Voor­zieningen

Tijdens uw bezoek of opname kunt u gebruikmaken van de diverse voorzieningen van het Radboudumc.

Eten en drinken

Patiënten en bezoekers zijn welkom in ons restaurant en onze koffiecorners. In al onze restaurants kunt u betalen met pinpas of contant.

lees meer

Eten en drinken

Patiënten en bezoekers zijn welkom in ons restaurant en onze koffiecorners. In al onze restaurants kunt u betalen met pinpas of contant.

Restaurant

In ons restaurant vindt u koffie en thee, verse salades, broodjes, gebak en vruchtensappen en kunt u zelf een maaltijd samenstellen. Onze medewerkers maken, als u dat wilt, ter plekke iets warms voor u klaar.

Route 607
Openingstijden
maandag t/m vrijdag, 8.00 - 20.00 uur
zaterdag en zondag,  11.00 - 20.00 uur

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen:
Kerstavond              11:00 - 20:00 uur
Eerste Kerstdag       11:00 - 20:00 uur
Tweede kerstdag     11:00 - 20:00 uur
 
Oudjaarsdag            11:00 - 19:00 uur
Nieuwjaarsdag        11:00 - 20:00 uur 

Koffiecorners

Voor een drankje en/of een broodje kunt u ook terecht in één van de vier koffiecorners, om daar te gebruiken of om mee te nemen.

Hoofdingang
maandag t/m vrijdag, 7.00-19.00 uur
zaterdag en zondag, gesloten

Ingang west
maandag t/m vrijdag, 10.00-15.00 uur

Gebouw vrouw en kind (bij de toegang naar het Amalia kinderziekenhuis)
maandag t/m vrijdag, 9.30-15.30 uur

Ingang oost
maandag t/m vrijdag, 9.30-19.00 uur
zaterdag en zondag, 14.00-18.00 uur

Gastenmaaltijd

Bent u op bezoek bij een patiënt en wilt u mee eten? Dat kan op alle verpleegafdelingen. Geef dit dan aan bij de voedingsassistent. Voor een warme maaltijd kunt u dit tot uiterlijk 16.30 uur doorgeven. Uw maaltijd wordt dan tussen 17.00– 18.00 uur geserveerd samen met de patiëntenmaaltijd. U kunt met PIN betalen bij de voedingsassistent.

Prijzen:
 • Ontbijt € 2,50
 • Lunch (soep, salade en broodje) € 4,50
 • Warme maaltijd € 5,50
 • Warme maaltijd en dessert € 6,50
 • Salade € 2
 • Dessert € 2

Begeleiding en golfkar

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de receptie bij de hoofdingang, T (024) 361 37 67.

lees meer

Begeleiding en golfkar

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de receptie bij de hoofdingang, T (024) 361 37 67. Een gastvrouw/gastheer haalt u op en begeleidt u naar uw afspraak. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Gastheren/vrouwen zijn vrijwilligers, wij kunnen deze service daarom niet garanderen.

Golfkar

Kunt u niet goed lange afstanden afleggen? Gebruik dan onze golfkar. Een vrijwilliger brengt u daarmee zo dicht mogelijk bij uw bestemming in het ziekenhuis. Van maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur. De service wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Daarom kunnen wij deze service niet garanderen.

Internet

In het hele ziekenhuis kunt u gratis gebruik maken van het draadloze netwerk (wifi) via uw eigen laptop, tablet of telefoon. Daarnaast is op veel afdelingen internet via een scherm aan uw bed mogelijk. U kunt ook internetten op één van de pc’s in onze bibliotheek, in de centrale hal of ingang oost.


Telefoneren

Het Radboudumc heeft geen vaste telefoonaansluitingen voor patiënten. U kunt uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Heeft u die niet dan kunt u deze aanschaffen via de voedingsassistente. Op sommige plaatsen in het Radboudumc mag niet gebeld worden. Dit staat duidelijk aangegeven.


Televisie en radio bij uw bed

Als u opgenomen bent, dan kunt vanuit uw bed tv kijken en radio luisteren.

lees meer

Televisie en radio bij uw bed

Als u opgenomen bent, dan kunt vanuit uw bed tv kijken en radio luisteren. Het geluid kunt u via een hoofdtelefoon beluisteren. Op eenpersoonkamers mag u het geluid ook via de speakers luisteren. Het gebruik van radio en tv is gratis. Storingen kunt u melden bij ons klantcontactcentrum 18000.

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. In het weekend en in de avonduren wordt deze taak overgenomen door de meldkamer. Storingen die voor 10.00 uur gemeld zijn, worden dezelfde dag nog opgelost.

Tolk

Heeft u een tolk nodig om uw arts goed te begrijpen? Geef dit dan aan bij uw arts of verpleegkundige. Zij kunnen een tolk inschakelen via het Tolk- en Vertaal Centrum Nederland (TVcN).

lees meer

Tolk

Heeft u een tolk nodig om uw arts goed te begrijpen? Geef dit dan aan bij uw arts of verpleegkundige. Zij kunnen een tolk inschakelen via het Tolk- en Vertaal Centrum Nederland (TVcN). Deze kan telefonisch of persoonlijk bij een gesprek aanwezig zijn. Voor de meest voorkomende talen kan binnen enkele minuten een professionele tolk aan de telefoon komen. Voor een persoonlijk aanwezige tolk en voor weinig voorkomende talen moeten we vooraf reserveren.

Radboud Apotheek

Bij de Radboud Apotheek kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht voor medicatie en zelfzorgmiddelen. U vindt de Radboud Apotheek rechts naast de hoofdingang, Geert Grooteplein 8, route 459.

lees meer

Boeken en tijdschriften

In onze patiëntenbibliotheek kunt u boeken, kranten, strips, spelletjes en cd’s lenen. Vrijwilligers van de bibliotheek komen van maandag tot en met donderdag ook langs op verschillende verpleegafdelingen.

lees meer

Boeken en tijdschriften

In onze patiëntenbibliotheek kunt u boeken, kranten, strips, spelletjes en cd’s lenen. Vrijwilligers van de bibliotheek komen van maandag tot en met donderdag ook langs op verschillende verpleegafdelingen. Via hen kunt u tijdschriften en boeken lenen. Ook kunnen de vrijwilligers tegen betaling uw favoriete krant gaan halen in het winkeltje van het ziekenhuis. De bibliotheekmedewerkers zijn vrijwilligers, wij kunnen deze service daarom niet garanderen.

Routenummer: 521
Openingstijden
Maandag t/m woensdag en vrijdag, 13.00 tot 17.00 uur
Donderdag, 10.00 tot 13.00 uur
T (024) 361 34 99

Voorlichtings­centrum

Bij het Voorlichtingscentrum kunnen patiënten en bezoekers per mail of telefonisch terecht voor vragen over het Radboudumc, vragen over ziektes, onderzoeken en behandelingen, informatie over patiëntenverenigingen en andere gezondheidsinstellingen.

lees meer

Kapper

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen binnen het Radboudumc terecht bij dames- en herenkapsalon Van Lin. U kunt met en zonder afspraak terecht en de kapster komt ook op afspraak op de afdeling.

lees meer

Kapper

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen binnen het Radboudumc terecht bij dames- en herenkapsalon Van Lin. U kunt met en zonder afspraak terecht en de kapster komt ook op afspraak op de afdeling.

Kapsalon Van Lin
Hoofdingang
Geert Grooteplein-Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Route 582

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag, 9.00 tot 17.00 uur
T (024) 361 01 25

Maandag uitsluitend geopend voor haarwerk (pruiken e.d.) en op afspraak.
 

Tarieven

Wassen € 1,75  
Knippen € 23,95  
Knippen tondeuse-coup € 14,25  

Kinderen tot 13 jaar 

€ 12,50

 
Baard € 7,00  
Pony/ nekharen  € 1,60  
Versteviging e.d. € 1,00  
Drogen 

€ 7,50

 

Drogen / Föhnen 

€ 14,50   
Föhnen / Watergolf / Stylen  € 24,50  
Permanent € 52,95  
Kleuren € 38,95  
Kleur verkoop € 16,95 voor thuisgebruik
Plukjes € 24,95 7 x folie
  € 4,95 15cc extra / per folie
Masker € 6,25  
Lang haar extra € 11,45  
Epileren / Wenkbrauwen verven € 9,25  
Haarwerk op afspraak
behandeling op de afdeling € 2,50 meerkosten 

Radboudhotel

Familieleden van patiënten kunnen gebruikmaken van het Radboudhotel. Dit is een eenvoudig hotel met 17 kamers.

