Werken bij Meeloopdag verpleegkundige

Meeloopdag verpleegkundige Buik en Bekken

De verpleegafdeling Buik en Bekken bestaat uit 4 teams: 

  • Maag-, Darm, en Leverziekten
  • Oncologische Chirurgie
  • Kort Verblijf
  • Urologie Gynaecologie

Ben jij benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige op Buik en Bekken in het Radboudumc te werken? Kom dan een dag meelopen en ervaar het zélf.

lees meer

Meeloopdag verpleegkundige Buik en Bekken

Wil jij als verpleegkundige met veel afwisseling zorg verlenen aan heel diverse patiënten? Dit op een academische afdeling waar we de zorg op een vernieuwende en thematische manier rond de patiënt (en de naasten) organiseren?

Vind je het daarnaast interessant een belangrijke rol te vervullen in de behandeling van hoogcomplexe patiënten met uitzonderlijke aandoeningen? Wil je dagelijks betrokken zijn bij medische innovatie en jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk blijven ontwikkelen?

Kom dan een dag meelopen op Buik en Bekken van het Radboudumc!

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige? Ervaar hoe het is om bij het Radboudumc te werken!

schrijf je in

Hoe het is om op de afdeling te werken?


Corine verpleegkundige Chirurgische Oncologie

'Samen met mijn collega’s een patiënt in een instabiele situatie aantreffen weer stabiel krijgen. Dát geeft voldoening.'

lees meer

Corine verpleegkundige Chirurgische Oncologie

Ik wist wat ik wilde en ging ervoor

‘Ik heb de verpleegkundige mbo-opleiding niveau 4 afgerond. Tijdens een eerdere stage op de interne geneeskunde bij een ander ziekenhuis ben ik erachter gekomen dat ik meer uitdaging nodig had, en dat een chirurgische afdeling beter bij mij zou passen. Toen ik ging solliciteren bij het Radboudumc wist ik dus precies wat ik wilde. Ik ben vervolgens aangenomen bij het specialisme Chirurgische Oncologie. Ik ben inmiddels al 20 jaar werkzaam bij het Radboudumc, nog elke dag met evenveel plezier.

Wat maakt het specialisme Chirurgische Oncologie uniek?

‘Chirurgische Oncologie gaat over patiënten met zieke vitale organen die ervoor zorgen dat processen in je lichaam verstoord worden als deze niet op tijd behandeld worden. Hierdoor kunnen ze in korte tijd klinisch verslechteren.  Je leert patiënten goed kennen omdat ze tussen de 10 en 14 dagen bij ons op de afdeling liggen. Tijdens je dienst ben je bezig met medische apparatuur en de technische kant van de zorg, en met de psychosociale kant, het begeleiden van de oncologische patiënt.  Dit zorgt voor een goede mix in werkzaamheden. Er worden bij ons op de afdeling veel studies en onderzoeken verricht. Hieraan merk ik dat ik in een academisch ziekenhuis werk.

Onze afdeling wordt ook veel gebruikt door verpleegkundigen om werkervaring op te doen alvorens een IC opleiding te gaan volgen. Ook leiden we veel soorten studenten op. Dit zorgt ook voor dynamiek op de werkvloer.

Ons doel is dat een patiënt wandelend het ziekenhuis verlaat

‘De meeste patiënten komen gepland binnen. We hebben best veel acute situaties en de patiënten ondergaan ingrijpende operaties. Iemand komt bij ons binnen met een ernstige ziekte. Vervolgens ondergaat de patiënt een operatie van zes tot acht uur. Na deze operatie gaan mensen voor een nacht naar de Intensive Care waarna ze terugkomen bij ons op de verpleegafdeling en zorgafhankelijk zijn. Wij zijn er voor de  patiënt tijdens het herstel en het geeft voldoening deze patiënt weer wandelend de afdeling te zien verlaten.’

Afdeling C5.

