Trials Hemofilie HiN 6 studie

Over het onderzoek

De HiN-6 studie is een landelijk onderzoek  naar hemofilie A en B. In deze studie worden van mannen met hemofilie A en B onder andere medische, demografische en gezondheidsgegevens vastgelegd in een landelijke database.

Het doel is om meer inzicht te krijgen in de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met hemofilie A en B en de kwaliteit van zorg die zij ontvangen.

Voor wie?

Alle mannelijke hemofilie A en B patiënten die staan ingeschreven bij een Hemofilie Behandel Centrum in Nederland.

Niet elke patiënt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Wat houdt het onderzoek in?

Naast het verzamelen van gegevens uit uw patiëntendossier, bestaat de HiN-6 studie uit het invullen van een vragenlijst en het eenmalig afnemen van bloed en urine. Een gedeelte van het bloed en urine dat u afstaat wordt opgeslagen in een biobank voor toekomstig onderzoek. 

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Links

Download hier de patiënteninformatie van deze studie.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Haemophilia in the Netherlands 6

Contact
Heeft u als arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau Hematologie onder vermelding van interne code HEMSTOL55.


Contact

Trialbureau Hematologie

contact

Hematologie afdeling

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. naar de afdeling