Trials Hemofilie OPTI-CLOT

Over het onderzoek

Onderzoek om beter te kunnen voorspellen hoeveel stollingsfactor (FVIII) een hemofiliepatiënt nodig heeft voor, tijdens en na een operatie.

Voor wie?

  • Patiënten met matig ernstige en ernstige hemofilie A (FVIII waarde ≤ 5%) die een relatief grote operatie moeten ondergaan.  
  • Leeftijd 12 jaar en ouder.
Niet elke patiënt komt in aanmerking om aan dit onderzoek mee te doen, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Wat houdt het onderzoek in?

Vlak voor de operatie worden de patiënten door loting over twee groepen verdeeld. Voor een groep wordt de dosering van factor VIII concentraat op basis van het lichaamsgewicht berekend. Voor de andere groep gebeurt dit op basis van het persoonlijk vastgestelde verbruiksprofiel van factor VIII. De twee groepen worden met elkaar vergeleken.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Links

Download hier de patiënteninformatie van deze trial.

Informatie voor de verwijzer


Wetenschappelijke titel
OPTI-CLOT: Peri-operative pharmacokinetic-guided dosing of clotting factor in hemophilia

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau Hematologie onder vermelding van interne code HEMSTOL29.


Contact

Trialbureau Hematologie

contact

Hematologie afdeling

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. naar de afdeling