Radboudumc

print
Gerrie van Dongen

Verpleegkundige afdeling Gynaecologie en Urologie

"Ruimte voor eigen initiatief"

Gerrie: "Er is veel aandacht voor medische kant van ons werk. Maar hoe zorgen we ervoor dat ook de menselijke kant voldoende aandacht krijgt? Persoonsgerichte zorg is een van de speerpunten van het Radboudumc. Daar hoort ook persoonlijke aandacht voor patiënten bij".  

Mens achter patiënt

"Vorig jaar ben ik met mijn collega’s van de afdelingen Gynaecologie en Urologie gaan bekijken hoe we met meer aandacht voor de mens achter de patiënt, ons werk kunen doen. Zodat onze patiënten zich gezien en gehoord voelen. Daarom hebben we contact gezocht met Radboudumc hotspots."

Radboudumc hotspots

Gerrie: "Bij Radboudumc hotspots kun je met goede ideeën ondersteuning vragen om deze uit te voeren. Wat ik hier zo mooi aan vind, is dat er echt mogelijkheden geboden worden om initiatief te nemen. Mijn collega’s en ik hebben dit traject zelf, met hulp van Radboudumc hotspots, vorm gegeven."

Positieve feedback

"We hebben veel geleerd door met onze patiënten in gesprek te gaan en door onze wereld door de ogen van onze patiënten te bekijken. We zijn letterlijk naast het bed gaan zitten. Wat we ervan geleerd hebben, merken we iedere dag. We krijgen veel positieve feedback van patiënten over de zorg en aandacht op de afdeling. Met persoonlijke aandacht voor onze patiënten kunnen we echt het verschil maken." 

Direct naar

Gerrie van Dongen