Vacatures

Bekijk hier al onze vacatures. naar vacatures

E-mailservice vacatures

Ontvang de vacatures die voldoen aan je zoekprofiel. aanmelden

Vacancies Engelstalig (Research)

Bekijk hier onze Engelstalige (research)vacatures. naar vacancies

Solliciteren bij het Radboudumc

Wat kun je verwachten als je solliciteert bij het Radboudumc?

lees meer

Contact Team Recruitment

Team recruitment

neem contact op

Maak jij het verschil?


Verpleegkundige in het Radboudumc

Wat betekent het, wat vraagt het en wat levert het op om te werken als verpleegkundige in het Radboudumc? Ervaar het zelf en kom een dag meelopen in ons academische ziekenhuis.

lees meer

FLEXbureau Intern uitzendbureau

Het FLEXbureau is het interne uitzendbureau van het Radboudumc. Wij zorgen voor de juiste kandidaten ter invulling van tijdelijke vacatures in de zorg en op administratief / secretarieel gebied.

lees meer

Als vrijwilliger aan de slag?

In het Radboudumc werken ruim 300 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Wil jij ook bij ons werken als vrijwilliger? Meer lezen

Wat bieden wij?


Arbeids­voorwaarden

Medewerkers van het Radboudumc vallen onder de Cao van de universitair medische centra (Cao umc). Daarnaast bieden we een aantrekkelijk en uitgebreid pakket van arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden.

lees meer

Faciliteiten voor medewerkers

Naast de arbeidsvoorwaarden biedt het Radboudumc haar medewerkers ook verschillende andere faciliteiten en mogelijkheden.

lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

In het Radboudumc word je gestimuleerd om je talenten te gebruiken én te ontwikkelen. Alles is erop gericht dat je nu en in de toekomst met energie en enthousiasme je werk doet en je capaciteiten ten volle kunt benutten.

lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

In het Radboudumc word je gestimuleerd om je talenten te gebruiken én te ontwikkelen. Alles is erop gericht dat je nu en in de toekomst met energie en enthousiasme je werk doet en je capaciteiten ten volle kunt benutten. We creëren een werkomgeving die uitnodigt tot het nemen van initiatief en samenwerken en geven je ruimte om te leren.

Leidinggevenden spelen hier een belangrijke rol in maar je staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling. Een groot intern opleidingsaanbod, een persoonlijk budget en ontwikkelgesprekken met je leidinggevende faciliteren hierbij.


Arbo- en Milieudienst (AMD)

De Arbo- en Milieudienst (AMD) ondersteunt het Radboudumc, de Radboud Universiteit en enkele andere organisaties op het gebied van vitaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

lees meer

Samenwerken in netwerken

Door nauw samen te werken verbeteren wij de gezondheid van de bevolking en vergroten we onze impact op de gezondheidszorg van de toekomst. Daarom willen we toe naar een academisch medisch netwerk.

lees meer

De Radboud manier van werken


Werken bij het Radboudumc

Om onze missie te kunnen realiseren, zoeken wij collega's die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en 'net dat stukje meer' bieden.

lees meer

Werken bij het Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Onze missie is: 'to have a significant impact on healthcare'. Die missie verwezenlijken we met de meest innovatie en persoonsgerichte zorg. Al onze inspanningen zijn er steeds op gericht om tot verbetering en vernieuwing te komen. De patiënt en zijn kwaliteit van leven vormen hierbij ons uitgangspunt. Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs gaan bij dit alles hand in hand.

Maak jij het verschil?

Wij zoeken collega's die deze uitdaging met ons aan willen gaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en net dat stukje meer te bieden. In het Radboudumc krijg je vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid. Samen met je collega’s werk je aan de ontwikkeling van innovatieve gezondheidszorg. Je staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling. Ons personeelsbeleid en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden faciliteren je hierin.

Wil jij samen met ons het verschil maken? Solliciteer dan bij het Radboudumc.
Bekijk onze vacatures.
 

