Vacatures

Bekijk hier al onze vacatures. naar vacatures

Job alert vacatures

Ontvang nieuwe vacatures die voldoen aan je zoekprofiel. aanmelden

Vacancies Engelstalig (Research)

Bekijk hier onze Engelstalige (research)vacatures. naar vacancies

Solliciteren bij het Radboudumc

Wat kun je verwachten als je solliciteert bij het Radboudumc?

lees meer

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op.
Contact

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen van sollicitanten.

lees meer

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen van sollicitanten.


  • Onze vacatures vind je bij Vacatures. De vacatures zijn onderverdeeld naar opleiding en vakgebied. Op deze manier kun je eenvoudig en snel zoeken naar een vacature die past bij je wensen. Heb je een interessante vacature gevonden? Solliciteer dan direct online.

Maak jij het verschil?


Verpleegkundige in het Radboudumc

Wat betekent het, wat vraagt het en wat levert het op om te werken als verpleegkundige in het Radboudumc? Ervaar het zelf en kom een dag meelopen in ons academische ziekenhuis.

lees meer

FLEXbureau Intern uitzendbureau

Het FLEXbureau is het interne uitzendbureau van het Radboudumc. Wij zorgen voor de juiste kandidaten ter invulling van tijdelijke vacatures in de zorg en op administratief / secretarieel gebied.

lees meer

#ik zorg in het Radboudumc

6 van onze zorgprofessionals spreken zich uit in de landelijke #ik zorg campagne en benoemen waarom zij kiezen voor de zorg. Trotse collega's aan het woord over hun vak.

lees meer

Als vrijwilliger aan de slag?

In het Radboudumc werken ruim 300 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Wil jij ook bij ons werken als vrijwilliger? Meer lezen

Wat bieden wij?


Arbeids­voorwaarden

Medewerkers van het Radboudumc vallen onder de Cao van de universitair medische centra (Cao umc). Daarnaast bieden we een aantrekkelijk en uitgebreid pakket van arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden.

lees meer

Faciliteiten voor medewerkers

Naast de arbeidsvoorwaarden biedt het Radboudumc haar medewerkers ook verschillende andere faciliteiten en mogelijkheden.

lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

In het Radboudumc word je gestimuleerd om je talenten te gebruiken én te ontwikkelen. Alles is erop gericht dat je nu en in de toekomst met energie en enthousiasme je werk doet en je capaciteiten ten volle kunt benutten.

lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

In het Radboudumc word je gestimuleerd om je talenten te gebruiken én te ontwikkelen. Alles is erop gericht dat je nu en in de toekomst met energie en enthousiasme je werk doet en je capaciteiten ten volle kunt benutten. We creëren een werkomgeving die uitnodigt tot het nemen van initiatief en samenwerken en geven je ruimte om te leren.

Leidinggevenden spelen hier een belangrijke rol in maar je staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling. Een groot intern opleidingsaanbod, een persoonlijk budget en ontwikkelgesprekken met je leidinggevende faciliteren hierbij.


Arbo- en Milieudienst (AMD)

De Arbo- en Milieudienst (AMD) ondersteunt het Radboudumc, de Radboud Universiteit en enkele andere organisaties op het gebied van vitaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

lees meer

Samenwerken in netwerken

Door nauw samen te werken verbeteren wij de gezondheid van de bevolking en vergroten we onze impact op de gezondheidszorg van de toekomst. Daarom willen we toe naar een academisch medisch netwerk.

lees meer

De Radboud manier van werken


Werken bij het Radboudumc

Om onze missie te kunnen realiseren, zoeken wij collega's die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en 'net dat stukje meer' bieden.

lees meer

Werken bij het Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Onze missie is: 'to have a significant impact on healthcare'. Die missie verwezenlijken we met de meest innovatie en persoonsgerichte zorg. Al onze inspanningen zijn er steeds op gericht om tot verbetering en vernieuwing te komen. De patiënt en zijn kwaliteit van leven vormen hierbij ons uitgangspunt. Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs gaan bij dit alles hand in hand.

Maak jij het verschil?

Wij zoeken collega's die deze uitdaging met ons aan willen gaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en net dat stukje meer te bieden. In het Radboudumc krijg je vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid. Samen met je collega’s werk je aan de ontwikkeling van innovatieve gezondheidszorg. Je staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling. Ons personeelsbeleid en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden faciliteren je hierin.

Wil jij samen met ons het verschil maken? Solliciteer dan bij het Radboudumc.
Bekijk onze vacatures.
 

