Werken bij Meeloopdag medewerker sterilisatie

Meeloopdag gediplomeerd medewerker sterilisatie medische hulpmiddelen

Ben jij een gediplomeerd professional? Ben jij benieuwd wat het betekent om als gediplomeerd medewerker sterilisatie medische hulpmiddelen in het Radboudumc te werken? Kom dan een ochtend of middag meelopen op onze CSA.

lees meer

Meeloopdag gediplomeerd medewerker sterilisatie medische hulpmiddelen

Wil jij in een divers team en in een verantwoordelijke functie werken bij een betrouwbare werkgever die je een toekomst kan bieden? In een academisch ziekenhuis, waar je elke dag in aanraking komt met bijzondere instrumenten die je ergens anders niet vaak ziet? Heb jij affiniteit met (medische) techniek en wil je op dit gebied blijven leren? En zoek je een afwisselende baan waar je mee kunt groeien in onze ambities? 

Kom meelopen op de CSA​

Ben jij benieuwd wat het betekent om als medewerker sterilisatie medische hulpmiddelen in het Radboudumc te werken? Ben jij een gediplomeerd MSMH? Kom dan een ochtend of middag meelopen op onze CSA.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij gediplomeerd MSMH? Kom een dag meelopen! schrijf je in

Aanmelden geïnteresseerd in opleiding

Interesse in de opleiding MSMH? Kom een dag meelopen! schrijf je in

Kelly Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

'Het Radboudumc betaalt de uren die je werkt én de volledige opleiding.'

lees meer

Kelly Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Mijn start bij het Radboudumc

‘Vijf jaar geleden werkte ik in de detailhandel. Op internet kwam ik toen de vacature ‘Leerling Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH)’ bij het Radboudumc tegen. Ik dacht: dat is iets wat mij leuk lijkt. Het ziekenhuis heb ik altijd al interessant gevonden, maar ik wilde niet in de directe patiëntenzorg werken. Ik ben vervolgens zonder enige ervaring met de opleiding tot MSMH begonnen. 
Iedere leerling die start, volgt de opleiding intern in deeltijd. Het Radboudumc betaalt de uren die je werkt én de volledige opleiding. Ik werkte drie dagen per week en ging één dag per week naar school. De dag dat ik naar school ging, de boeken en de reiskosten werden ook uitbetaald. Hier stond tegenover dat ik de twee jaar die daarop volgde moest blijven werken bij het Radboudumc. Intussen werk ik hier al vijf jaar. Dit bevalt mij nog steeds heel goed.’

Betaalde opleiding

'In de basis is het werk wat ik doe productiewerk. Door allerlei dingen buiten mijn vaste werkzaamheden op te pakken is mijn werk erg afwisselend. Na het afronden van mijn studie ben ik werkbegeleider geworden. Hier heb ik intern een training voor gevolgd. Alle nieuwe leerlingen die aangenomen worden en nog geen ervaring hebben, zoals ik ook binnenkwam, begeleid ik nu naar een gediplomeerd MSMH. 
Daarnaast heb ik de mogelijkheid gekregen om in mei weer een nieuwe opleiding te starten die aansluit op mijn huidige functie: kwaliteitsmanagement. Ik loop er soms tegenaan dat protocollen en werkinstructies niet altijd aansluiten op de praktijk. Toen had ik zoiets van: “als ik die opleiding kan doen, dan kan ik de brug slaan tussen de theorie en de praktijk”. 
Deze opleiding is extern, maar wordt deels betaald door het Radboudumc. Dat er hier zoveel mogelijk is, voelt heel erg goed en stimuleert mij. Niet al mijn collega’s hebben de behoefte een opleiding of training te volgen. Als je dit niet wil, dan is dat ook goed.’

Persoonlijke ontwikkeling

‘Voordat ik hier kwam werken had ik niet zoveel ervaring. Sinds ik hier werk heb ik de kans gekregen om interne trainingen en opleidingen te volgen en meer ervaring op te doen. Daarnaast heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Dit komt door de kansen die ik heb gekregen en ook heb gepakt. Ik krijg vertrouwen van mijn leidinggevenden en mede daardoor ervaar ik het Radboudumc als een zeer goede werkgever. 
Voor MSMH’ers zijn er ontzettend veel vacatures. Ik kan bijna overal in Nederland gaan werken als ik dat zou willen. Juist omdat het Radboudumc zo goed in mij geïnvesteerd heeft, ben ik eerder geneigd om trouw te blijven aan waar ik zit. Ik ga voorlopig nergens heen.’

Werken als MSMH op onze CSA...


