Professionals Life long learning


Blijf groeien, blijf ontwikkelen

Wij geloven in continue ontwikkeling van zorgprofessionals en een heel leven lang leren. Al 30 jaar lang organiseren we hiervoor symposia, congressen en bij- en nascholingsactiviteiten. Internationaal, nationaal en regionaal.

lees meer

Blijf groeien, blijf ontwikkelen

De Radboudumc Health Academy is hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Wij geloven dat zorgprofessionals zich continu moeten blijven ontwikkelen en hun leven lang moeten blijven leren. Al 30 jaar lang organiseren we hiervoor symposia, congressen en bij- en nascholingsactiviteiten. Internationaal, nationaal en regionaal.
 

Meer weten? Neem contact op


drs. Dimitri van Overbeek
(024) 361 70 50

stel een vraag

Een nieuwe naam voor PAO Heyendael

PAO Heyendael is sinds kort onderdeel van de Radboudumc Health Academy. Alle activiteiten van voorheen PAO Heyendael worden voortaan via de Radboudumc Health Academy gecommuniceerd.


Verpleegkundige vervolg­opleidingen

De Radboudumc Health Academy verzorgt een groot aantal (verpleegkundige) vervolgopleidingen, waaronder 13 door het CZO erkende opleidingen.

lees meer

De plus van de Radboudumc Health Academy

Binnen de Radboudumc Health Academy komen de nieuwste ontwikkelingen binnen leren en opleiden in de zorg samen. Zo kunnen we onze klanten steeds optimaal van dienst zijn.

lees meer

De plus van de Radboudumc Health Academy

Of het nu gaat over de nieuwste onderwijsvormen als blended learning, de nieuwste inzichten over evidence-based (interprofessioneel) leren en opleiden of over toepassing van vernieuwende ICT-mogelijkheden. Binnen de Radboudumc Health Academy komt alles samen.
Lees meer over de Radboudumc Health Academy


 

Zo werken wij

We hebben korte lijnen met medisch specialisten en afdelingen binnen het Radboudumc. Alle activiteiten en cursussen komen in nauw overleg met professionals in het veld tot stand.

lees meer

Zo werken wij

We hebben korte lijnen met medisch specialisten en afdelingen binnen het Radboudumc. Doelgroepcommissies peilen de nascholingsbehoefte van collega's, volgen landelijke ontwikkelingen binnen hun beroepsgroep op de voet en genereren praktijkgerichte cursussen op hun vakgebied.

De samenstelling van voorbereidingscommissies is meestal multidisciplinair van aard. Zo komen alle activiteiten en cursussen in nauw overleg met professionals in het veld tot stand.

Talent Management

Het Radboudumc biedt getalenteerde professionals drie talentprogramma's waarmee ze zich verder kunnen ontwikkelen.

lees meer (in Engels)

Vijf vragen aan Gerald van Son

Gerald deed de BLS/ALERT combitraining. Hij vertelt over zijn ervaring met deze scholing.

lees meer

Vijf vragen aan Gerald van Son

Gerald van Son is oncologie verpleegkundige. Hij vertelt over zijn ervaring met de BLS/ALERT combitraining.

1 Waarom heb je de scholing gevolgd?

Mijn collega's en ik werken op de afdeling steeds meer met de ABCDE-benadering en de RSVP-methode. Daarom was deze cursus een onderdeel van onze jaarlijkse bijscholingsdag.

2 Wat boeide je het meest?

De simulatie-teamtraining vond ik het meest boeiend. Ik vond het erg leerzaam om met een simulatiepatiënt en casus in kleine groepjes de vitaal bedreigde patiënt, de ABCDE-benadering en de RSVP-methode te oefenen. Door tijdens de oefening/opdracht en ook achteraf met behulp van videobeelden de simulatieopdracht samen te analyseren en bespreken, leer je van elkaar. Daarnaast was het ook echt een oefening: je mocht fouten maken om daar weer van te leren en om zelfverzekerder te worden.

3 Wie inspireerde je het meest en waarom?

Het hele team heeft me die middag geïnspireerd. De scholing zat leuk in elkaar, alles was goed op elkaar afgestemd. We werkten in een vriendelijke en open setting waar je kon oefenen met situaties, fouten mocht maken en ook nog wat leerde.

4 Wat heb je meegenomen naar je eigen werkplek?

Op onze afdeling zijn we net begonnen om meer met de ABCDE-benadering en de RSVP-methode te gaan werken. De cursus was dus een goede oefening.
Ook gaf de cursus een goede stimulans om een en ander te gaan toepassen tijdens ons werk en om met elkaar te oefenen. Bijvoorbeeld door de tools tijdens de overdracht en het telefonisch contact met de artsen steeds meer eigen te maken. Daarnaast voel ik mij, en ik denk mijn collega’s ook, veiliger in een situatie met een vitaal bedreigde patiënt.

5 Zou je de scholing aanbevelen aan je collega’s?

Ik zou de scholing zeker aanraden aan andere collega’s/afdelingen. Vooral als je jezelf nog onzeker voelt in situaties met de vitaal bedreigde patiënt of de ABCDE-benadering en/of de RSVP-methode nog niet goed beheerst of moeilijk vindt. Deze scholing biedt je de kans hier goed mee te oefenen. Daarnaast vond ik het leuk om dit met kleine groepjes collega’s te doen en van elkaar te leren. Om zo met elkaar de zorg voor de vitaal bedreigde patiënt te verbeteren.


Cursus­materiaal

Heb je een cursus gevolgd? Bekijk hier het cursusmateriaal.

lees meer

Algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden voor scholingen en maatwerk.

lees meer

Meer


Advies

Zoek je naar manieren om jezelf, je studenten en/of je team verder te ontwikkelen? Een van de adviseurs van de Radboudumc Health Academy denkt graag met je mee.

lees meer

Events

De Radboudumc Health Academy heeft een gespecialiseerd evenementenbureau voor congressen en klein- en grootschalige symposia.

lees meer

Skills- en Simulatielab

De Radboudumc Health Academy heeft een unieke trainingslocatie om professionals te trainen, als voorbereiding op het bieden van excellente en veilige patiëntenzorg.

lees meer
inloggen