Trials Supportieve zorg studies Hematologie AFFECT-1

Over het onderzoek

Onderzoek naar een nieuwe aanvullende behandeling voor patiënten met multipel myeloom die een stamceltransplantatie ondergaan.
Voorafgaand aan een stamceltransplantatie wordt chemotherapie toegediend. Deze chemotherapie kan bijwerkingen hebben zoals slijmvliesschade van de mond en het darmkanaal, koorts en infecties. Onderzocht wordt of het geneesmiddel anakinra veilig is en werkzaam is in het voorkómen en/of behandelen van slijmvliesschade van de darm, koorts en infecties.

Voor wie?

Patiënten van 18 jaar of ouder met multipel myeloom die een autologe stamceltransplantatie ondergaan.

Niet elke patiënt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Wat houdt het onderzoek in?

Alle patiënten die deelnemen aan het onderzoek ontvangen de aanvullende behandeling met het geneesmiddel anakinra. Er worden 3 doseringen van het geneesmiddel onderzocht. Er vindt geen loting plaats.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Links

Meer over het onderzoek op kanker.nl
Download hier de patiënteninformatie van deze trial.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Safety and efficacy of interleukin-1 inhibitor anakinra for the amelioration of mucositis and fever during neutropenia in patients with multiple myeloma receiving an autologous hematopoietic stem cell transplantation after high-dose melphalan.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau Hematologie onder vermelding van interne code HEMSC35.


Contact

Trialbureau Hematologie

contact

Hematologie afdeling

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. naar de afdeling