Radboudumc

print
Meeloopdag ICN verpleegkundige (in opleiding)

Als ambitieuze Neonatologie- of Kinderverpleegkundige weet jij dat je voor het echte werk met neonaten op een NICU moet zijn. Jij wilt graag daar werken waar je maximale impact op de ontwikkeling binnen je vakgebied hebt. Dat kan op onze NICU. Wij investeren graag in je door je tijdens je werk, afhankelijk van je vooropleiding, de gehele ICN opleiding of alleen de module intensive zorg te laten volgen. Zo brengen wij je door maatwerk op het benodigde niveau.

Kom een dag meelopen op de NICU

Hou jij als Neonatologie- of Kinderverpleegkundige van samenwerken, van een collegiale sfeer, van diep gespecialiseerd werk dat continu betekenis heeft voor kind en ouders? En hou je van telkens nieuwe situaties, je kennis op peil houden en nieuwe apparatuur leren kennen? Wil jij wel eens weten of werken op de NICU ook bij jou past? Meld je dan aan voor een individuele meeloopdag en beleef zelf wat werken op de NICU jou te bieden heeft.

Aanmelden kan alleen als je gediplomeerd neonatologie of kinderverpleegkundige bent. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot neonatologie of kinderverpleegkundige? Bekijk dan het traject via de Radboud Zorgacademie.

Aanmelden meeloopdag

Waarom werken op onze NICU?

  • Continu betekenisvol werk voor kind en ouders

Bij ons op de NICU komen neonaten die elders in de regio niet geholpen kunnen worden. De IC zorg is bijna altijd acuut, intensief en hectisch en brengt met zich mee dat je snel moet kunnen handelen. Je bent continu scherp op het nemen van de juiste beslissing. Hierbij zijn ouders nadrukkelijk aanwezig, waardoor je zichtbaar het hoofd koel moet houden. Je moet rust uitstralen naar de ouders en hen stimuleren om mee te werken aan de zorg. Duidelijke communicatie met de verschillende type ouders is daarom extra belangrijk. Je bouwt dan ook snel een vertrouwensband met hen op.

Gezamenlijk geven voor maximale kwaliteit van leven

Op onze NICU vind je een energiek en betrokken team van gespecialiseerde zorgprofessionals. Verbonden door de passie voor het vak, de kinderen en de ouders. Er is een duidelijke teamgeest, we staan klaar voor elkaar. Overleggen, feedback geven en nemen is de norm. Ondanks de diversiteit aan achtergronden, hebben we eenzelfde soort aanpak. Iedereen heeft een buddy, een maatje, je bent als verpleegkundige nooit alleen verantwoordelijk voor één kind. Goed kunnen samenwerken is hier een vereiste. Er is gelijkwaardigheid, geen hiërarchie. Niet alleen onder de verpleegkundigen, maar ook bij de neonatologen, kinderchirurgen, maatschappelijk werk en andere consulterende disciplines heerst het gevoel van gezamenlijk geven voor maximale kwaliteit van leven. Gezamenlijk, door met de verantwoordelijke verpleegkundigen visite te lopen en door wijzigingen in de behandelmethode zoveel mogelijk met inspraak van alle disciplines te nemen. Uiteindelijk zijn de verpleegkundigen het eerste aanspreekpunt voor patiënt en ouders.

De NICU bevindt zich in de nieuwbouw te midden van de andere Kindergeneeskunde afdelingen. Hierdoor zijn de lijnen en afstanden kort en de werkomgeving fris en energiek.

Maximale impact op de ontwikkeling binnen je vakgebied

Op de NICU vind je hoog specialistische neonatologische zorg in een academische IC setting. Binnen disciplines als chirurgie, neurologie en nefrologie tref je hier de meest complexe casuïstiek bij neonaten, waaronder extreem prematuren, NEC, CHD, MAS, asfyxie en GBS-sepsis. De ECMO behandeling op de afdeling maakt het extra bijzonder. De staat van de techniek is hoog, er zijn veel technologische ontwikkelingen en dat vraagt veel opleiding en scholing, ‘on the job’ en daarbuiten. Denk aan simulatietraining met behulp van computeranimaties of het bijwonen van symposia. Op de NICU sta je midden in de behandelinnovaties en onderzoek zoals; BPD onderzoek, ECMO behandeling, Cooling. Als verpleegkundige moet je wel de nieuwsgierigheid hebben voor de ontwikkelingen in het vak. Continu bij blijven daar moet je lol in hebben, maar dan kun je jezelf goed ontwikkelen. Doorgroeien op de NICU kun je binnen de zorg als behandeltechnisch aandachtsvelder, physician assistent of verpleegkundig specialist. Richting het onderwijs als praktijkbegeleider of docent, maar ook een carrièreperspectief richting het management als teamleider of afdelingsmanager behoort tot de mogelijkheden.

Afdelingsambities realiseren, door met maatwerk in medewerkers te investeren

Het management is betrokken en heeft aandacht voor de medewerker. Naast dat we samen inzetten op significante impact op de gezondheidszorg door onderscheidende kwaliteit, doelmatig, patiëntgericht en maatschappelijk verantwoord werken, is de ontwikkeling en welzijn van het individuele medewerker belangrijk. Eigen initiatief met betrekking tot cursussen, symposia of deelname aan werkgroepen wordt gewaardeerd en zo veel mogelijk gehonoreerd. Naast dat er jaarlijks vastgestelde momenten zijn waarin we functioneren en ontwikkeling één op één met elkaar bespreken, staat de deur altijd open. Bijvoorbeeld als je in werk of privé even ruimte nodig hebt. Dan proberen we daar in je werk of rooster rekening mee te houden. Ook zetten we in op zelfstandig flexibel roosteren. Om zo de regelcapaciteit tussen werk en privé van de verpleegkundige te verhogen.

Deel deze pagina

Deel deze pagina op Facebook

Meer weten? 

Aanmelden Meeloopdag NICU

Monique van Lingen

Monique van Lingen
verpleegkundig teamleider
T (024) 361 38 60
E-mail

Wiel Smeets Wiel Smeets
verpleegkundig teamleider
T (024) 361 38 60
E-mail

Kangoeroe certificaat

De Kangoeroe