Nieuws Debby Gerritsen benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden in de langdurige zorg

4 juni 2019

Debby Gerritsen is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Welbevinden kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte in de langdurige zorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De leerstoel is mogelijk gemaakt door het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen(UKON).

Debby Gerritsen is sinds 2007 als senior onderzoeker en programmaleider van het onderzoek naar welbevinden verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc.
Als bijzonder hoogleraar zal Debby Gerritsen zich richten op het initiëren en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek, het opleiden van onderzoekers en het mede vormgeven aan multidisciplinaire netwerken als infrastructuur voor onderzoek en innovatie, het UKON in het bijzonder. Ook vragen die voortkomen uit de klinische praktijk van de langdurige zorg zoals de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van interventies, hebben haar aandacht.
Debby Gerritsen (Winterswijk, 1973) is opgeleid tot ouderenpsycholoog aan de Radboud Universiteit. Ze promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar kwaliteit van leven in verpleeghuizen. Als wetenschappelijk projectmedewerker bij de Stichting Verenigde Amstelhuizen Amsterdam (2003-2005), werkte Debby Gerritsen mee aan de ontwikkeling van een vraaggestuurd en cliëntgericht zorgproces. Ook werkte ze als psycholoog in Verpleeghuis Slotervaart in Amsterdam. Voor het Heyendaal Instituut van de Radboud Universiteit zette ze onderzoek op naar Dementie en Mensbeeld.

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet