Werken bij iLab

iLab innovator in het Radboudumc

Wil jij zorgprofessionals helpen hun innovatieve ideeën in de praktijk te brengen? Het Radboudumc iLab zoekt ontwerpers, ontwikkelaars en andere innovators met hart voor de zorg. Solliciteer vandaag en verander de zorg van morgen!

meer over iLab

iLab innovator in het Radboudumc

iLab is een nieuwe schakel in de innovatieketen van het Radboudumc. Met een team van zes pioniers gaan we samen ontdekken hoe we baanbrekende ideeën voor innovatie in de zorg concreet handen en voeten geven. Vanuit ons inspirerende innovatiecentrum in het Radboudumc ondersteunen we elke dag artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals bij de ontwikkeling en realisatie van nóg betere patiëntenzorg. We denken daarbij buiten de gebaande paden en geven iedereen maximaal de ruimte om eigen kennis, ervaring en creativiteit in te brengen.

De rollen binnen het iLab

 • Wat betekent het, wat vraagt het en wat levert het op om als Business developer bij iLab te werken?

  lees meer


  Business developer

  Werken als Business developer  bij iLab betekent:

  dat je de drijvende kracht bent achter de ontwikkeling van (nieuwe) business modellen voor de innovatieprojecten die binnen iLab lopen. Je onderhoudt contacten met heel diverse stakeholders en je legt verbindingen, binnen en buiten het Radboudumc. In een business case, vertaal je de innovaties naar financierbare businessplannen en je onderbouwt deze in relatie tot de ontwikkelingen in de zorg en tot de innovatiedoelstellingen van het Radboudumc. Daarna help je de projecten een stap verder. Daarbij ben je verantwoordelijk voor heldere en correcte ‘user stories’ (te ontwikkelen functionaliteiten), zodat het ontwikkelteam aan de slag kan. Duidelijke afspraken over de processen, het op te leveren product en de planning zijn hier onderdeel van. In de breedste zin trek je in deze fase de kar in projecten, je bewaakt de voortgang en je werkt aan draagvlak onder alle relevante partijen.

  Werken als Business developer bij iLab vraagt:

  dat je makkelijk en snel schakelt tussen verschillende projecten en altijd het overzicht houdt. Daarbij weet je op het juiste moment de juiste mensen bij projecten te betrekken en anderen voor jouw plannen en ideeën te winnen. Dit lukt jou, omdat je een ijzersterke en innemende persoonlijkheid hebt en veel gevoel voor mensen en voor de organisatie. In alles ben je een onafhankelijk denker, die zich niet laat beperken door bestaande conventies. Integendeel, je zoekt vooral naar nieuwe wegen en mogelijkheden om dingen beter te doen. In je functioneren ben je standvastig, maar houd je rekening met de werking van een complexe organisatie. Een organisatie, waarin je te maken hebt met heel diverse interne en externe stakeholders, soms ook met conflicterende belangen. Jij laat je hierdoor niet uit het veld slaan, ook niet als je op weerstand stuit. Jij bent namelijk als geen ander in staat om mensen te verbinden en de neuzen dezelfde kant op te krijgen en te houden. Daarbij is alleen het allerbeste resultaat goed genoeg voor jou.

  Werken als Business developer bij iLab levert op:

  dat je een fantastische baan hebt, die je grotendeels zelf vormgeeft. Binnen een jong en nieuw innovatiecentrum, waar we samen ontdekken en pionieren. Je staat elke dag aan de wieg van innovaties in de gezondheidszorg die er écht toe doen. Je helpt namelijk innovatieve zorgconcepten door te ontwikkelen naar schaalbare toepassingen, die regelmatig directe impact hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt. Je draagt zo wezenlijk en zichtbaar bij aan duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Dit in een omgeving waar we niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Een werkomgeving waarin je alle ruimte hebt om op jouw manier je kennis en ervaring maximaal in te zetten voor de zorg van de toekomst. En waarin we veel aandacht hebben voor je verdere vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Een mooie volgende stap in je carrière!

 • Scrum master

  Werken als Scrum master bij iLab betekent:

  dat je een belangrijke voortrekkersrol hebt in de ontwikkeling van onze producten. Je bent als dienend leider verantwoordelijk voor het Scrum proces in onze innovatieprojecten. Daarbij inspireer en begeleid je onze development teams om in sprints van een proof of concept tot een product te komen dat klaar is voor implementatie. Je helpt de teams om Agile te werken en volgens de Scrum-methodiek telkens tot het beste resultaat te komen. Je richt het Scrum proces optimaal in en eventuele knelpunten en problemen in het proces van productontwikkeling los je. En je bent verantwoordelijk voor een goede afstemming tussen alle betrokkenen; in de teams, binnen de organisatie van iLab, maar bijvoorbeeld ook met specialisten daarbuiten. Bovendien coach en motiveer je de teamleden, zodat zij elke dag het beste uit zichzelf boven halen en je helpt hen bij het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden en bij hun kennisontwikkeling. 

  Werken als Scrum master bij iLab vraagt:

  dat je de Scrum-methodiek tot achter de komma beheerst en bijvoorbeeld dagstarts, stand-up meetings en retrospectives geen geheimen meer voor jou kennen. En je schakelt makkelijk en snel tussen verschillende projecten, waarbij je altijd het overzicht houdt en de voortgang in de sprints bewaakt. Je hebt van nature een leiderschapsstijl waarin je vooral gericht bent op het faciliteren en motiveren van mensen, zonder het doel uit het oog te verliezen. Daarbij durf je mensen de ruimte te geven om zelf met ideeën te komen en initiatief te nemen. En fouten maken mag wat jou betreft, zolang er maar van fouten geleerd wordt. Maar boven alles ben je een onafhankelijk denker, die zich niet laat beperken door bestaande conventies. Integendeel, je zoekt vooral naar nieuwe wegen en mogelijkheden om dingen beter te doen. In je functioneren ben je standvastig, maar houd je rekening met de werking van een complexe organisatie. Een organisatie, waarin je te maken hebt met heel diverse interne en externe stakeholders, soms ook met conflicterende belangen. Jij laat je hierdoor niet uit het veld slaan, ook niet als je op weerstand stuit. Jij bent namelijk als geen ander in staat om mensen te verbinden en de neuzen dezelfde kant op te krijgen en te houden. Daarbij is alleen het allerbeste resultaat goed genoeg voor jou.

  Werken als Scrum master bij iLab levert op:

  dat je een fantastische baan hebt, die je grotendeels zelf vormgeeft. Binnen een jong en nieuw innovatiecentrum, waar we samen ontdekken en pionieren. Je staat elke dag aan de wieg van innovaties in de gezondheidszorg die er écht toe doen. Je helpt namelijk innovatieve zorgconcepten door te ontwikkelen naar schaalbare toepassingen, die regelmatig directe impact hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt. Je draagt zo wezenlijk en zichtbaar bij aan duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Dit in een omgeving waar we niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Een werkomgeving waarin je alle ruimte hebt om op jouw manier je kennis en ervaring maximaal in te zetten voor de zorg van de toekomst. En waarin we veel aandacht hebben voor je verdere vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Een mooie volgende stap in je carrière!

   

 • Design researcher

  Werken als Design researcher bij iLab betekent:

  dat je een belangrijke rol hebt in het doorontwikkelen van zorginnovaties van proof of concept tot implementeerbare producten. Jij zorgt dat producten optimaal aansluiten bij de wensen en behoefte van de (uiteindelijke) gebruikers. Je doet daartoe onderzoek waarin je de wensen en behoefte inventariseert, je legt de onderzoekresultaten vast en je presenteert deze. In je functie werk je in sprints en op een Agile manier in één of meerdere development teams. Ieder team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van een bepaald product. Je neemt je team mee in jouw onderzoeksresultaten, je ziet erop toe dat de productontwikkeling volledig aansluit bij jouw bevindingen en daar waar nodig stuur je bij of doe je aanvullend onderzoek. Bovendien onderzoek je welke resources en functionaliteiten nodig zijn om het product te implementeren en je stemt hierover af met alle partijen die een belangrijke rol in de implementatie vervullen.

  Werken als Design researcher bij iLab vraagt:

  dat je scherp analytisch bent en in staat om snel de vinger te krijgen achter de wensen en behoefte van de (uiteindelijke) gebruikers van innovatieproducten. Je bent thuis in technieken voor kwalitatief onderzoek, je kunt onderzoeksresultaten op een goede manier vastleggen en in aansprekende presentaties weet je anderen mee te nemen in jouw bevindingen en advies. Bovendien werk je graag hands-on mee in je team en je slaagt erin je team in de productontwikkeling te sturen op jouw onderzoeksresultaten en op een goede manier met alle betrokken partijen af te stemmen. Dit lukt jou, omdat je een ijzersterke en innemende persoonlijkheid hebt en veel gevoel voor mensen en voor de organisatie. En in alles ben je een onafhankelijk denker, die zich niet laat beperken door bestaande conventies. Integendeel, je zoekt vooral naar nieuwe wegen en mogelijkheden om dingen beter te doen. In je functioneren ben je standvastig, maar houd je rekening met de werking van een complexe organisatie. Een organisatie, waarin je te maken hebt met heel diverse interne en externe stakeholders, soms ook met conflicterende belangen. Jij laat je hierdoor niet uit het veld slaan, ook niet als je op weerstand stuit. Jij kunt namelijk als geen ander mensen verbinden en de neuzen dezelfde kant op krijgen en houden. Daarbij is alleen het allerbeste resultaat goed genoeg voor jou.

  Werken als Design researcher bij iLab levert op:

  dat je een fantastische baan hebt, die je grotendeels zelf vormgeeft. Binnen een jong en nieuw innovatiecentrum, waar we samen ontdekken en pionieren. Je staat elke dag aan de wieg van innovaties in de gezondheidszorg die er écht toe doen. Je helpt namelijk innovatieve zorgconcepten door te ontwikkelen naar schaalbare toepassingen, die regelmatig directe impact hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt. Je draagt zo wezenlijk en zichtbaar bij aan duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Dit in een omgeving waar we niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Een werkomgeving waarin je alle ruimte hebt om op jouw manier je kennis en ervaring maximaal in te zetten voor de zorg van de toekomst. En waarin we veel aandacht hebben voor je verdere vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Een mooie volgende stap in je carrière!
   

Meer weten? neem contact op

Leanne van Almen MSc
Manager iLab

contact

Innoveren in het Radboudumc

Innovatie zit in het DNA van het Radboudumc. Op elke afdeling werken we dagelijks aan kleine en grote vernieuwingen om onze zorg kwalitatief beter, patiëntvriendelijker en efficiënter te maken.

meer over innovatie

Innoveren in het Radboudumc

Innovatie zit in het DNA van het Radboudumc. Op elke afdeling werken we dagelijks aan kleine en grote vernieuwingen om onze zorg kwalitatief beter, patiëntvriendelijker en efficiënter te maken. Daarnaast hebben we het REshape Center om de buitenwereld naar binnen te halen, met verkenningen van wat er de komende 5 tot 25 jaar op ons afkomt.
 
Als er binnen een zorgafdeling of bij REshape een kansrijk idee ontstaat dat verdere ontwikkeling vergt voordat het in de praktijk kan worden toegepast, komt het iLab in beeld. Samen met de initiatiefnemers werken de specialisten van het iLab projectmatig aan innovaties om ze snel gereed te maken voor implementatie. Vanaf daar vinden de innovaties hun weg naar de patiëntenzorg binnen én buiten het Radboudumc. Zo dragen we ook met zorginnovatie bij aan onze missie,  ‘to have a significant impact on healthcare’.

iLab in de praktijk

De verpleegkundige klopt met haar vraag aan bij het REshape Center. Daar ontstaat tijdens een brainstorm het plan om een chatbot te ontwikkelen. Het idee wordt in concept uitgewerkt en getest met enkele patiënten. Iedereen is enthousiast, dus het besluit valt dat de chatbot er moet komen.

lees meer

iLab in de praktijk

Als medewerker van het iLab-team werk je dagelijks aan het realiseren van innovatieve ideeën van je collega’s uit de zorg. Die ideeën ontstaan meestal op de werkvloer, bijvoorbeeld bij artsen of verpleegkundigen. Zo zou een verpleegkundige op het idee kunnen komen om een tool te ontwikkelen die patiënten helpt om een passend behandeltraject te kiezen.
 
Zij kan dan voor ondersteuning aankloppen bij de iBoard, onze interne innovatie-regiegroep. Daarvoor moet ze eerst haar idee uitwerken tot een concept of prototype. Hierbij kan ze een beroep doen op de expertise van het REshape Center. Zodra het concept voor de digitale keuzehulp gereed is en goedgekeurd door de iBoard, komen jij en je collega’s van het iLab in beeld.
 
Jullie vormen dan een toegewijd projectteam, bestaande uit iLab-leden, eventueel externe deskundigen én de verpleegkundige zelf. Zij krijgt van haar teamleider tijd vrij om een actieve rol te spelen bij de uitwerking van haar idee.
 
Binnen het projectteam brengen jullie in kaart wat er nodig is om de keuzehulp tot een succes te maken. Alle facetten komen aan bod, zoals techniek, veiligheidseisen, continue beschikbaarheid, onderzoek naar de effectiviteit, en financiering op de lange termijn. Daarna gaan jullie gezamenlijk aan de slag, in het inspirerende innovatiecentrum van het Radboudumc en op de werkvloer zelf.
 
Acht maanden later is de keuzehulp klaar en in gebruik bij twee zorgafdelingen, waaronder die van de verpleegkundige. Het beheer en onderhoud van de keuzehulp is overgedragen aan de landelijke patiëntenvereniging, die al meerdere andere ziekenhuizen enthousiast heeft gemaakt. En jij en je mede-innovatoren van het iLab? Jullie zijn ondertussen al weer vol enthousiasme begonnen aan een nieuwe uitdaging.

REshape Center

Het REshape Center brengt de dynamische (inter)nationale buitenwereld bij het Radboudumc naar binnen en legt laagdrempelig verbindingen van binnen naar buiten. lees meer