Over REshape en onze kernactiviteiten

Het REshape Center brengt de dynamische (inter)nationale buitenwereld bij het Radboudumc naar binnen en legt laagdrempelig verbindingen van binnen naar buiten. Kernactiviteiten zijn het verkennen en onderzoeken van de mogelijke impact van nieuwe technologieën en op basis van co-creatie opzetten van ontwerpsessies met zorgprofessionals, patiënten en overige stakeholders op van probleem tot mogelijke kansrijke innovatie te komen. Daarnaast inspireren wij ons academisch medisch netwerk door het mede opzetten van landelijke bewegingen zoals Dutch Hacking Health en de Health Innovation School.  

Onder innovaties verstaan we alle vernieuwingen in de patiëntenzorg die een ingrijpende verandering veroorzaken in diagnostiek, therapie of de wijze van zorgverlening. Het gaat dus niet om kleine procesverbeteringen. Daarnaast moeten innovaties bij ons toepasbaar zijn in de praktijk; ideeën en concepten die alleen theoretisch interessant blijken, zullen wij niet verder ontwikkelen. Ons innovatieproces is er op gericht om de kans op succesvolle verbeteringen in de patiëntenzorg zo hoog mogelijk te maken.

Als er binnen een zorgafdeling of bij REshape een kansrijk idee ontstaat dat verdere ontwikkeling vergt voordat het in de praktijk kan worden toegepast, komt het iLab in beeld. Samen met de initiatiefnemers werken de specialisten van het iLab projectmatig aan innovaties om ze snel gereed te maken voor implementatie. Vanaf daar vinden de innovaties hun weg naar de patiëntenzorg binnen én buiten het Radboudumc. Zo dragen we ook met zorginnovatie bij aan onze missie,  ‘to have a significant impact on healthcare’.


Innoveren in het Radboudumc


Hoe kom ik bij het REshape Center?

Geert Grooteplein Zuid 10

Ingang: Hoofdingang
Route: 441

bekijk route

Hoe kom ik bij het REshape Center?

Bezoekadres

Radboudumc Innovation Space
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 441 (Radboudumc Innovation Space)

Contact

Secretariaat REshape Center

024 - 366 8911
contact

Mensgericht Ontwerpen

Bij het REshape Center maken wij gebruik van de Design Thinking methodiek. Aan de basis van Design Thinking ligt het Mensgericht ontwerp proces. Empathie voor de mens voor wie wordt ontworpen en de feedback van deze mensen staan hierbij centraal. lees meer

Regionale Health Innovation School Samen innoveren in Zuid Oost-Nederland

De Health Innovation School (HIS) is een gezamenlijk initiatief van het Radboudumc en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Het doel van de HIS is het bevorderen van samenwerking op het gebied van (systeem) innovatie in de zorg en welzijn.Innovation Space Connects Laten we verbinden!

Graag nodigen wij jullie uit voor Innovation Space Connects!

Innovation Space connects heeft een kort inhoudelijk programma met als doel de pitchers te verbinden met andere interne en externe partijen binnen het netwerk en hen op deze wijze ook weer stapje verder te brengen en hen de kans te geven even met hun idee, product, probleem in de spotlight te staan. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd tijdens de netwerkborrel nieuwe contacten op doen ;-)

Programma 

16.30uur Aanvang

16.35uur Pitch 5min externe partij met 10 min vragen van publiek (max 3 slides),           je pitch mag gaan over een probleem, idee, concept, product of vraag!

16.55uur Pitch 5min project intern met 10 min vragen van publiek (max 3 slides),           je pitch mag gaan over een probleem, idee, concept, product of vraag!

 17.10uur Update vanuit de partijen van de Innovation Space
 17.30uur Start netwerk borrel

Innovation Space Connects zal worden georganiseerd op:
  *   Donderdag 23 januari 2020 samen met de collega's van het iLab

Locatie: Radboudumc Innovation Space, Geert Grooteplein Zuid 10, Hoofdingang, route 441, 6525 GA  Nijmegen

Deze bijeenkomst staat ook open voor geintereseerden van buiten het Radboudumc. Commerciële activiteiten worden echter niet op prijs gesteld. Aanmelden is gewenst.

Indien je van de mogelijkheid gebruik wilt maken om te pitchen, dan kun je een bericht sturen naar innovation@radboudumc.nl .


Radboudumc Innovation Space samen innoveren

Radboudumc Innovation Space (route 441)

Gevestigd in het oude klinische laboratorium heeft de Radboudumc Innovation Space de intentie een creatieve broedplaats te zijn voor collega's van het Radboudumc. Hier kunnen verschillende partijen betrokken bij het innovatie proces van het Radboudumc samenkomen om kennis, en ervaringen te delen en gezamenlijk te komen tot succesvolle implementatie van kansrijke concepten om de zorg te verbeteren voor patiënten en/of zorgprofessionals.

Regelmatig worden er vrij toegankelijke evenementen georganiseerd, houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven.

In de Radboudumc Innovation Space zijn gehuisvest:


Patients Included

Bij REshape betrekken we patiënten bij alles wat we doen. Naast het samenwerken met patiënten aan projecten hebben we ook patiënten opgenomen in al onze evenementen. In het publiek en op het podium. lees meer

Social Media laten we verbinden?

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.


Nieuwsbrief Innovatie Radboudumc aanmelden?

We houden je op de hoogte van de nieuwste projecten, onderzoeken (resultaten) en innovaties waaraan we werken. We delen je e-mail niet met derden. ik meld mij aan

Het REshape team