De Radboud manier van werken

De Radboud manier van werken wordt gedreven door de missie, visie en kernwaarden van het Radboudumc.

lees meer

De Radboud manier van werken

De Radboud manier van werken wordt gedreven door de missie, visie en kernwaarden van het Radboudumc. In de overtuiging dat we onze strategie juist dan realiseren als medewerkers de Radboud manier van werken omarmen. Voor de Radboud manier van werken zijn onderstaande kernwaarden leidend:
  • Betrokken zijn: oprechte betrokkenheid bij het welzijn van onze medemens. Gekenmerkt door vakkundigheid en oprechte aandacht.
  • Excelleren: in het eigen werk en met elkaar.
  • Samenwerken in een team: zo worden prestaties behaald.
De Radboud manier van werken gaat ook over leiderschap, hoe we die invullen en bevorderen in het Radboudumc. Leidinggevenden hebben daarbij een belangrijke rol, zij helpen teams om betekenis en inhoud te geven aan de verandering. Daar komen mooie initiatieven uit voort.

Niet alleen van leidinggevenden wordt verwacht dat ze leiderschap tonen. De Radboud manier van werken vraagt om persoonlijk leiderschap van iedere medewerker. Ongeacht in welke functie je werkt, draait het om verantwoordelijkheid geven en nemen, tijd voor elkaar hebben en elkaar steunen, elkaar aanspreken wanneer dat nodig is, heldere afspraken maken en die nakomen.

Het accent ligt op gedrag in plaats van het opstellen van regels en procedures. Echte verandering moet immers van binnenuit komen, wil deze slagen. Daarom investeren we niet in instrumenten maar in het creëren van de juiste werkomgeving. Een omgeving die inspireert en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je ook werken bij het Radboudumc? Bekijk dan onze vacatures.
 

Onze strategie persoonsgericht en innovatief

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

lees meer

Innovator in het Radboudumc

Wil jij zorgprofessionals helpen hun innovatieve ideeën in de praktijk te brengen? Het Radboudumc iLab zoekt ontwerpers, ontwikkelaars en andere innovators met hart voor de zorg. Solliciteer vandaag en verander de zorg van morgen!

lees meer

Wij maken werk van de Participatiewet

Als grootste werkgever in de regio hebben wij de ambitie dat ons medewerkersbestand een afspiegeling van de samenleving is.

lees meer

Wij maken werk van de Participatiewet

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden. Dit geldt ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij moeten zoveel mogelijk werk vinden bij een gewone werkgever. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak moeite een baan te vinden. Daarom is er een afspraak gemaakt om voor hen 125.000 banen te creëren tot 2026. 100.000 banen bij bedrijven in de marktsector en 25.000 bij de overheid (Wet banenafspraak). Komende jaren staan we met zijn allen voor de taak om binnen het Radboudumc onze bijdrage te leveren.

Ambitie Radboudumc

We hebben als Radboudumc de ambitie om ons medewerkersbestand een afspiegeling van de omgeving te laten zijn. Dagelijks bezoeken vele verschillende patiënten ons huis; het Radboudumc gelooft erin dat zij zich extra op hun gemak voelen als ze zich soms herkennen in de mensen die hier werken. Tevens geloven wij erin dat een divers personeelsbestand, dus ook mensen met een beperking, betere zorg levert. Dat betekent dat een medewerker in een rolstoel kan zitten of misschien blind of slechthorend is, of een Autistische stoornis heeft. Wij streven naar een passende functie op een plaats waar zij hun talenten in kunnen zetten. Het Radboudumc wilt een zogenoemd ‘Inclusief’ werkgever zijn. Als grootste werkgever in de regio kunnen we hier echt het verschil in maken én het past bij ons focuspunt de menselijke maat. 

Over wie gaat het?

Wie is nou de mens die onder de Participatiewet valt en in het doelgroepregister staat? Het betreft mensen die door een fysieke, verstandelijke, psychische of sociale beperking niet zelfstandig in staat zijn het wettelijk minimum loon te verdienen zonder voorziening. Sommige medewerkers vragen een aanpassing op de werkplek, van een praktische aanpassing in een speciale bureaustoel, of juist duidelijke afgebakende taken. Andere medewerkers zullen behoefte hebben aan structuur en jobcoaching, een voorziening gefaciliteerd vanuit het UWV of Werkbedrijf. Indien de medewerker een ‘productieverlies’ ten gevolge van de beperking heeft, wordt dit gecompenseerd door subsidiemogelijkheden van buitenaf. Van de afdeling wordt verwacht dat de nieuwe medewerker de ruimte en tijd krijgt om zich de functie eigen te maken en te groeien op zijn plek als gelijkwaardige collega van het Radboudumc.

