Werken bij Meeloopdag FLEX verpleegkundigen

Meeloopdag FLEX verpleegkundige (starter)

Ben jij benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige in het Radboudumc te werken? En ben jij (bijna) klaar met je opleiding? Kom dan een ochtend of middag meelopen bij FLEX!

lees meer

Meeloopdag FLEX verpleegkundige (starter)

 

Kom een dag meelopen bij FLEX

Wil jij als verpleegkundige werken in een constructie waarbij je zelf je werktijden bepaalt en tegelijkertijd een vast dienstverband hebt? Dit in een academische setting, waar je dagelijks in aanraking komt met complexe en zeldzame ziektebeelden? Vind je het bovendien belangrijk om met veel afwisseling op verschillende afdelingen te werken en vanuit je kennis en ervaring concreet toegevoegde waarde in de zorg te leveren? Kom dan nu je ervaring inzetten als FLEX verpleegkundige in het Radboudumc! 

Aanmelden kan alleen als je een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige bent.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige en wil je ervaren hoe het is om als FLEX verpleegkundige te werken? Meld je aan! schrijf je in

Waarom werken bij FLEX?

 • “Na je opleiding heb je nog maar een beperkt beeld van de zorg. Werken als FLEX verpleegkundige is voor mij de perfecte manier om een beter beeld te krijgen en me te oriënteren op mijn toekomst.”

  lees meer


  Je breed oriënteren

  Wat dit voor FLEX verpleegkundigen betekent:

  Dat je in een vast dienstverband op verschillende afdelingen werkt en zo kennis maakt met diverse specialismen en met steeds weer andere collega’s. Maar je het kunt ook aangeven als je het liefst wat langer op één afdeling wilt werken, zodat je een wat beter beeld krijgt van een specifiek specialisme. Je bepaalt dus zélf op welke manier en hoe lang je je wilt oriënteren. Het FLEXbureau denkt daarin actief mee, zorgt dat je goed wordt ingewerkt en zet je zoveel mogelijk in passend bij jouw persoonlijke wensen. Bovendien informeert het FLEXbureau afdelingen waar je gaat werken over jouw komst en ervaring, zodat je goed door de afdeling opgevangen en ingezet wordt.

  Wat dit van FLEX verpleegkundigen vraagt:

  Dat je makkelijk schakelt tussen verschillende afdelingen en je snel weet aan te passen aan een nieuwe werkomgeving. Je moet flexibel zijn en goed om kunnen gaan met verschillende collega’s en teams. En iedere afdeling is weer anders. Regelmatig ben je op een afdeling nieuw voor het vaste team. Het is dan belangrijk dat je jezelf op een goede manier als FLEX verpleegkundige introduceert, duidelijk bent in wat de afdeling van je kan verwachten en daar waar nodig ook voor jezelf opkomt. Je moet mee kunnen bewegen met verschillende afdelingen, maar tegelijkertijd ook stevig in je schoenen staan en durven aangeven waar je grens ligt.

  Wat dit FLEX verpleegkundigen oplevert:

  Dat je de mogelijkheid hebt om op een manier die helemaal aansluit bij jouw persoonlijke behoefte en wensen voor jezelf uit te vinden naar welk specialisme of welke afdeling je voorkeur uitgaat. Je kunt zo op basis van de ervaring die je opdoet een goede en weloverwogen keuze maken voor je verdere loopbaan als verpleegkundige. Tegelijkertijd heb je als FLEX verpleegkundige wel de zekerheid van een vast dienstverband met het Radboudumc en een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Leren, jezelf ontwikkelen

  Wat dit voor FLEX verpleegkundigen betekent:

