Trials Hemofilie DAVID studie

Over het onderzoek

Onderzoek naar een combinatiebehandeling van DDAVP en factor VIII-concentraat bij patiënten met milde en matig ernstige hemofilie A rondom een relatief grote operatie en bloedingen. Onderzocht wordt of er door het geven van DDAVP minder factor VIII-concentraat gegeven hoeft te worden. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om beter te voorspellen hoeveel factor VIII-concentraat een patiënt nodig heeft.

Voor wie?

  • Patiënten die milde of matig ernstige hemofilie A hebben en rondom een operatie of bloeding minimaal 48 uur factor VIII-concentraat moeten krijgen.
  • Patiënten van 12 tot en met 70 jaar oud.
Niet elke patiënt komt in aanmerking om aan dit onderzoek mee te doen, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Wat houdt het onderzoek in?

Patiënten krijgen rondom de operatie DDAVP en factor VIII concentraat. Op verschillende momenten wordt de factor VIII waarde bepaald en de dosering volgens voor de studie vastgestelde richtlijnen vastgesteld. De verkregen gegevens worden onderzocht om meer te weten te komen over het factor VIII verbruik tijdens en na een operatie of bloeding.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Links

Download hier de patiënteninformatie van deze trial.

Informatie voor de verwijzer


Wetenschappelijke titel
DDAVP treatment combIneD with FVIII clotting factor concentrates in patients with mild hemophilia A (DAVID study)

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau Hematologie onder vermelding van interne code HEMSTOL43.


Contact

contact

Hematologie afdeling

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. naar de afdeling