Hoe realiseren wij Participatiebanen?

Iedere afdeling dient een bijdrage te leveren in het realiseren van deze banen. Dat kunnen banen zijn op allerlei verschillende functies, van zorghulp, administratief medewerker tot assistent onderzoek. Participatiebanen worden altijd rechtstreeks gecommuniceerd met onze samenwerkingspartners, onder andere het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en het UWV.  Via diverse kanalen worden zij verder verspreid door hen.
Uiteraard adviseren wij ook op de reguliere vacatures te reageren.

Tot slot

Tot slot, onze ambitie voor Inclusiviteit komt niet voort uit liefdadigheid. Maar uit juist de meerwaarde benutten van diversiteit en iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans geven. Het uitgangspunt is én blijft dat iedere medewerker op zijn eigen wijze, een productieve bijdrage dient te leveren aan de realisatie van de missie en strategie van het Radboudumc.

Contact

Neem voor meer informatie over onze werkwijze contact op met Nory Burgers, adviseur inclusieve arbeidsmarkt.

Collega's aan het woord


Vijf vragen aan Corina Greven universitair docent en junior principal investigator

Corina Greven is universitair docent en junior principal investigator bij de afdeling Cognitieve Neurowetenschappen en wetenschapscoördinator bij Karakter.

lees meer

Vijf vragen aan Corina Greven universitair docent en junior principal investigator

Corina Greven is universitair docent en junior principal investigator bij de afdeling Cognitieve Neurowetenschappen en wetenschapscoördinator bij Karakter.

1. Hoe ben je in het Radboudumc terecht gekomen?

Ik groeide op in Duitsland en begon daar de studie Psychologie. Op mijn twintigste ging ik naar Londen. Daar rondde ik Psychologie af en promoveerde aan het King’s College London (KCL) op het gebied van sociale, genetische en ontwikkelingspsychiatrie. Daarna zocht ik, ook buiten de grenzen, naar interessante projecten. Die vond ik in Nijmegen bij het Donders Instituut, waarmee collega’s van het KCL een samenwerkingsverband hebben. Hier loopt het voor mij zeer interessante NeuroIMAGE Project: een unieke case-control studie met wel 800 gezinnen met en zonder ADHD.

2. Wat houdt jouw functie in?

Mijn werk is heel divers. Daar houd ik van, want daardoor blijf ik mezelf ontwikkelen. Als onderzoeker bedenk ik bijvoorbeeld compleet nieuwe onderzoeken, vraag ik subsidies aan, bestudeer literatuur, analyseer data en schrijf papers. Natuurlijk geef ik ook lezingen over mijn onderzoek, zoals op internationale conferenties. Daarnaast verzorg ik bijvoorbeeld ook een module bij de master Cognitieve Neurowetenschappen en een keuzevak bij de bachelor Geneeskunde, waarbij ik veel regel: de voorbereiding, de coördinatie en de selectie van de lezingen en ik draag bij aan de toetsing. En als copromotor heb ik al verschillende promovendi begeleid.

3. Wanneer ben je trots op je werk?

Ik ben trots op een mindfulness studie voor kinderen met ADHD en hun ouders waar ik projectleider van ben: het MindChamp-project (MINDfulness for CHildren with ADHD and Mindful Parenting). Hierin onderzoeken we hoe mindfulness werkt en wat de klinische impact is. Het project is een samenwerking tussen Karakter, het Radboudumc, Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness, en UvA Minds. Ik zie dat kinderen én ouders het leerzaam vinden om naar de trainingen te gaan. Ik ben trots dat ik aan een onderzoek werk dat aansluit bij de behoeftes van ouders. Er is veel belangstelling voor nieuwe behandelmethoden voor ADHD.

4. Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Ik ben gepassioneerd en nieuwsgierig. En ik heb doorzettingsvermogen: soms moet je als je ‘nee’ als antwoord krijgt, doorgaan totdat je een ‘ja’ krijgt, desnoods op een onconventionele manier. Daarnaast probeer ik altijd goed naar mijn hart te luisteren. Toen ik me opgaf voor een recente young investigator prijs, besloot ik niet te gaan voor het onderzoek met de grootste journal impact factor. In een onderzoek met de kleinere impact factor zat het nieuws én mijn hart. Ik won de prijs. Daarnaast merk ik dat sociale vaardigheden belangrijker worden in de onderzoekswereld.

5. Wat wil je nog bereiken en hoe helpt het Radboudumc jou daarbij?

Ik wil bijdragen aan onderzoek naar geestelijke gezondheidszorg. Ik wil nog meer begrijpen over ADHD en het ontstaan ervan, op het niveau van genetica, omgevingsfactoren en neurobiologie, en ook bijdragen aan het vinden van nieuwe behandelingen voor ADHD. Daarnaast wil ik heel graag de jonge generatie wetenschappers inspireren. Een zaadje planten, al is het maar bij een paar mensen. Het Radboudumc steunt me in het bereiken van deze doelen onder andere door middel van het talentprogramma voor versnelde groei voor postdocs: het Galilei-traject.


Vijf vragen aan Jorn Vos verpleegkundige

Jorn Vos is verpleegkundige op de afdeling Heelkunde.

lees meer

Vijf vragen aan Jorn Vos verpleegkundige

Jorn Vos is verpleegkundige op de afdeling Heelkunde.

1. Hoe ben je in het Radboudumc terecht gekomen?

Na mijn opleiding mbo-v in Ede heb ik drie jaar als verpleegkundige in een klein, regionaal ziekenhuis gewerkt. In 2015 besloot ik mee te doen aan een meeloopdag voor verpleegkundigen in het Radboudumc. Het beviel wederzijds en ik ging aan de slag op de afdeling Heelkunde.

2. Wat houdt jouw functie in?

Heel kort door de bocht: ik regel alles voor de patiënt. Met nieuwe patiënten maak ik eerst een praatje, als dat kan. Zo leer ik ze een beetje kennen en weet ik hoe het met ze gaat. Daarnaast  loop ik mee met de visite van de arts. Overdag heb ik de verantwoordelijkheid over vier patiënten, ’s avonds zijn dat er acht en ’s nachts negen. Ik help ze met wassen en aankleden, ik verschoon drains en katheters, controleer vitale functies en praat natuurlijk ook met ze.  Noem het zo gek maar op en we doen het. Daarnaast praat ik met de familie, want ook voor hen is het een spannende tijd. Als dat nodig is, regel ik nazorg. Aan het einde van mijn dienst is er altijd een overdracht.

3. Wanneer ben je trots op je werk?

Als mijn patiënt met een lach op zijn bed ligt. Die lach probeer ik zelf te toveren, met gepaste humor en uiteraard alleen als ik merk dat patiënten het waarderen.

4. Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Ik heb humor. Dat helpt mij om te relativeren. Daarnaast ben ik een harde werker. Dat is nodig in dit vak. Je maakt veel onregelmatige uren, waarin je veel op de been bent. Overzicht houden is ook van belang; ondanks drukte mag je nooit je patiënten uit het oog verliezen. Ook je collega’s niet. We zijn wat dat betreft een hecht team; we helpen elkaar waar nodig en komen voor elkaar op. Tot slot denk ik dat ik goed verbanden kan leggen, letterlijk én figuurlijk dan. Tijdens je opleiding leer je het vak, de ‘trucjes’. Maar je werkt met mensen. Je moet daardoor telkens goed bedenken welk effect je handelingen hebben. Dat betekent dat je soms je prioriteiten moet bijstellen.