  Dat je werkt in een academisch en typisch opleidingsziekenhuis waar je in aanraking komt met diverse specialismen en met complexe en uitzonderlijke aandoeningen. En waar je veel verschillende verpleegtechnische handelingen verricht. Je levert zorg aan patiënten die vaak alleen in een academische setting behandeld kunnen worden. Meestal word je als startende FLEX verpleegkundige  goed geholpen door meer ervaren verpleegkundigen en artsen die specialistische verpleegkundige handelingen uitleggen en hun kennis met je delen. Bovendien heb je als startende FLEX verpleegkundige een eigen opleidingsbudget dat je zelf kunt besteden voor scholing en ontwikkeling. Het FLEXbureau helpt en ondersteunt je hierbij. Daarnaast ontwikkel je de competenties die nodig zijn om goed in een werkomgeving te kunnen functioneren. Bijvoorbeeld communiceren met collega’s, rapporteren in ons systeem en leren omgaan met een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden.


   

  Wat dit van FLEX verpleegkundigen vraagt:

  Dat je als FLEX verpleegkundige bewust kiest voor werken in een academische omgeving waar hoge eisen worden gesteld aan je kennis en waar de lat hoog ligt als het gaat om kwaliteit van zorg. Je moet van nature nieuwsgierig zijn en je willen verdiepen in alle facetten van de academische zorg. Daarin moet je zelf ook initiatief willen nemen. Tegelijkertijd is het belangrijk, dat je in staat bent je grenzen aan te geven als je het idee hebt dat je iets niet kunt en daar waar nodig hulp durven vragen. En je moet prioriteiten kunnen stellen bij het leren en kunnen bepalen wat echt relevant is om goede zorg te leveren; je kunt niet alles tegelijk onder de knie krijgen en onthouden. Daarnaast moet je openstaan voor feedback en als er iets is waar je mee zit, moet je dit bespreekbaar kunnen maken. Ook als het erg druk is op de afdeling en men eigenlijk maar weinig tijd hiervoor heeft. Als laatste is het belangrijk dat je ook richting het FLEXbureau aangeeft als je behoefte hebt aan (extra) ondersteuning of bijvoorbeeld aan extra inwerkdagen op een afdeling.

  Wat dit FLEX verpleegkundigen oplevert:

  Dat je je vanaf de eerste dag zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelt en veel kennis opdoet. Je leert veel verschillende facetten van het verpleegkundig vakgebied kennen en je doet ervaring op met heel diverse verpleegtechnische handelingen. Handelingen die kenmerkend zijn voor een academisch ziekenhuis en die dus in een perifeer ziekenhuis minder vaak voorkomen.

 • Zelf roosteren, geen extra verplichtingen.

  Wat dit voor FLEX verpleegkundigen betekent:

  Dat je in belangrijke mate zelf bepaalt op welke tijden je werkt. In het planningssysteem Mijn Rooster dat we binnen het FLEXbureau gebruiken, kun je aangeven wanneer je niet-beschikbaar bent. Bij het inroosteren van jouw diensten houden we hier rekening mee. Zodra we een dienst binnen krijgen op een afdeling waar jij ingezet kunt worden en je hebt aangegeven beschikbaar te zijn, benaderen we je hiervoor. We plannen gemiddeld 1 tot 3 maanden vooruit. Daarnaast vragen we je om in je beschikbaarheid rekening te houden met ad hoc-aanvragen. Bovendien hoef je als FLEX verpleegkundige niet aanwezig te zijn bij vergaderingen en overleg van het vaste team.

  Wat dit van FLEX verpleegkundigen vraagt:

  Dat je de discipline hebt om vroegtijdig je beschikbaarheid aan te geven en het vanzelfsprekend vindt om wijzigingen hierin op tijd te melden. En dat je je realiseert dat je een regulier dienstverband hebt met het Radboudumc. Dit brengt naast heel veel rechten, ook een aantal plichten met zich mee. Bijvoorbeeld dat je wel de afgesproken contracturen maakt en ook oproepdiensten draait.

