Trials EASE SBS 1

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe medicijn glepaglutide is voor de behandeling van SBS, om te zien of het studiegeneesmiddel uw behoefte aan voeding via een infuus vermindert in vergelijking met een placebo. Een placebo is een medicijn zonder werkzame stof. Het is een 'nep' medicijn. Vraag de onderzoeksarts of het studiepersoneel om meer uitleg als u vragen heeft over een placebo. Artsen mogen (buiten een studie) glepaglutide, dat u zelf subcutaan (onder uw huid) in de buik of dijen zal moeten injecteren, nog niet voorschrijven. Het studiegeneesmiddel is niet goedgekeurd door regelgevende instanties en is experimenteel. Twee doses glepaglutide worden in dit onderzoek gebruikt: 10 mg en 20 mg per week. Nadat u het studiegeneesmiddel zelf heeft bereid (ofwel glepaglutide of een placebo, of een combinatie van glepaglutide en een placebo), moet u tweemaal per week gedurende 24 weken het studiegeneesmiddel injecteren.


Voor wie?

Patiƫnten tussen de 18 en 90 jaar oud, met het short bowel syndroom.

Niet elke patiƫnt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
A phase 3, international, multicenter, randomized, double-blind, placebo-controlled trial to evaluate the efficacy and safety of glepaglutide in patients with short bowel syndrome (SBS).

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.