Het specialisme HFU valt onder de afdeling C5 die bestaat uit vier specialismen: Urologie/Gynaecologie, Chirurgische Oncologie, MDL (Maag, Darm, Lever) en KV (Kort Verblijf). C5 staat bekend als het buik-, bekken- en bodemcentrum. Dit houdt in dat iedereen die naar het ziekenhuis komt in verband met iets dat in de buik of daaronder gebeurt op deze afdeling terecht komt.

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken op een afdeling waar je werkt met patiënten waar je écht iets voor kan betekenen?


Isa verpleegkundige Maag- Darm- en Leverziekten

“Het is en hoeft niet altijd serieus te zijn. Een grapje maken mag want er is meer dan alleen maar slechte momenten.”

lees meer

Isa verpleegkundige Maag- Darm- en Leverziekten

Mijn start bij het Radboudumc

‘Tijdens mijn mbo-opleiding heb ik stagegelopen bij de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL). Ik had zelf niet gekozen voor deze stage en wist dus niet wat ik moest verwachten. Ik kwam in een heel hecht team terecht dat een veilige leeromgeving biedt. Ik kwam erachter dat het specialisme MDL veel verschillende ziektebeelden voorbij ziet komen waardoor het werk heel afwisselend is. Na mijn mbo-opleiding wilde ik nog doorstuderen. Tijdens mijn nieuwe hbo-studie ben ik in de zomermaanden blijven werken op de afdeling MDL. Direct nadat ik mijn hbo-studie had afgerond, ben ik vaste in dienst gekomen bij de afdeling MDL!’

Wat maakt het specialisme MDL uniek?

‘Van alcoholverslavingen tot andere aandoeningen waardoor mensen lever- of darmaandoeningen hebben; we zien het allemaal voorbijkomen. Ons specialisme ondersteunt alle patiënten die een aandoening hebben aan de maag, darm of lever die niet chirurgisch behandeld worden. Onze patiënten ondergaan geen grote operaties. Wij behandelen de patiënten op andere manieren.

Daarnaast hebben wij veel patiënten met een psychiatrische achtergrond. Dit zorgt voor extra dynamiek in het werk. Sommige patiënten liggen er weken, andere een paar dagen. Helaas hebben we ook patiënten die vaker terug moeten komen.

We kunnen goed overweg met de artsen wat zorgt voor een fijne communicatie. Hierdoor kan je de rest van de dag goed vooruit. Er is een lage drempel als het gaat om het vragen van hulp mocht  je vastlopen.’

Van focus op de weg tot focus tijdens werk

‘Als het goed weer is kom ik met de motor naar het werk toe. Dit zorgt ervoor dat ik de werkdag altijd met een leeg hoofd kan beginnen en na mijn dienst met een leeg hoofd thuiskom. Op het werk weten we nooit wanneer er een acute situatie ontstaat. Op het moment dát er een acute situatie ontstaat, vind ik het heel uitdagend om dit samen met mijn collega’s op te lossen. De situaties zijn nooit hetzelfde en we werken zelden via het boekje/protocol. Dit omdat de situaties heel uniek zijn.

Als patiënten een langere periode bij ons verblijven of geregeld terugkomen leer je ze echt kennen. Patiënten houden van een grapje tussendoor en zijn heel dankbaar, zelfs als het maar kleine dingen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is voor mij een patiënt die een verstandelijke beperking heeft en geregeld bij ons op de afdeling komt. Deze patiënt vindt het geweldig om op de Playstation te spelen. Dus hadden we een Playstation voor hem geregeld zodat hij afleiding had. Als er dan een rustig moment was tijdens mijn werk kon ik gezellig met hem een spel spelen. Dit soort momenten zorgt ervoor dat de band met patiënten groter wordt en je ze ondanks alles een fijne tijd geeft.’

Afdeling C5.

Het specialisme MDL valt onder de afdeling C5 die bestaat uit vier specialismen: Urologie/Gynaecologie, Chirurgische Oncologie, MDL (Maag, darm, Lever) en KV (Kort Verblijf). C5 staat bekend als het buik-, bekken- en bodemcentrum. Dit houdt in dat iedereen die naar het ziekenhuis komt in verband met iets dat in de buik of daaronder gebeurt op deze afdeling terecht komt.

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken op een afdeling waar je werkt met patiënten waar je écht iets voor kan betekenen?



Nikki verpleegkundige Urologie/Gynaecologie

‘Als ik het specialisme zou moeten omschrijven als persoon dan is het een positief en complex persoon met veel bagage en een goede kijk op de toekomst.’

lees meer

Nikki verpleegkundige Urologie/Gynaecologie

Mijn start bij het Radboudumc.

‘Via mijn 4e-jaars stage ben ik terecht komen bij het specialisme Urologie/Gynaecologie. Ik had geen eigen keuze qua stageplek. Ik was eerlijk gezegd niet direct enthousiast over deze afdeling. Voor ik stage ging lopen bij dit specialisme dacht ik dat ik me vooral zou gaan bezighouden met ziektebeelden zoals nierstenen, plasproblemen, kleine gynaecologische problematiek etc. Ik had te weinig kennis om zelf al een goed beeld te vormen. Tijdens mijn stage ben ik erachter gekomen dat er veel meer bij komt kijken. Op de afdeling krijgen we bijvoorbeeld voor 80% te maken met oncologische ziektebeelden. Na mijn stage heb ik ervoor gekozen om hier te blijven werken, omdat ik zo positief verrast ben door het werk en het team. De zorg is complex en persoonlijk, wat je werk uitdagend maakt.’

Wat maakt werken op de afdeling Urologie/Gynaecologie interessant?

‘Urologie en Gynaecologie gaat over veel meer dan alleen urineproblemen. We hebben op onze afdeling veel te maken met oncologische gevallen. Onze patiënten hebben vaak te maken met grote operaties, waarin meerdere rollen van jou als verpleegkundige verwacht worden (te denken valt aan expert, coach, psychische ondersteuner etc.). Er wordt gekeken naar de patiënt als geheel en niet alleen naar de zorgproblematiek waarvoor iemand in het ziekenhuis ligt. Dit kan in het begin best indrukwekkend zijn, maar maakt het werk ook meteen interessant en divers. De patiënten komen bij ons voor zowel korte als lange opnames. Bij de lange opnames bouw je een band op met de patiënt en zijn/haar naasten. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat ik voldoende afwisseling heb in mijn werk. We werken daarnaast veel multidisciplinair. Denk hierbij aan de fysiotherapie, diëtiste, psychiatrie etc. Daarnaast zijn we sinds kort gefuseerd tot één centrum; het centrum voor buik en bekken. Omdat we op de C5-laag met meerdere specialismen op één etage zitten, is het vragen van hulp laagdrempelig. Bij lastige casussen kunnen we dan ook altijd bij elkaar terecht. Een kijkje in elkaars keuken nemen? Dat is dan ook altijd mogelijk.’

Wat vind jij positief aan je werk en wat vind je lastig aan je werk?

‘Naast bovengenoemde inhoudelijke plus punten is onze afdeling ook een leer-afdeling. Dit betekent dat we veel te maken krijgen met stagiaires en het opleiden van toekomstige verpleegkundigen. Dit zorgt ervoor dat je zelf blijft nadenken en beredeneren waarom we handelen zoals we handelen. Een van de redenen waarom ik graag naar werk kom, is het team. We hebben een open en gezellig team dat ook buiten werktijd om leuke dingen organiseert: denk aan een borrel, lekker uiteten of een andere activiteit.’
‘Daarentegen is het soms lastig dat de werkdruk hoog ligt. Dit kan ervoor zorgen dat zich minder mogelijkheden voordoen om rustig bij te komen/te reflecteren. Het zorg er daarentegen wel voor dat een dag voorbij vliegt en je je niet snel verveelt. Dat betekent wel dat je voor deze functie een hoge mentale weerbaarheid moet hebben. Om snel te kunnen schakelen, je met ingewikkelde casussen te maken krijgt waarbij soms ook patiënten in een palliatieve- of terminale fase zitten.’

Afdeling C5.

Het specialisme Urologie en Gynaecologie valt sinds kort onder het centrum voor buik en bekken. De afdeling C5 bestaat uit vier specialismen: Urologie en Gynaecologie, Chirurgische Oncologie, Maag, Darm en Lever en Kort Verblijf. Een overkoepelend centrum dat zich bezig houdt, de naam zegt het al, met alles wat zich in het buik en bekken gebied van de mens afspeelt. 

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken op een afdeling waar je werkt met patiënten waar je écht iets voor kan betekenen?


Roos verpleegkundige Kort Verblijf

'Ons specialisme kan ik het best omschrijven als een superheld. Iemand die de tijd stil zet en alles kan doen.'

lees meer

Roos verpleegkundige Kort Verblijf

Wat maakt het werken op Kort Verblijf interessant?

‘De KV (Kort Verblijf) heeft meerdere specialismen onder zich. Bij ons liggen dus patiënten die dag opnames hebben of maximaal twee nachten bij ons verblijven. Wij hebben dus een hoge doorstroom van patiënten. Omdat ik steeds verschillende casussen voorbij zie komen, heb ik een hoge mate van uitdaging tijdens mijn werk. Onze afdeling bestaat uit een klein team van ongeveer 12 mensen. We zijn heel divers qua leeftijd en kennis. Collega’s hebben kennis over specifieke specialismen waardoor we altijd van elkaar blijven leren.

Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: KV op de kaart zetten en laten zien dat we een belangrijke afdeling zijn die daarnaast andere afdelingen ondersteunt door relatief kleine operaties op zich te nemen.’

Ik merk écht dat ik in een academisch ziekenhuis werk

‘Zelf ben ik altijd op zoek naar uitdaging en mogelijkheden om verder te leren. Binnen het Radboudumc en KV heb ik de mogelijkheid om cursussen te volgen en word ik geprikkeld om meer diepgang aan te brengen in mijn werkzaamheden. We leveren hoog complexe zorg dus het is voor mij belangrijk dat ik up-to-date blijf met de nieuwste ontwikkelingen. Door de diversiteit aan uitdaging blijf ik groeien als verpleegkundige.

Divers werken op Kort Verblijf

‘Het werken op Kort Verblijf is altijd afwisselend. Je ziet veel verschillende specialismen voorbijkomen. Dit zorgt ervoor dat je je nooit verveeld bij ons op de afdeling, maar vraagt ook enige flexibiliteit als collega.

Wat mijn werk betekent

‘Ik zie mezelf geen ander werk doen, dit hóort bij mij. Geen idee waarom, maar je moet dit echt leuk vinden. Binnen het Radboudumc zijn er veel doorgroeimogelijkheden en is het leuk om met zowel collega’s als patiënten samen te werken. Zelf houd ik van de diversiteit en verpleegtechnische handelingen die ik tegenkom en uit mag voeren. Ik vind dit werk gewoon echt heel leuk!”

Afdeling C5.

Het specialisme HFU valt onder de afdeling C5 die bestaat uit vier specialismen: Urologie/Gynaecologie, Chirurgische Oncologie, MDL (Maag, Darm, Lever) en KV (Kort Verblijf). C5 staat bekend als het buik-, bekken- en bodemcentrum. Dit houdt in dat iedereen die naar het ziekenhuis komt in verband met iets dat in de buik of daaronder gebeurt op deze afdeling terecht komt.

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken op een afdeling waar je werkt met patiënten waar je écht iets voor kan betekenen?


Waarom werken bij Buik en Bekken?

  • “Het kan hier soms behoorlijk hectisch en onvoorspelbaar zijn, maar dat zorgt ook voor veel afwisseling. Een dag is hier nooit saai.”

    lees meer


    Diversiteit patiënten, afwisseling

    Wat dit voor verpleegkundigen betekent:

    Dat je als verpleegkundige werkt op een afdeling waar we de zorg op het gebied van het maag-darm-leverstelsel stapsgewijs volledig rond de patiënt en op een thematische manier organiseren. Daarin staat het belang van de patiënt nadrukkelijk centraal. We werken binnen het thema in 4 teams (MDL, Oncologische Chirurgie, Kort Verblijf en Urologie Gynaecologie) intensief samen. Hiermee wordt het onnodig overdragen en verplaatsen van patiënten voorkomen en bieden we de beste persoonsgerichte academische zorg. De lijnen zijn kort en je kunt eenvoudig en laagdrempelig afstemmen over een patiënt met een collega met andere expertise. Dit komt de kwaliteit van zorg voor de patiënt direct ten goede.



    Als verpleegkundige word je aangenomen voor het gehele thema, maar je werkt vanuit een basisteam. Op termijn ben je dan ook in de andere teams inzetbaar als je dat wilt. Je verleent op deze manier niet alleen zorg aan patiënten binnen je eigen specialisme, maar ook bij andere specialismen binnen het thema. Zowel beschouwend als chirurgisch. Je verleent als verpleegkundige zorg aan chronische patiënten die langere tijd bij ons onder behandeling zijn, aan patiënten die kortere tijd bij ons verblijven en aan patiënten die acuut bij ons worden opgenomen of waarbij zich tijdens de behandeling acute medische complicaties voordoen. De zorg is daardoor lang niet altijd planbaar en door de dynamiek op de afdeling werk je regelmatig onder hoge druk.
    Daarbij werk je met patiënten van alle leeftijden, met heel diverse achtergronden en met vaak een combinatie van somatische en psychische problematiek.

    Wat dit van verpleegkundigen vraagt:

    Dat je flexibel bent, openstaat voor verandering en verbetering (in werkwijze, structuur en samenwerking) en het interessant vindt om ook binnen andere specialismen te werken. Je moet je willen verdiepen in voor jou nieuwe facetten van het verpleegkundig vakgebied en altijd de beste persoonsgerichte zorg willen verlenen. Zelfstandig, maar ook in een goede samenwerking met collega’s. Daarbij is het belangrijk dat je snel kunt schakelen tussen verschillende patiënten/aandoeningen en dat je in acute situaties de juiste prioriteiten stelt. Ook dan moet je in staat zijn om in het belang van de veiligheid van de patiënt hulp te vragen bij een collega als de situatie daarom vraagt.

    Bovendien kun je je goed inleven in de patiënt en de naasten, vind je het leuk om psychosociale begeleiding te geven en kun je goed inspelen op de specifieke behoefte van patiënten. We zijn een afdeling waar veel ruimte is om te leren. We vinden het dan ook belangrijk dat je als verpleegkundige regelmatig met collega’s overlegt en met elkaar meekijkt of elkaar hulp biedt. Samen weten en zien we tenslotte meer.

    Wat dit verpleegkundigen oplevert:

    Dat je werkt binnen een thema met een heel diverse patiëntenpopulatie en met veel verschillende aandoeningen. Bovendien een thema waar je zowel zorg verleent aan chronische als aan acute patiënten. Geen dag is hetzelfde en je maakt doorlopend kennis met nieuwe ziektebeelden, ook buiten je eigen specialisme. Dit alles zorgt voor veel afwisseling en dynamiek in je werk. En je blijft leren op je vakgebied. De andere manier van organiseren van de zorg, maakt bovendien dat je nog betere zorg aan patiënten (en de naasten) kunt leveren. Dit geeft je extra voldoening in je werk.


  • Academische zorg en innovatie

    Wat dit voor verpleegkundigen betekent:

    Dat je werkt binnen een academisch thema waar op een vernieuwende manier hoogwaardige multidisciplinaire zorg wordt verleend aan patiënten met veelal complexe en uitzonderlijke aandoeningen. Vooral patiënten die ergens anders niet (meer) behandeld kunnen worden, omdat daar de vereiste specialistische kennis ontbreekt. Regelmatig ook patiënten met een langdurige (medische) voorgeschiedenis en met aandoeningen in een vergevorderd stadium, die elders uitbehandeld zijn en om die reden naar een academisch ziekenhuis worden overgeplaatst/doorverwezen.

    Een thema waar we bovendien gebruik maken van de nieuwste technologieën en waar we continu werken aan innovaties op dit vlak en aan verdere verbetering van behandelmethoden vanuit wetenschappelijk onderzoek. Daar staat het Radboudumc als academisch ziekenhuis om bekend en dat voel je in je dagelijkse werk. Er lopen bij ons doorlopend pilots op dit gebied. Een goed voorbeeld is de Visimobile, waarmee we vorig jaar als eerste afdeling in Europa gestart zijn. Dit is een polsbandje bij de patiënt waarmee 24/7 verschillende waardes worden gemeten en op een monitor zichtbaar gemaakt. Zo kunnen we patiënten nóg beter observeren. Op basis van de verzamelde data kunnen we trends in het ziektebeeld vaststellen en zo de ontwikkeling van het ziektebeeld steeds beter voorspellen. Dit biedt extra houvast in de gekozen behandeling van de patiënt.
    Als verpleegkundige heb je vaak ook een actieve rol in onderzoeken die binnen het thema lopen, bijvoorbeeld door bloedmonsters af te nemen of specifieke gegevens over patiënten vast te leggen.
     

    Wat dit van verpleegkundigen vraagt:

    Dat je ervoor openstaat steeds nieuwe dingen te leren, hierin ambitieus bent en mee wilt gaan in vernieuwing en verandering of deze zelf initieert. Het is belangrijk dat je beschikt over een brede klinische blik en vanuit verpleegkundig perspectief multidisciplinair meedenkt in uitzonderlijke en complexe patiëntencasuïstiek. Daarbij moet je je in het belang van de patiënt altijd kritisch op blijven stellen en daar waar nodig ook het gesprek met artsen aan durven gaan. Daarnaast vind je het oprecht interessant om je te verdiepen in nieuwe technieken en behandelmethoden en daar wil je ook actief aan bijdragen.

    Wat dit verpleegkundigen oplevert:

    Dat je dagelijks ziet dat patiënten die ergens anders niet meer behandeld kunnen worden, dankzij de binnen het thema aanwezige academische zorg, vaak toch nog geholpen kunnen worden en opknappen. Dat maakt werken als verpleegkundige extra dankbaar en je merkt dat je écht het verschil maakt voor patiënten en hun naasten.

    Door je betrokkenheid bij innovatie en vernieuwing lever je een concrete bijdrage aan verbeteringen in de zorg. Dat geeft een gevoel van trots. Je hebt zo directe invloed op de kwaliteit van de zorg van de toekomst en je blijft vooroplopen in je vakgebied.


  • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden

    Wat dit voor verpleegkundigen betekent:

    Dat je binnen een thema werkt waar veel aandacht is voor opleiding en ontwikkeling en waar je geholpen wordt om stappen te zetten in je verpleegkundige carrière. Bovendien heb je de mogelijkheid om jezelf in de diepte op een bepaald vlak te specialiseren (bijvoorbeeld op het gebied van stomazorg of TPV) of juist meer in de breedte als generalist binnen de hele zorgketen.

    Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je specifiek in de oncologische patiënt te verdiepen en zo gespecialiseerd verpleegkundige oncologie te worden. Of je kunt verdieping zoeken in anatomie/fysiologie en pathologie op gebied van vitale functies door de GMI-module te volgen met de vervolgmodule VSS (Verpleegkundig Snijdend Specialist). Om maar eens iets te noemen.
    Een werkomgeving dus, waar je veel ruimte en kansen hebt voor je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Een thema met een echte leercultuur, waar we doorlopend stagiaires begeleiden en collega’s opleiden.

    Als je als nieuwe collega-verpleegkundige start, begin je met een inwerkperiode van 2 maanden waarin je de verschillende patiëntencategorieën en je collega’s leert kennen. Gedurende deze periode word je boventallig ingeroosterd, zodat je ook alle tijd hebt om onder begeleiding van ervaren collega’s kennis te maken met het thema.

    Binnen het thema delen we op verschillende manieren en momenten kennis met elkaar. Georganiseerd, bijvoorbeeld in de vorm van klinische les/scholing over een bepaald onderwerp of tijdens het afdelingsbreed bespreken van patiënten. Maar ook door met elkaar in de dagelijkse praktijk kennis uit te wisselen tijdens de behandeling aan het bed. Daarbij vinden we het vanzelfsprekend elkaar waar nodig te helpen en heerst er een open sfeer waarin je altijd vragen aan collega’s kunt stellen en op elkaar kunt terugvallen. Bovendien heb je de mogelijkheid om je in een aandachtsveld te verdiepen dat jouw persoonlijke interesse heeft en je specialistische kennis op dit vlak met collega’s (en anderen) te delen.

    Wat dit van verpleegkundigen vraagt:

    Dat je de ambitie en motivatie hebt om jezelf te blijven ontwikkelen en zelf hierin ook het initiatief neemt. Je geeft aan waar je persoonlijke behoefte, wensen en ambities liggen. Bovendien vind je het leuk om jouw kennis met anderen te delen en zelf scholing te verzorgen. Soms ook buiten het Radboudumc, bijvoorbeeld aan collega’s van thuiszorgorganisaties.

    Wat dit verpleegkundigen oplevert:

    Dat je continu werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en elke dag leert van collega’s met andere expertise. Je staat zo nooit stil in je vakgebied en je ontwikkelt jezelf binnen of buiten je eigen patiëntencategorie.
    Bovendien kun je eenvoudig jouw kennis met collega’s delen die vragen aan je stellen. Dit is niet alleen leuk, maar geeft jou nog meer concrete toegevoegde waarde in de zorg. Zo heb je als verpleegkundige altijd een expertisegebied waarop jij uitzonderlijke kennis hebt en waarover je anderen iets kunt leren. Dat geeft je werk extra inhoud en zorgt dat je, niet alleen jezelf vakinhoudelijk ontwikkelt, maar ook daarbuiten vaardigheden opdoet.


Van meeloopdag naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

Van meeloopdag naar talentpool

Meeloopdag

Tijdens de meeloopdag ga je ervaren hoe het daadwerkelijk is op de afdeling. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt om te weten over bijvoorbeeld de afdeling, werkmethodes, diensten, zodat je het meelopen voor jezelf zo effectief mogelijk in kan zetten. Tijdens het meelopen is het niet de bedoeling dat je op enige wijze betrokken raakt bij een (ondersteunend) zorgproces. Dit vanwege kwaliteits-, veiligheids- en verzekeringsredenen. Sluiten onze ambities op elkaar aan en heb je aangegeven nú of in de toekomst te willen werken bij het Radboudumc, dan nemen we je op in onze talentpool.

Talentpool

Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking. En als het op dat moment past binnen je carriere en ambities, kun je ervoor kiezen om in te gaan op deze uitnodiging. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het Radboudumc.

 

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.


Meer weten?

Corine de Jager-Huisman
Regie verpleegkundige

contactformulier

Meer weten?

Rein Jansen
Operationeel Manager

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet