaling van klinische relevantie door middel van evidence-based chirurgie.

Gekoppelde operatiekamers

De MITeC-faciliteiten bestaan uit twee operatiekamers die onderling verbonden zijn, met daarnaast een MRI-ruimte. In deze MRI-ruimte kunnen MRI-geleide procedures worden uitgevoerd - indien nodig ook onder narcose. Een van de twee aan elkaar gekoppelde operatiekamers is een typische OK, terwijl de andere een hybride OK is met een ZEEGO-systeem. Dit systeem heeft robotgestuurde positioneringscapaciteit voor interventies. Het is ontworpen om meer flexibiliteit te bieden op het gebied van beweging en beeldverwerving.
 
Lees meer over de MITeC-faciliteiten (Engelstalig).

Patiëntenzorg verbeteren

Omdat de operatiekamers onderling gekoppeld zijn, kunnen patiënten gemakkelijk van de ene beeldvormende modaliteit naar de andere worden getransporteerd, of van de operatietafel naar een beeldvormende modaliteit. Ze kunnen, in anderen woorden, dus worden vervoerd van bijvoorbeeld de hybride OK naar de MRI. Het grote voordeel hiervan is dat een patiënt tijdens een operatie de nodige scans kan krijgen. Hierdoor kunnen chirurgen preciezer opereren en direct inschatten of er meer ingrepen nodig zijn. Dit verhoogt het slagingspercentage en vermindert de noodzaak tot een tweede operatie. Het is minder stressvol voor patiënten, en ook kostenbesparend.

Onderzoek

Dankzij MITeC hebben onze experts al manieren ontdekt om verschillende chirurgische ingrepen te verbeteren. De onderzoeksgroepen die gebruik maken van onze faciliteiten, geven een goed beeld van het onderzoek dat bij MITeC wordt uitgevoerd.

Bekijk onze onderzoeksgroepen (Engelstalig).

Om nieuwe ontdekkingen mogelijk te maken, zijn de MITeC-faciliteiten ook beschikbaar voor onderzoekers buiten het Radboudumc. We staan open voor samenwerking met andere onderzoekers en organisaties.

Lees meer over het gebruik van de MITeC-faciliteiten voor onderzoek (Engelstalig).

Contact

prof. dr. Maroeska Rovers

contact

Neem een kijkje in de MITeC operatiekamers

Nieuws


Health Valley Event 2018

Tijdens Health Valley 2018 op donderdag 15 maart boden Radboudumc en The Economic Board de mogelijkheid op de foto te gaan in de MITeC OK door middel van greenscreen fotografie.

lees meer

Health Valley Event 2018

 
Tijdens Health Valley 2018 op donderdag 15 maart boden Radboudumc en The Economic Board de mogelijkheid op de foto te gaan in de MITeC OK door middel van greenscreen fotografie.
 
Bekijk hier de foto's.
 
Winnaars rondleiding
Iedereen die op de foto ging maakte kans op een rondleiding in de MITeC OK. Een bijzondere gelegenheid om meer te leren over de mogelijkheden en toepassingen van MITeC.
 
De winnaars van deze rondleiding zijn:

Jan Legters – VHP
Juul Zwinkels - PivotPark
Bernhard Rodenburg - ExplicareMedia
Jenny Samfat - ThermoData
Arend de Heus - Abena
René Penning de Vries - Health Valley
Daniel Wigboldus - Radboud Universiteit
Linze Rijswijk - OostNL
Annelies Maas - Medical Precision
Marieke Gielissen - SizaNovaMe

Alle winnaars krijgen persoonlijk bericht.


Kleine groep patienten krijgt meniscus­prothese

Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie. naar het nieuwsbericht

Onze experts