Trials Anemie PPI Shine Again

Onderzoek naar het gebruik van maagzuurremmers voor de behandeling van ijzerstapeling bij mensen met een erfelijke bloedarmoede (anemie). Er wordt gekeken of maagzuurremmers in staat zijn om de ijzerstapeling te verminderen.

Voor wie?

  • Patiënten van 18 jaar of ouder met een vastgestelde erfelijke anemie met ijzerstapeling die in de afgelopen 12 maanden minder dan 10 bloedtransfusies hebben gehad.

Niet elke patiënt komt in aanmerking om aan dit onderzoek mee te doen, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Over het onderzoek

Patiënten die deelnemen aan het onderzoek loten tussen een niet-werkzaam middel (placebo) en een maagzuurremmer. Na een jaar krijgt u het andere middel. Zowel de de onderzoeker als u weten tijdens het onderzoek niet wanneer u welk middel krijgt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Links

Download hier de patienteninformatie van deze trial.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Proton pump inhibition for secondary hemochromatosis in hereditary anemia, a phase III placebo controlled randomized cross-over clinical trial.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau Hematologie onder vermelding van interne code HEMAN01.


Contact

Trialbureau Hematologie

contact

Hematologie afdeling

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. naar de afdeling