Werken bij Meeloopdag verpleegkundige Abdomencentrum

Meeloopdag Abdomencentrum Heelkunde en MDL

Ben jij benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige in het Radboudumc te werken? En ben jij geïnteresseerd in de specialisme Heelkunde of MDL? Kom dan een middag meelopen bij het Abdomencentrum.

lees meer

Meeloopdag Abdomencentrum Heelkunde en MDL

Als ambitieuze verpleegkundige wil jij het maximale uit je carrière halen. Dus weet jij dat je voor het beste onderwijs, de meest complexe casuïstiek en innovaties in de chirurgische patiëntenzorg, in een academisch ziekenhuis of level 1 traumacentrum moet zijn. Niet geheel toevallig is het Radboudumc allebei.

Binnen het Abdomencentrumvan het Radboudumc focussen wij ons hierbij op de meer complexe abdominale/oncologische (Abdo Onco) en MDL patiëntenzorg. Bij ons ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.

Toon jij initiatief, betrokkenheid en verantwoordelijkheid, en doe jij graag, ook ongevraagd, een stapje extra, omwillen van de beste zorg voor onze patiënten, dan helpen wij je met plezier verder in je carrière als verpleegkundige. Meld je aan en beleef zelf wat werken in ons academisch en level 1 traumacentrum je te bieden heeft. Aanmelden kan alleen als je een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige bent. Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Bekijk dan de mogelijkheden bij bijvoorbeeld de HAN.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige? Ervaar hoe het is om bij het Radboudumc te werken! schrijf je in

Waarom werken bij Heelkunde?

 • Betrokkenheid bij veelal complexe en acute chirurgische aandoeningen

  lees meer


  Chirurgische casuïstiek

  Omdat het Radboudumc zowel een academisch als een level 1 traumacentrum is, ben je op Heelkunde geregeld  betrokken bij patiënten met complexe aandoeningen en bij patiënten die elders niet (of niet meer) behandeld kunnen worden. Comorbiditeit en instabiliteit zijn hierbij aan de orde van de dag. De combinatie van complexiteit, diversiteit en onvoorspelbaarheid maakt het werken binnen de afdeling Heelkunde zeer uitdagend, en legt de lat bovendien hoog als het gaat om je flexibiliteit, zelfsturendheid en je lerend vermogen.

 • Persoonsgerichte zorg

  Als verpleegkundige ben je het aanspreekpunt van de patiënt en ook de oren en ogen van de behandelend arts. Je bent er mede voor verantwoordelijk dat de behandeling kwalitatief goed en ook volgens planning en protocol verloopt. Tegelijkertijd wil je in samenspraak met de patiënt de zorg zo goed mogelijk afstemmen op de individuele wensen en behoeften van de patiënt. Dit vraagt veel van je persoonlijkheid en je vaardigheden om in gesprek met de patiënt de juiste signalen op te pakken en goede afwegingen te maken. Dit stelt hoge eisen aan je vakinhoudelijke kennis, je klinische blik en je communicatieve vaardigheden.

 • Werk- en leerklimaat

  De afdeling Heelkunde streeft naar een open cultuur en werkklimaat waarin verpleegkundigen zich zowel persoonlijk als in teamverband optimaal kunnen blijven ontwikkelen. Dit is een behoorlijke ambitie en daar werken we samen hard aan.  Onze teams bestaan uit enthousiaste medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid, een prettige werksfeer en een veilig leerklimaat. Dit met als gezamenlijk doel om de beste persoonsgerichte academische zorg voor onze patiënten nu en in de toekomst te garanderen.

 • Doorgroeimogelijkheden

  De afdeling Heelkunde investeert doorlopende in inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Zo is er een ruim opleidingsbudget voor opleidingen en cursussen. Daarnaast word je als verpleegkundige actief geholpen om je loopbaanambities waar te maken. Dit bijvoorbeeld richting de IC of MC binnen de abdominale / vasculaire of oncologische keten, of helpen we je ook graag bij een loopbaan richting het zorgmanagement. Zie jij jezelf eigenlijk liever voor langere tijd op in de chirurgische patiëntenzorg op onze afdeling werken, ook dan ben je bij Heelkunde aan het juiste adres.

van meeloopdag naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

van meeloopdag naar talentpool

Meeloopdag

Tijdens de meeloopdag ga je ervaren hoe het daadwerkelijk is op de afdeling. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt om te weten over bijvoorbeeld de afdeling, werkmethodes, diensten, zodat je het meelopen voor jezelf zo effectief mogelijk in kan zetten. Tijdens het meelopen is het niet de bedoeling dat je op enige wijze betrokken raakt bij een (ondersteunend) zorgproces. Dit vanwege kwaliteits-, veiligheids- en verzekeringsredenen. 
Sluiten onze ambities op elkaar aan en heb je aangegeven nú of in de toekomst te willen werken bij het Radboudumc, dan nemen we je op in onze talentpool.

Talentpool

Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking. En als het op dat moment past binnen je carriere en ambities, kun je ervoor kiezen om in te gaan op deze uitnodiging. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het Radboudumc.

 

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.

Voorafgaand aan dit wederzijds selectiegesprek maak je bij de meeste verpleegkundige afdelingen een online praktijkoefening (OPO). De praktijkoefening laat je nadenken over wat jij effectief handelen vindt in diverse verpleegkundige praktijksituaties. Deze situaties zijn gekoppeld aan thema’s die, nu en in de toekomst, een belangrijke rol spelen in het werk voor verpleegkundigen in de academische ziekenhuiszorg:

- Omgaan met en initiëren van verandering
- Persoonsgerichte zorg; de veranderende relatie met de patiënt
- Over de grenzen kijken
- Motivatie om te blijven ontwikkelen

Online praktijkoefening

Het doel van de praktijkoefening is om tijdens het selectiegesprek goed voorbereid, comfortabel en effectief over jouw en onze opvattingen rondom deze thema’s in gesprek te komen. Een rapportage van je praktijkoefening krijg je voorafgaand aan het selectiegesprek toegestuurd.

In deze rapportage worden je opvattingen over effectief gedrag in de praktijksituaties uit de praktijkoefening vergeleken met de opvattingen van een steekproef van verpleegkundigen die nu in het Radboudumc werken. Wanneer er in de rapportage sprake is van weinig of juist veel overeenkomst, dan is dat aanleiding om rond die thema’s extra in gesprek te gaan over welke ambities en opvattingen hieraan ten grondslag liggen.

Er bestaat hierbij absoluut geen goed of fout; het is een middel om met elkaar in gesprek te komen over opvattingen, houding en gedrag. Zo kan afwijking in opvattingen soms juist ook heel wenselijk zijn. Het gesprek over je opvattingen bij deze thema’s draagt bij aan het wederzijds bepalen of er wel of geen sprake is van een ‘match’.

Want nogmaals: uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.


Afdeling Heelkunde

De afdeling Heelkunde behandelt patiënten met een groot aantal ziektebeelden. U kunt bij ons terecht voor zeer complexe én voor relatief kleine chirurgische ingrepen.

lees meer

Meer weten?

Marjon van Loveren
stafmedewerker

contact