People Cees Tack

Profile

prof. dr. Cees Tack
BIG-number: 29024196001


About Cees Tack

Cornelis J. Tack is hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder diabetologie en hoofd van de diabetesafdeling bij Radboudumc. read more

About Cees Tack

Cornelis J. Tack is hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder diabetologie, en hoofd van de diabetesafdeling bij Radboudumc.

Hij behaalde zijn medische graad aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij cum laude afstudeerde. Hij voltooide zijn residency-opleiding Interne Geneeskunde in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Amersfoort, gevolgd door een fellowship-opleiding aan het Radboudumc. In 1997 verdedigde hij zijn proefschrift getiteld "Cardiovasculaire effecten van insuline. Studies bij normale en insulineresistente patiƫnten ", die was genomineerd voor de beste proefschrift over diabetes. In 1997, kort nadat hij in de VS een vergunning had gekregen om geneeskunde te beoefenen, werd Tack een klinische medewerker in de afdeling klinische neurowetenschappen van het National Institute of Health in Bethesda, Maryland, waar hij 1,5 jaar werkte.

Tack heeft verschillende subsidies verworven als hoofdonderzoeker, waaronder onderwerpen als insulineresistentie in relatie tot het sympathische zenuwstelsel, vasculaire veranderingen als reactie op AMPK-activering, onbewustheid bij hypoglykemie.

Momenteel ligt de nadruk vooral op de interactie van insulineresistentie en ontsteking van vetweefsel. Hij heeft meer dan 200 peer-reviewed artikelen gepubliceerd en bijgedragen aan verschillende boeken. Hij is een leraar voor studenten, studenten en fellows van niet-gegradueerden en afgestudeerden en is actief betrokken bij postacademisch onderwijs.

Tack is betrokken bij verschillende (inter)nationale organisaties en commissies op het gebied van diabetes. In 2010 werd hij verkozen als lid van de Uitvoerende Raad van de EASD. Van 2010 tot 2013 was hij voorzitter van de Post-Graduate Education Committee. Tack heeft altijd een sterke interesse gehad in klinische diabetologie en in de vertaling van nieuwe onderzoeksresultaten in de dagelijkse klinische praktijk.

Position(s)

  • internist