  Wat dit FLEX verpleegkundigen oplevert:

  Dat je werken als FLEX verpleegkundige optimaal kunt combineren met andere bezigheden, bijvoorbeeld met een (vervolg)studie.  Je bepaalt zélf wanneer je wilt werken en dit geeft je veel flexibiliteit in je werktijden. Het is bovendien de ideale manier om te zorgen voor een goed evenwicht tussen werk en privé. En het feit dat je niet aanwezig hoeft te zijn bij vergaderingen en overleg van het vaste team, scheelt je als verpleegkundige een hoop tijd.

Olaf FLEX verpleegkundige

'Wat ik mooi vind is dat iedereen de patiënt hier wil geven wat hij nodig heeft of wat hij op dat moment wenst.'

lees meer

Olaf FLEX verpleegkundige

Mijn start bij het Radboudumc

'Na de middelbare school ben ik verpleegkunde in Zeeland gaan studeren. Ik ben gaan werken bij een ziekenhuis in de buurt. Na een tijdje merkte ik dat ik toch meer uitdaging zocht en meer wilde leren dan daar mogelijk was. Een academisch ziekenhuis leek mij de perfecte overstap. Ik heb toen verschillende academische ziekenhuizen bekeken. Op de website van het Radboudumc las ik veel over de persoonsgerichte en open cultuur. Ik dacht: dat sluit aan bij wie ik ben.

Het streven naar innovatie en kwaliteitsverbetering, waar het Radboudumc heel erg voor staat, heb ik in mijn stages en mijn vorige werk ook proberen te bereiken. Ik merkte dat ik dat heel leuk vond, maar het ook moeilijk vond om dat daar te bereiken. Van vrienden had ik daarnaast gehoord dat er bij het Radboudumc een open leerklimaat heerst. De combinatie van deze dingen heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan solliciteren.
Mijn eerste werkdag was niet aangekondigd. Ze wisten er op de afdeling niet van. Toch werd ik heel hartelijk ontvangen. Ze waren blij dat ik er was en ze wilden mij met alles helpen. Als ik iets niet wist kon ik altijd naar iemand op de afdeling toestappen. Dit voelde meteen heel goed.'

Werken als FLEX-verpleegkundige

'In eerste instantie wilde ik heel graag de opleiding tot kinderverpleegkundige gaan doen. Daar was toen helaas geen plek voor. Naast kinderverpleegkunde wist ik nog niet precies welk specialisme mij lag en wat ik leuk vond. Daar had ik tijdens mijn opleiding nog te weinig voor gezien. Daarom heb ik eerst voor een rol als FLEX-verpleegkundige gekozen. Omdat je als FLEX-verpleegkundige op verschillende afdelingen in het ziekenhuis werkt, kon ik overal een beetje rondkijken en uiteindelijk doorgroeien naar een bepaald specialisme.
Dat doorgroeien naar een bepaald specialisme is gelukt. Binnenkort ga ik beginnen op de kinderafdeling en hier de opleiding tot kinderverpleegkundige volgen. Daar heb ik veel zin in, maar tegelijkertijd is het ook heel snel gegaan. Ik had hier graag nog wat langer willen blijven.
De afgelopen maanden heb ik op veel verschillende afdelingen gewerkt. In het begin vond ik het lastig dat je niet elke dag in hetzelfde team werkt. Het omschakelen iedere keer is in het begin lastig, maar heeft me veel opgeleverd. Door te beginnen als FLEX-verpleegkundige heb ik als jong verpleegkundige direct veel gezien. Ik heb nu een beter beeld van wat er allemaal speelt in het ziekenhuis dan dat ik eerst had. Ik heb gezien wat ik als verpleegkundige allemaal kan doen en kan betekenen voor een patiënt.'