lees meer

Maatschappelijk werk

Uw ziekte en alles wat daarbij komt kijken kunnen uw dagelijks leven behoorlijk ontregelen. Onze maatschappelijk werkers kunnen u helpen om de grip op uw leven te behouden, versterken of terug te krijgen.

lees meer

Maatschappelijk werk

Uw ziekte en alles wat daarbij komt kijken kunnen uw dagelijks leven behoorlijk ontregelen. Onze maatschappelijk werkers kunnen u helpen om de grip op uw leven te behouden, versterken of terug te krijgen. Samen met u zoeken zij naar antwoorden op vragen of oplossingen voor problemen. Maatschappelijk werkers werken samen met onze artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Net als andere behandelaars hebben zij een geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat zij uw gegevens niet met anderen mogen delen. U kunt dus met een gerust hart alles met hen bespreken. 

Mogelijke problemen

Door uw ziekte, eventuele onderzoeken en behandelingen of uw opname in het ziekenhuis, kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met:
 • moeite met het verwerken en accepteren van uw ziekte;
 • problemen met uw partner, kinderen, en/of familie;
 • problemen die samenhangen met (negatieve) reacties van anderen, op het werk of in het dagelijks leven;
 • problemen over thuiszorg tijdens opname en herstelperiode;
 • financiële of materiële problemen, ontstaan door opname of behandeling;
 • huisvestingsproblemen in verband met uw ziekte (overleg over aangepaste behuizing);
 • twijfel over de aard van de behandeling die u moet ondergaan;
 • klachten of conflicten over de behandeling;
 • vragen over aanpak bij opname, ziekte en behandeling van kinderen.

Mantelzorger

Maatschappelijk werk biedt hulp bij praktische problemen door ziekte of opname van uw naaste. Bijvoorbeeld hulp bij het organiseren van kinderopvang, hulp bij financiële problemen, huisvestingsproblemen, of bij het aanvragen van voorzieningen (PGB, RIBW) en uitkeringen. Maar ook andere zaken kunnen aan bod komen, zoals uw beleving en gedachten. Denk aan relationele problemen, kwaliteit van leven na behandeling, etc.
 

Contact

Wilt u contact met de maatschappelijk werker van de afdeling? Vraag het uw arts of verpleegkundige.

Geestelijke Verzorging en Pastoraat

Een behandeling kan het leven flink op zijn kop zetten en allerlei vragen oproepen. Geestelijk verzorgers bieden u graag ondersteuning bij het omgaan met deze vragen en het vinden van uw weg.

lees meer

Geestelijke Verzorging en Pastoraat

Gesprekken

Een opname, onderzoek of behandeling in het ziekenhuis kan een ingrijpende ervaring zijn en u gevoelens van kwetsbaarheid, machteloosheid, verwarring en eenzaamheid geven. U en uw naasten worden bovendien vaak geconfronteerd met ingewikkelde keuzes. Het kan dan fijn zijn om met iemand te praten die u vertrouwelijk en belangeloos bijstaat en samen met u kijkt wat er bij u leeft, wat u kracht en inspiratie geeft en hoe u verder kunt gaan.

Rituelen

Daarnaast kan de geestelijk verzorger u bijstaan met rituelen, bijvoorbeeld bij afscheid nemen of voorafgaand aan een ingrijpende behandeling. We zoeken naar rituelen die passen bij uw levensbeschouwelijke achtergrond. Naast rituelen uit de bekende religieuze tradities kunnen we met u zoeken naar passende elementen voor een ritueel ‘op maat’, om zo de belangrijke momenten in het leven te kunnen markeren.

Rust en ruimte

Gesprekken en rituelen kunnen u helpen om weer wat rust en ruimte te voelen en om verder te kunnen. Ook in de nieuwe situatie voor u en uw naasten.

Stiltecentrum

Vlakbij de hoofdingang vindt u het Stiltecentrum: een ruimte voor stil zijn, een kaarsje aansteken, of gebed (route 566). Ook is er een aparte gebedsruimte voor moslims (route 565). Beide ruimten zijn dag en nacht open voor iedereen.

Contact

Wilt u een geestelijk verzorger spreken? Vraag uw verpleegkundige een afspraak voor u te maken. Of bel met het secretariaat van de dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat: T (024) 361 33 20.

