Trials Yellowstone

Over het onderzoek

Hoewel er meerdere geneesmiddelen voor de ziekte van Crohn beschikbaar zijn, is er geen geneesmiddel welke via de mond wordt ingenomen dat is goedgekeurd voor matige tot ernstige ziekte van Crohn. Daarom moeten er nieuwe producten met een betere werkzaamheid worden ontwikkeld en getest die via de mond kunnen worden ingenomen. Ozanimod (ook wel 'experimentele product' genoemd) is een chemische verbinding die vermoedelijk op het immuunsysteem inwerkt door ervoor te zorgen dat bepaalde witte bloedcellen (lymfocyten, waaronder T-cellen) in de lymfeklieren en andere plaasten in het lichaam blijven en niet naar de ontstekingsplaatsen komen. Het doel van dit onderzoek is na te gaan of ozanimod veilig en effectief is voor de mogelijke behandeling van de ziekte van Crohn en om de tot nu toe verkegen resultaten van een eerder onderzoek te bevestigen die erop duiden dat ozanimod mogelijk veilig en werkzaam is voor de behandeling van patiƫnten met de ziekte van Crohn. Daartoe wordt een vergelijking gemaatk tussen patienten die het experimentele product krijgen en patienten die een placebo krijgen (een 'nepgeneesmiddel' dat er net zo uitziet als het experimentele product, maar geen werkzame stof bevat).

Voor wie?

Patienten tussen de 18 en 75 jaar oud met een matige tot ernstige actieve ziekte van Crohn.

Niet elke patiƫnt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er stikte regels zijn aan deelname. uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt deelnemen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voro de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Induction study #2 - A phase 3, multicenter, randomized, double-blind, placebo-controlled study of oral ozanimod as inductuin therapy for moderately to severely active Crohn's disease.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.