Verschillende rollen

'Momenteel werk ik op zes afdelingen in het ziekenhuis. Je begint als FLEX-verpleegkundige vaak met één of twee afdelingen en langzaam breid je dat uit, zodat je op steeds meer afdelingen in het ziekenhuis kunt werken. Van die zes afdelingen, werk ik het meest op de afdeling urologie en gynaecologie. Op sommige afdelingen heb ik een helpende rol, daar spring ik bij waar het nodig is. Mijn rol verschilt  per afdeling. Op de afdeling urologie en gynaecologie heb ik bijvoorbeeld wel mijn eigen patiënten waarover ik de verantwoordelijkheid draag.
Wat ik leuk vind is dat je als FLEX-verpleegkundige ook een signalerende rol hebt. Als je ziet dat iets op een afdeling niet werkt, kun je eens opperen: ‘Ik heb dit op een afdeling zo gezien, is het een idee om dat hier ook te proberen?’. Je leert op deze manier in korte tijd veel bij.'

Opkomen voor je patiënt
'Laatst was er een patiënt die naar het toilet moest, net toen de artsen visite wilde gaan lopen. Een arts gaf aan dat hij graag wilde beginnen. Ik vertelde dat er een patiënt eerst nog naar het toilet moest. Omdat ik de arts daarop attendeerde, kon die patiënt naar het toilet. De arts stond daar op dat moment even niet bij stil, maar toen ik dit de arts vertelde, was dit natuurlijk geen probleem. Ik vind het fijn dat dit hier kan. We spreken elkaar allemaal aan op iets als dat nodig is.
Wat ik mooi vind is dat iedereen de patiënt hier wil geven wat hij nodig heeft of waar hij op een bepaald moment naar wenst. Je merkt dat iedereen daaraan mee wil werken. Uiteraard binnen de grenzen van wat mogelijk is.
Ik had bijvoorbeeld een keer een patiënt die heel graag beneden een ijsje wilde gaan halen en naar de sneeuw wilde kijken. Dat kunnen wij niet doen, maar dat kun je wel via de vrijwilligersbalie regelen. Na lang gebeld te hebben was het gelukt om deze patiënt naar zijn ijsje en een raam te brengen om de sneeuw van dichtbij te bekijken. Je ziet dat patiënten dat waarderen en daarvan opleven. Daar haal ik veel voldoening uit. Het is heel fijn om in een ziekenhuis te werken met mensen die dezelfde insteek hebben als ik. We willen allemaal de beste en meest persoonsgerichte zorg bieden.'

Ervaring van een FLEX verpleegkundige

Dana vertelt over haar ervaring als FLEX verpleegkundige.

lees meer

Ervaring van een FLEX verpleegkundige

Dana vertelt...


'Na mijn diplomering van de HBO-V ben ik in september 2017 begonnen bij FLEX in het Radboudumc. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat ik nog niet wist welke richting ik op wilde. Het leek me een goed idee wat meer ervaring op te doen om er zo achter te komen waar mijn interesses liggen, en mijn kwaliteiten te ontdekken.
 
Werken als FLEX verpleegkundige biedt mij die mogelijkheid. Door op verschillende afdelingen te werken doe ik kennis op over diverse specialismen en leer ik elke dag in een hoog tempo weer nieuwe dingen bij. Bovendien heb je de mogelijkheid sturing te geven aan je eigen carrière en leerproces. Je komt als FLEX’er in het hele ziekenhuis en daardoor ontmoet je een hoop nieuwe mensen.
 
Doordat je relatief veel te maken krijgt met nieuwe en onbekende situaties is het werk uitdagend. Tegelijkertijd betekent dit dat er best wat van je gevraagd en verwacht wordt. Elke afdeling heeft bovendien z’n eigen specifieke sfeer en stijl en dat vraagt flexibiliteit. Op de afdelingen waar ik werk zijn de collega’s laagdrempelig benaderbaar en word je waar nodig goed begeleid. Hierdoor kun je in een veilige omgeving leren en groeien.
 
Voor mij, als startend verpleegkundige, is FLEX een mooie mogelijkheid om mezelf als verpleegkundige te leren kennen en me breed te oriënteren en ontwikkelen. Op den duur zal ik waarschijnlijk wel op zoek gaan naar meer vastigheid op een afdeling in het ziekenhuis. Juist om dan meer de verdieping te vinden. De brede kennis die ik nu als FLEX’er op doe en het netwerk wat ik dan al heb opgebouwd in huis, is dan super waardevol.'