Intercultureel zorgconsulent

De intercultureel zorgconsulent kan bij niet-westerse migranten bemiddelen, adviseren en ondersteunen op het vlak van cultuur en godsdienst.

lees meer

Intercultureel zorgconsulent

Saïda Alouad-Baktit is intercultureel zorgconsulent voor niet-westerse migranten. Zij kan u ondersteunen en adviseren en zij kan bemiddelen tussen u en uw arts of verpleegkundige, of tussen u en uw familie. Ook uw familie kan contact met haar zoeken. Saïda is moslima en spreekt Nederlands en Arabisch. Zij is beschikbaar op maandag tot en met donderdag en bereikbaar via het secretariaat van de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat.
 

Kunst

Kunst kan duiden, troosten, en ogen openen. Dat draagt bij aan het welbevinden van onze patiënten, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Daarom vindt u verspreid over het hele Radboudumc hedendaagse beeldende kunst.

lees meer

Patiënten­verenigingen

Er zijn in Nederland veel verenigingen die de belangen van patiënten behartigen. Zij bieden informatie en geven voorlichting en kunnen u vaak ook in contact brengen met lotgenoten.

lees meer

Patiënten­verenigingen

Er zijn in Nederland veel verenigingen die de belangen van patiënten behartigen. Algemene patiëntenverenigingen, maar ook verenigingen van patiënten die lijden aan een bepaalde ziekte of van patiënten die een bepaalde handicap hebben. Zij bieden informatie en geven voorlichting en kunnen u vaak ook in contact brengen met lotgenoten. Informeer ernaar bij uw arts, verpleegkundige, maatschappelijk werker of bij een medewerker van ons Voorlichtingscentrum. U kunt ook informatie vinden op de website van Zorgbelang Gelderland.

Stiltecentrum

Vlakbij de hoofdingang (route 566) vindt u het Stiltecentrum: een ruimte voor iedereen die stilte zoekt of even tot rust wil komen. In het Stiltecentrum is een aparte ruimte voor moslims. De ruimte is dag en nacht open voor iedereen.


Geldautomaat

In de hal bij de hoofdingang vindt u een geldautomaat. Hier kunt u dag en nacht geld opnemen.


Winkeltjes

In het Radboudumc vindt u twee winkeltjes. Hier kunt u bijvoorbeeld tijdschriften, fruit, bloemen, snoep en cadeautjes kopen.

locaties en openingstijden

Winkeltjes

In het Radboudumc vindt u twee winkeltjes. Hier kunt u bijvoorbeeld tijdschriften, fruit, bloemen, snoep en cadeautjes kopen. U vindt de winkeltjes:

Naast de hoofdingang
Openingstijden
maandag t/m vrijdag, 8.30 tot 20.00 uur
zaterdag en zondag, 11.00 tot 20.00 uur
T (024) 361 40 99

In de koffiecorner bij ingang oost (Reinier Postlaan 4)
Openingstijden
maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 20.00 uur
zaterdag en zondag, 13.00 tot 20.00 uur
T (024) 361 74 65

Brievenbussen

U vindt brievenbussen van PostNL in de hal en buiten bij de hoofdingang.


Opladen mobiele telefoon

Op 3 plekken in het Radboudumc kunt u uw mobiele telefoon veilig en snel opladen. Dit kan in de Charge-to-go laadstations.

lees meer

Opladen mobiele telefoon

Op 3 plekken in het Radboudumc kunt u uw mobiele telefoon veilig en snel opladen. Dit kan in de Charge-to-go laadstations.

Charge-to-go

Het laadstation Charge-to-go bevat twaalf lockers met aansluitingen voor verschillende mobiele telefoons. De Charge-to-go geeft exact aan hoe lang het opladen duurt. U mist uw mobiel dus niet langer dan nodig. Tijdens het laden ligt uw telefoon in een afgesloten kluisje.

Welke telefoons kunt u opladen?

 • Iphones, zowel lightning als 30-pin aansluitingen
 • Mobiele telefoons met een mini-USB-aansluiting


Waar staan de oplaadstations?

 • In de Zuidcorridor vlakbij Kapsalon van Lin, route 582
 • Bij de snackautomaat, ingang van het R-gebouw, route 725
 • In de lifthal van het gebouw Vrouw en Kind (Q-gebouw), begane grond
inloggen