Radboudumc

print
Meeloopdag Spoedeisende Hulp verpleegkundigen

Als ervaren Spoedeisende Hulp (SEH) verpleegkundige weet jij dat je voor het echte werk in een Level 1 traumacentrum moet zijn. Je wilt het maximale uit je carrière halen en wilt werken waar de ontwikkelingsfaciliteiten maximaal zijn. Dat kan bij het Radboudumc. Wij bieden jou de complexere casuïstiek en trauma’s. En je kunt sparren met vakinhoudelijke professionals. Op de spoedeisende hulp van het Radboudumc kun jij je als acute zorgprofessional optimaal ontwikkelen.

Kom een dag meelopen op onze Level 1 SEH

Het werk als verpleegkundige op onze SEH is waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Minder zelf doen en meer coördinerend. Maar uiteindelijk is het wel jouw SEH, waar alleen door goede samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals het zorgproces tot een goed einde kan worden gebracht. Ben jij een ervaren SEH verpleegkundige en wil jij zelf meemaken wat werken in een academisch setting nu werkelijk betekent? Meld je dan aan voor een individuele meeloopdag en beleef zelf wat werken op onze SEH jou werkelijk te bieden heeft.

Aanmelden kan alleen als je gediplomeerd SEH-verpleegkundige bent. Ben je geïnteresseerd in de opleiding? Bekijk dan het traject via de Radboud Zorgacademie.

Aanmelden meeloopdag

Waarom werken in het Radboudumc?

Spanning bij complexe trauma’s, verdieping door academische casuïstiek en voldoening uit een goede afloop


Als verpleegkundige op het Level 1 traumacentrum van het Radboudumc sta je midden in de regionale actualiteit. Wanneer de meldkamer een groot trauma aankondigt, weet je als SEH-verpleegkundige direct weer waarom je hier werkt. De adrenaline stijgt en de focus neemt toe. Wat komt er zodadelijk binnen? Is de traumakamer gereed? Welke specialisten roep ik op? Jouw inschatting van de situatie en opvolgende acties maken hier het verschil. Regelmatig komt er een melding van ambulancemedewerkers met een instabiele SEH-patiënt, dat zij hun oorspronkelijke bestemming wijzigen en doorrijden naar onze Level 1 SEH. Zij weten dat als het echt spannend wordt, je het beste hier kunt zijn. Niet in de laatste plaats omdat hier praktisch alle medisch specialisten met één druk op de knop beschikbaar zijn.

Op onze SEH draait het niet alleen om traumaopvang of huis-tuin-en-keuken-ongelukjes. Wij zijn ook de avond- en weekendvoordeur voor een breed scala aan academische specialismen. Hierdoor krijg je als SEH-verpleegkundige te maken met een zeer divers palet aan complexe patiënten en casuïstiek. Jouw allround kennis en klinische blik zijn een verrijking voor de SEH-arts of arts in opleiding. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken!

In het heetst van de strijd maximaal geven en daarna gezamenlijk nabeleven


Ondanks dat het grote Radboudumc je werkgever is, voel jij je als verpleegkundige op de eerste plaats onderdeel van het SEH-team. Gezamenlijk zetten verpleegkundigen, artsen en andere zorgprofessionals zich in om de patiënten helpen. Als voordeur van het ziekenhuis is het onze gezamenlijke taak om patiënten te stabiliseren en klaar te maken voor verdere zorg thuis of op een andere afdeling in het ziekenhuis. Regelmatig loopt de druk om te presteren en excelleren in de traumakamer op. In deze dynamiek van acute traumazorg is duidelijke communicatie noodzakelijk. In het belang van de patiënt moet je als SEH-verpleegkundige je mannetje staan als dat nodig is. De sfeer binnen het SEH-team is het best voelbaar als we, na een heftige dienst, op onze eigen betrokken manier én als team de ervaringen van de dag doorspreken.

Op de SEH komt er veel op je af. Daarom is er bij de nieuwbouw voor gezorgd dat de faciliteiten het zorgproces ondersteunen. Bijvoorbeeld door te werken met een patiëntensluis en video-ondersteuning bij de patiëntobservatie. Ben jij benieuwd of onze afdeling bij jou past? Wil jij zelf de sfeer komen proeven? Meld je dan aan voor een individuele meeloopdag!

Kiezen voor continue ontwikkeling in je vakgebied en als persoon


Bij ons op de SEH blijf je jezelf continu ontwikkelen. De complexiteit en diversiteit van de patiënten vragen van je om bij te blijven op de verschillende vakgebieden. De artsen in opleiding vertrouwen vaak op jouw ervaring en brede klinische blik. Het is een uitdaging om als verpleegkundige en arts samen tot de juiste diagnose en aanpak te komen. Zo leren jullie van elkaar. Daarnaast zijn er geregeld klinische lessen en scholingsavonden rondom uiteenlopende thema’s, zoals calamiteiten, psychiatrie of alcohol & agressie. Om de processen en protocollen goed in de vingers te krijgen en te houden, zijn er wekelijks SEH-brede simulatietrainingen. Hierbij spelen we specifieke casuïstiek in scenario’s na, samen met de SEH-artsen.

Als verpleegkundige heb je ruimte om tussen de patiëntenzorg door zélf in de relevante casuïstiek te duiken. Daarnaast krijgt iedere verpleegkundige elk jaar een symposium of congres in tijd en geld vergoed. Kortom, we bieden diverse mogelijkheden on-the-job en daarbuiten om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast stellen wij eigen initatief voor het organiseren van scholing of deelnemen aan werkgroepen zeer op prijs. Als het maar enigszins mogelijk is, honoreren we zo’n verzoek. Wil je zien wat voor jou de ontwikkelingsmogelijkheden zijn? Meld je aan voor een individuele meeloopdag!


Van meeloopdag naar talentpool

Om de kwaliteit en continuïteit van goed gekwalificeerde SEH-verpleegkundigen te borgen, werken wij continu aan een talentpool van SEH-verpleegkundigen. Een pool van verpleegkundigen waarvan we overtuigd zijn dat werken op de SEH van Radboudumc past bij hun loopbaanwensen. Om die reden staan wij, ook als we even niet direct een vacature hebben, altijd open voor contact met potentieel nieuwe SEH-collega’s. Wanneer je als ervaren SEH-verpleegkundigen bij ons komt meelopen, en we samen bepalen dat onze SEH bij jouw ambitie past, zul jij zodra er een relevante vacature ontstaat uitgenodigd worden voor de sollicitatieprocedure. Natuurlijk is het dan aan jou om te bepalen of de timing juist is!

Deel deze pagina

Deel deze pagina op Facebook

Meer weten?

Bregje Bregje Strijbos
Operationeel Manager
T (024) 366 83 22
E-mail