Ben jij door dit verhaal benieuwd geworden naar wat het voor je betekent, vraagt en oplevert om in het Radboudumc te werken? Kom dan een ochtend of middag meelopen.

Van meeloopdag naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

Van meeloopdag naar talentpool

Meeloopdag


Wil je weten hoe het is om als FLEX-verpleegkundige in het Radboudumc te werken; kom één of twee dagen meelopen binnen onze organisatie en ervaar het zelf. Het doel van de meeloopdagen is om je op een informele manier kennis te laten maken met de afdelingen en om elkaar te informeren over werkwijzen, ambities en opvattingen. Zo kun je laagdrempelig ontdekken wat het inhoud om als FLEX-verpleegkundige op diverse specialismen, verschillende afdelingen en met diverse teams/collegae samen te werken .

Je kan je op onze website heel eenvoudig aanmelden voor één of meerdere meeloopdagen bij de specialismen van jouw voorkeur. Wanneer je de opleiding MBO- of HBO-V hebt gedaan en bij voorkeur 1 jaar recente stage- of werkervaring in een ziekenhuis hebt, nodigen we je uit voor een gesprek. Aan de hand van dit gesprek bepaal je samen met de consulent van het FLEXbureau of het passend voor je is om als FLEX-verpleegkundige aan het werk te gaan. Samen plan je 1 of 2 meeloopdagen in. Tijdens de meeloopdagen wordt je gekoppeld aan een verpleegkundige die kijkt of niet alleen je actuele kennis passend is voor het Radboudumc, maar ook je houding en gedrag. Ervaar je zélf ook een klik? Dan gaan we graag verder met je in gesprek.
 

Talentpool

Bij het FLEXbureau is sprake van een doorlopende werving; wij zijn altijd in de gelegenheid om je een baan aan te bieden bij een positieve selectie. Het zal echter niet altijd zo zijn dat jij na een meeloopdag er al klaar voor bent om direct de overstap te maken naar het FLEXbureau.
Op het  moment dat het past binnen je carrière en ambities, kun je ervoor kiezen om het gesprek aan te gaan hoe je de definitieve overstap kan maken naar het FLEXbureau. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het FLEXbureau.

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.

Ter voorbereiding van dit wederzijds selectiegesprek ontvang je een viertal specifieke werksituaties van een FLEX-verpleegkundige. In het selectiegesprek zal de consulent 1 of 2 van deze situaties uitlichten en je vragen wat jij effectief handelen vindt in deze diverse verpleegkundige praktijksituaties. Deze situaties zijn gekoppeld aan thema’s die, nú en in de toekomst, een belangrijke rol spelen in het werk voor verpleegkundigen in de academische ziekenhuiszorg:
 • Omgaan met en initiëren van verandering
 • Persoonsgerichte zorg; de veranderende relatie met de patiënt
 • Over de grenzen kijken
 • Motivatie om te blijven ontwikkelen
Het doel van de praktijksituaties is om tijdens het selectiegesprek goed voorbereid, comfortabel en effectief over jouw en onze opvattingen rondom deze thema’s in gesprek te komen.

Het gesprek over je opvattingen bij deze thema’s draagt bij aan het wederzijds bepalen of er wel of geen sprake is van een ‘match’.

Want nogmaals: uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.

Meer weten?

Pim Schuitema
FLEXbureau

024-3610303
contact

FLEXbureau Intern uitzendbureau

Het FLEXbureau is het interne uitzendbureau van het Radboudumc. Wij zorgen voor de juiste kandidaten ter invulling van tijdelijke vacatures in de zorg en op administratief / secretarieel gebied.

lees meer

Ben je een ervaren verpleegkundige?


Verpleegkundige in het Radboudumc

Wat betekent het, wat vraagt het en wat levert het op om te werken als verpleegkundige in het Radboudumc? Ervaar het zelf en kom een dag meelopen in ons academische ziekenhuis.

lees meer