...betekent

Je werkt in een divers team op één van de grootste sterilisatieafdelingen van Nederland, die aan de vooravond staat van grote veranderingen.

lees meer

...betekent

Je werkt in een divers team op één van de grootste sterilisatieafdelingen van Nederland. Een afdeling waar we een serieuze gesprekspartner zijn en, achter de schermen, een belangrijke schakel vormen in de zorgketen rond de patiënt. Onze klanten moeten altijd op ons kunnen rekenen, ook als ze met spoed instrumenten nodig hebben. 

We zijn als afdeling onderdeel van een academisch ziekenhuis, met veel bijzondere specialismen en bijzondere instrumenten. In ons ziekenhuis kennen we ongeveer 1.400 chrurgische sets, die bij en door ons behandeld worden. We doen er als team alles aan om de hoogste kwaliteit te leveren en landelijk de beste te zijn in ons vakgebied. Daarnaast staat onze CSA aan de vooravond van grote veranderingen, zowel in huisvesting als in modernisering van onze processen. 
 

...vraagt

Je vindt het uitdagend om met ingewikkelde en bijzondere instrumenten te werken en hierop bijgeschoold te worden.

lees meer

...vraagt

Je vindt het uitdagend om met ingewikkelde en bijzondere instrumenten te werken en hierop bijgeschoold te worden. Je vindt het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Binnen teamverband ga je 100% voor de ambities die we als afdeling hebben. Daarvoor moet je goed kunnen samenwerken en ben je in staat om verantwoordelijkheid te nemen. Ook moet je secuur kunnen werken, om kunnen gaan met protocollen en ben je in staat om onder elke omstandigheid kwaliteit te leveren. 

...levert op

Als je meegaat in onze ambitie om de beste te worden van Nederland, blijf je zelf ook vooroplopen in je vakgebied. 

lees meer

...levert op

Je verricht verantwoordelijk werk dat onmisbaar is voor goede en veilige zorg aan patiënten. Je draagt echt bij aan de gezondheid van de patiënten in ons ziekenhuis. Daarbij kom je steeds in aanraking met nieuwe en bijzondere instrumenten. Dit maakt je werk erg interessant en zorgt ervoor dat je blijft leren. Daardoor is geen dag bij ons hetzelfde. Je werkt op een CSA met grote ambitities, die aan de vooravond staat van grote veranderingen. Als je meegaat in onze ambitie om de beste te worden van Nederland, blijf je zelf ook vooroplopen in je vakgebied. 

Xander over werken op onze CSA

'Er zijn mooie plannen voor de toekomst van onze CSA. Interessant om daarbij betrokken te zijn.'

Gemma over werken op onze CSA

'Het werk dat wij doen is onmisbaar voor veilige medische hulpverlening. Daar ben ik trots op.'

Meer weten?

Deborah Tassenaar
Talentpoolbeheerder CSA

contact

Centrale Sterilisatie

De Centrale Sterilisatie verzorgt het reinigen, controleren, onderhouden en steriliseren van herbruikbare steriele medische hulpmiddelen voor interne- en externe klanten.

lees meer

Centrale Sterilisatie

De Centrale Sterilisatie verzorgt het reinigen, controleren, onderhouden en steriliseren van herbruikbare steriele medische hulpmiddelen voor interne- en externe klanten.

Werkwijze

Alle instrumenten doorlopen dezelfde route voordat ze gesteriliseerd de Centrale Sterilisatie verlaten:
  • Demonteren en reinigen van gebruikt instrumentarium
  • Na controle op reinheid: monteren, gebruiksklaar maken en verpakken
  • Vervolgens sterilisatie, controle op vochtplekken en op beschadigingen van de verpakking
  • Ten slotte uitgifte van het gesteriliseerde instrumentarium

Kwaliteit

Wij zijn voordurend bezig met kwaliteitscontrole en -verbetering. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuwe werkwijze om holle instrumenten beter en efficiënter te reinigen en te desinfecteren.
De productie Centrale Sterilisatie is geregistreerd als sterilisatiebedrijf voor medische hulpmiddelen bij het RIVM.

Producten en diensten

Voor informatie over onze dienstverlening kunt u contact opnemen met de operationeel manager Centrale Sterilisatie, tel. (024) 361 47 13. Voor informatie over de levering van disposable steriele medische hulpmiddelen zie contactinformatie Dienstverlening en Logistiek.

Daniël over werken op onze CSA

'Op onze CSA krijg je de kans jezelf te ontwikkelen door middel van opleidingen, cursussen en trainingen. Bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap'