Trials NUC-5

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel, norursodeoxycholzuur (norUDCA), is voor de behandeling van PSC. NorUDCA kan nog niet worden voorgeschreven door artsen (buiten onderzoek). De werking van norUDCA vergelijken we met de werking van een placebo. Een placobo is een middel zonder werkzame stof, een 'nepmiddel'.

Voor wie?

Patiƫnten tussen de 16 en 75 jaar oud, met PSC.

Niet elke patiƫnt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Double-blind, randomized, placebo-controlled, phase III study comparing norursodeoxycholic acid capsules with placebo in the treatment of primary sclerosing cholangitis.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.