5. Wat wil je nog bereiken en hoe helpt het Radboudumc jou daarbij?

Ik wil een nog betere verpleegkundige worden en zo nog meer bijdragen aan onze afdeling. Daarvoor kan ik allerlei opleidingen en cursussen volgen hier aan de Radboudumc Health Academy. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de Generieke Module Intensief, van de vervolgopleiding Verpleegkunde Snijdende Specialismen (VSS). Op het gebied van opleiding word je hier goed begeleid en geadviseerd. Helemaal top!


Vijf vragen aan Tom Titulaer secretarieel medewerker

Tom Titulaer is secretarieel medewerker afdeling Fysiotherapie Centraal.

lees meer

Vijf vragen aan Tom Titulaer secretarieel medewerker

Tom Titulaer is secretarieel medewerker afdeling Fysiotherapie Centraal.

1. Hoe ben je in het Radboudumc terecht gekomen?

Aan het Rijn IJssel in Arnhem volgde ik de mbo-opleiding tot secretaresse, niveaus 3 en 4. Mijn eindstage liep ik in het Radboudumc, op de afdeling Fysiotherapie Centraal. Na mijn stage heb ik een aantal jaren elders gewerkt. Toen ik daar geen contractverlening kreeg, polste ik toch weer eens bij het Radboudumc. Ik kon er gelukkig weer aan de slag als secretarieel medewerker op de afdeling Fysiotherapie Centraal. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Hier heb ik écht het gevoel dat ik mensen help.

2. Wat houdt jouw functie in?

Geen dag is hetzelfde! Ik doe van alles, voor collega’s en patiënten. Ik plan vooral de behandelafspraken in voor patiënten die specifieke fysiotherapie nodig hebben. Voor de therapeuten van de afdeling bied ik administratieve ondersteuning: ik verbind telefoontjes door, werk correspondentie uit en plan vervolgafspraken in. Daarnaast notuleer ik soms tijdens overleggen. De meeste patiënten die hier komen, hebben net een behandeling in het Radboudumc gehad en hebben fysiotherapie nodig. Soms krijg ik daardoor geëmotioneerde mensen aan de telefoon. Het voelt goed als ik dan een luisterend oor kan bieden en kan vertellen dat een behandeling gaat starten.

3. Wanneer ben je trots op je werk?

Het is soms een hele puzzel om een gaatje te vinden in drukbezette agenda’s. Als het me dan toch lukt om een behandelafspraak te maken, de patiënt goed te informeren over de behandeling én de afspraak goed voor te bereiden voor de behandelaar… Ja, dan ben ik trots.

4. Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Ik wil graag iets voor een ander kunnen betekenen. Ik heb een open karakter en ben altijd geïnteresseerd in de ander. Dat inlevingsvermogen en dienstverlenende heb je nodig om dit werk goed en met plezier te kunnen doen. Daarnaast vind ik het leuk om te organiseren en overzicht te houden. Dat komt goed tot zijn recht bij het plannen van de afspraken. Tot slot is het ook handig als je goed overweg kunt met de computer en programma’s als Word en Outlook. Vanwege mijn visuele beperking heb ik daar wel wat hulpmiddelen bij nodig. Maar ik vind altijd een oplossing en in het Radboudumc wordt er goed met me meegedacht. Ik heb nu bijvoorbeeld vergrotingssoftware op mijn computer en een digitale loep op mijn bureau.

5. Wat wil je nog bereiken en hoe helpt het Radboudumc jou daarbij?

Ik heb nu een vast contract voor 20 uur per week, maar ik zou graag wat meer willen werken. Het liefst met meer verantwoordelijkheden. Het bespreken van dit soort zaken kan prima tijdens de ontwikkelgesprekken die ik met mijn leidinggevende heb. Daarnaast zou ik graag een cursus willen doen: medische terminologie. Dat kan ik hier in huis doen met mijn persoonlijk budget. Dat is een bedrag dat je jaarlijks krijgt om te besteden aan je ontwikkeling. Er is, kortom, genoeg ruimte in het Radboudumc om je doelen te bereiken. Ook dus als je ondersteuning nodig hebt, zoals bij mijn visuele beperking. Dat is voor mij nu zo goed geregeld dat mijn werkplek hier in huis een voorbeeld voor anderen is geworden.

  • Snel naar