De Radboud manier van werken

De Radboud manier van werken wordt gedreven door de missie, visie en kernwaarden van het Radboudumc.

lees meer

De Radboud manier van werken

De Radboud manier van werken wordt gedreven door de missie, visie en kernwaarden van het Radboudumc. In de overtuiging dat we onze strategie juist dan realiseren als medewerkers de Radboud manier van werken omarmen. Voor de Radboud manier van werken zijn onderstaande kernwaarden leidend:
  • Betrokken zijn: oprechte betrokkenheid bij het welzijn van onze medemens. Gekenmerkt door vakkundigheid en oprechte aandacht.
  • Excelleren: in het eigen werk en met elkaar.
  • Samenwerken in een team: zo worden prestaties behaald.
De Radboud manier van werken gaat ook over leiderschap, hoe we die invullen en bevorderen in het Radboudumc. Leidinggevenden hebben daarbij een belangrijke rol, zij helpen teams om betekenis en inhoud te geven aan de verandering. Daar komen mooie initiatieven uit voort.

Niet alleen van leidinggevenden wordt verwacht dat ze leiderschap tonen. De Radboud manier van werken vraagt om persoonlijk leiderschap van iedere medewerker. Ongeacht in welke functie je werkt, draait het om verantwoordelijkheid geven en nemen, tijd voor elkaar hebben en elkaar steunen, elkaar aanspreken wanneer dat nodig is, heldere afspraken maken en die nakomen.

Het accent ligt op gedrag in plaats van het opstellen van regels en procedures. Echte verandering moet immers van binnenuit komen, wil deze slagen. Daarom investeren we niet in instrumenten maar in het creëren van de juiste werkomgeving. Een omgeving die inspireert en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je ook werken bij het Radboudumc? Bekijk dan onze vacatures.
 

Onze strategie persoonsgericht en innovatief

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

lees meer

Innovator in het Radboudumc

Wil jij zorgprofessionals helpen hun innovatieve ideeën in de praktijk te brengen? Het Radboudumc iLab zoekt ontwerpers, ontwikkelaars en andere innovators met hart voor de zorg. Solliciteer vandaag en verander de zorg van morgen!

lees meer

Wij maken werk van de Participatiewet

Als grootste werkgever in de regio hebben wij de ambitie dat ons medewerkersbestand een afspiegeling van de samenleving is.

lees meer

Wij maken werk van de Participatiewet

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden. Dit geldt ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij moeten zoveel mogelijk werk vinden bij een gewone werkgever. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak moeite een baan te vinden. Daarom is er een afspraak gemaakt om voor hen 125.000 banen te creëren tot 2026. 100.000 banen bij bedrijven in de marktsector en 25.000 bij de overheid (Wet banenafspraak). Komende jaren staan we met zijn allen voor de taak om binnen het Radboudumc onze bijdrage te leveren.

Ambitie Radboudumc

We hebben als Radboudumc de ambitie om ons medewerkersbestand een afspiegeling van de omgeving te laten zijn. Dagelijks bezoeken vele verschillende patiënten ons huis; het Radboudumc gelooft erin dat zij zich extra op hun gemak voelen als ze zich soms herkennen in de mensen die hier werken. Tevens geloven wij erin dat een divers personeelsbestand, dus ook mensen met een beperking, betere zorg levert. Dat betekent dat een medewerker in een rolstoel kan zitten of misschien blind of slechthorend is, of een Autistische stoornis heeft. Wij streven naar een passende functie op een plaats waar zij hun talenten in kunnen zetten. Het Radboudumc wilt een zogenoemd ‘Inclusief’ werkgever zijn. Als grootste werkgever in de regio kunnen we hier echt het verschil in maken én het past bij ons focuspunt de menselijke maat. 

Over wie gaat het?

Wie is nou de mens die onder de Participatiewet valt en in het doelgroepregister staat? Het betreft mensen die door een fysieke, verstandelijke, psychische of sociale beperking niet zelfstandig in staat zijn het wettelijk minimum loon te verdienen zonder voorziening. Sommige medewerkers vragen een aanpassing op de werkplek, van een praktische aanpassing in een speciale bureaustoel, of juist duidelijke afgebakende taken. Andere medewerkers zullen behoefte hebben aan structuur en jobcoaching, een voorziening gefaciliteerd vanuit het UWV of Werkbedrijf. Indien de medewerker een ‘productieverlies’ ten gevolge van de beperking heeft, wordt dit gecompenseerd door subsidiemogelijkheden van buitenaf. Van de afdeling wordt verwacht dat de nieuwe medewerker de ruimte en tijd krijgt om zich de functie eigen te maken en te groeien op zijn plek als gelijkwaardige collega van het Radboudumc.

Hoe realiseren wij Participatiebanen?

Iedere afdeling dient een bijdrage te leveren in het realiseren van deze banen. Dat kunnen banen zijn op allerlei verschillende functies, van zorghulp, administratief medewerker tot assistent onderzoek. Participatiebanen worden altijd rechtstreeks gecommuniceerd met onze samenwerkingspartners, onder andere het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en het UWV.  Via diverse kanalen worden zij verder verspreid door hen.
Uiteraard adviseren wij ook op de reguliere vacatures te reageren.

Tot slot

Tot slot, onze ambitie voor Inclusiviteit komt niet voort uit liefdadigheid. Maar uit juist de meerwaarde benutten van diversiteit en iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans geven. Het uitgangspunt is én blijft dat iedere medewerker op zijn eigen wijze, een productieve bijdrage dient te leveren aan de realisatie van de missie en strategie van het Radboudumc.

Contact

Neem voor meer informatie over onze werkwijze contact op met Nory Burgers, adviseur inclusieve arbeidsmarkt.

Collega's aan het woord


Vijf vragen aan Corina Greven universitair docent en junior principal investigator

Corina Greven is universitair docent en junior principal investigator bij de afdeling Cognitieve Neurowetenschappen en wetenschapscoördinator bij Karakter.

lees meer

Vijf vragen aan Corina Greven universitair docent en junior principal investigator

Corina Greven is universitair docent en junior principal investigator bij de afdeling Cognitieve Neurowetenschappen en wetenschapscoördinator bij Karakter.

1. Hoe ben je in het Radboudumc terecht gekomen?

Ik groeide op in Duitsland en begon daar de studie Psychologie. Op mijn twintigste ging ik naar Londen. Daar rondde ik Psychologie af en promoveerde aan het King’s College London (KCL) op het gebied van sociale, genetische en ontwikkelingspsychiatrie. Daarna zocht ik, ook buiten de grenzen, naar interessante projecten. Die vond ik in Nijmegen bij het Donders Instituut, waarmee collega’s van het KCL een samenwerkingsverband hebben. Hier loopt het voor mij zeer interessante NeuroIMAGE Project: een unieke case-control studie met wel 800 gezinnen met en zonder ADHD.

2. Wat houdt jouw functie in?

Mijn werk is heel divers. Daar houd ik van, want daardoor blijf ik mezelf ontwikkelen. Als onderzoeker bedenk ik bijvoorbeeld compleet nieuwe onderzoeken, vraag ik subsidies aan, bestudeer literatuur, analyseer data en schrijf papers. Natuurlijk geef ik ook lezingen over mijn onderzoek, zoals op internationale conferenties. Daarnaast verzorg ik bijvoorbeeld ook een module bij de master Cognitieve Neurowetenschappen en een keuzevak bij de bachelor Geneeskunde, waarbij ik veel regel: de voorbereiding, de coördinatie en de selectie van de lezingen en ik draag bij aan de toetsing. En als copromotor heb ik al verschillende promovendi begeleid.

3. Wanneer ben je trots op je werk?

Ik ben trots op een mindfulness studie voor kinderen met ADHD en hun ouders waar ik projectleider van ben: het MindChamp-project (MINDfulness for CHildren with ADHD and Mindful Parenting). Hierin onderzoeken we hoe mindfulness werkt en wat de klinische impact is. Het project is een samenwerking tussen Karakter, het Radboudumc, Radboud Universitair Centrum voor Mindfulness, en UvA Minds. Ik zie dat kinderen én ouders het leerzaam vinden om naar de trainingen te gaan. Ik ben trots dat ik aan een onderzoek werk dat aansluit bij de behoeftes van ouders. Er is veel belangstelling voor nieuwe behandelmethoden voor ADHD.

4. Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Ik ben gepassioneerd en nieuwsgierig. En ik heb doorzettingsvermogen: soms moet je als je ‘nee’ als antwoord krijgt, doorgaan totdat je een ‘ja’ krijgt, desnoods op een onconventionele manier. Daarnaast probeer ik altijd goed naar mijn hart te luisteren. Toen ik me opgaf voor een recente young investigator prijs, besloot ik niet te gaan voor het onderzoek met de grootste journal impact factor. In een onderzoek met de kleinere impact factor zat het nieuws én mijn hart. Ik won de prijs. Daarnaast merk ik dat sociale vaardigheden belangrijker worden in de onderzoekswereld.

5. Wat wil je nog bereiken en hoe helpt het Radboudumc jou daarbij?

Ik wil bijdragen aan onderzoek naar geestelijke gezondheidszorg. Ik wil nog meer begrijpen over ADHD en het ontstaan ervan, op het niveau van genetica, omgevingsfactoren en neurobiologie, en ook bijdragen aan het vinden van nieuwe behandelingen voor ADHD. Daarnaast wil ik heel graag de jonge generatie wetenschappers inspireren. Een zaadje planten, al is het maar bij een paar mensen. Het Radboudumc steunt me in het bereiken van deze doelen onder andere door middel van het talentprogramma voor versnelde groei voor postdocs: het Galilei-traject.


Vijf vragen aan Koen Haverkate verpleegkundige

Koen Haverkate is verpleegkundige op de afdeling Heelkunde.

lees meer

Vijf vragen aan Koen Haverkate verpleegkundige

Koen Haverkate is verpleegkundige op de afdeling Heelkunde.

1. Hoe ben je in het Radboudumc terecht gekomen?

Aan de Saxion Hogeschool in Enschede heb ik HBO-V gestudeerd. De psychiatrie sprak me tijdens het keuzetraject aan, maar ik zag daar uiteindelijk te weinig doorgroeimogelijkheden voor mezelf. Die zag ik wel in een groot academisch ziekenhuis als het Radboudumc. Ik heb me aangemeld voor een meeloopdag bij Heelkunde en was direct enthousiast. Gelukkig was het enthousiasme wederzijds en kreeg ik al snel een vast contract.

2. Wat houdt jouw functie in?

Ik werk op de Verpleegafdeling Heelkunde en heb de verantwoordelijkheid over patiënten van de Vaatchirurgie. Ik houd van de diversiteit in mijn werk: van wondverzorging tot nazorg in gang zetten en van overleg met artsen tot gesprekken met naasten. Standaard verpleegkundige taken misschien, maar echt met een bonus. Hier worden namelijk ook de heel specialistische, academische ingrepen gedaan. En als verpleegkundige moet je natuurlijk overal inhoudelijk van op de hoogte zijn en weten wat dat van jouw zorg vraagt. Een patiënt die gedotterd is, heeft andere zorg nodig dan een patiënt bij wie amputatie van het been dreigt.

3. Wanneer ben je trots op je werk?

Als ik niet alleen heb gedaan wat ik moest doen, maar ook nog tijd heb gehad voor net dat beetje extra persoonsgerichte zorg. Natuurlijk hebben we protocollen nodig, maar ze zijn niet zaligmakend. Soms helpt een ontspannen praatje, wat extra begeleiding of uitleg de patiënt enorm.

4. Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Ik ben nieuwsgierig en ambitieus. Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren. Ik zoek bijvoorbeeld helemaal uit wat er tijdens een operatie is gedaan. In welk gebied is de patiënt geopereerd? Op welke lichaamsfuncties moet ik dus alert zijn? Die medische kennis draag bij aan de klinische blik die ik van belang vind in mijn werk. Verder denk ik dat communicatie belangrijk is om het vak goed te kunnen beoefenen. Het is nodig om de juiste vragen te stellen, maar bijvoorbeeld ook om voor de patiënt op te komen. Als verpleegkundige ben je de vertegenwoordiger van de patiënt.

5. Wat wil je nog bereiken en hoe helpt het Radboudumc jou daarbij?

Ik wil me blijven verdiepen in mijn vak en mijn blik verruimen. Dan zit ik hier echt goed, want dat is precies wat hier van je verwacht wordt. Er is dan ook voldoende ruimte en mogelijkheid voor die verdieping. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de Generieke Module Intensief (GMI), van de vervolgopleiding Verpleegkunde Snijdende Specialismen (VSS) bij de Radboudumc Health Academy. Verder hebben alle verpleegkundigen een aandachtsgebied. Dat van mij is ‘de vitaal bedreigde patiënt’. Daarover is hier met mij meegedacht, omdat ze weten wat mijn ambitie is: werken op de Intensive Care. Op deze manier helpt het Radboudumc me dus mijn droom te verwezenlijken!


Vijf vragen aan Tom Titulaer secretarieel medewerker

Tom Titulaer is secretarieel medewerker afdeling Fysiotherapie Centraal.

lees meer

Vijf vragen aan Tom Titulaer secretarieel medewerker

Tom Titulaer is secretarieel medewerker afdeling Fysiotherapie Centraal.

1. Hoe ben je in het Radboudumc terecht gekomen?

Aan het Rijn IJssel in Arnhem volgde ik de mbo-opleiding tot secretaresse, niveaus 3 en 4. Mijn eindstage liep ik in het Radboudumc, op de afdeling Fysiotherapie Centraal. Na mijn stage heb ik een aantal jaren elders gewerkt. Toen ik daar geen contractverlening kreeg, polste ik toch weer eens bij het Radboudumc. Ik kon er gelukkig weer aan de slag als secretarieel medewerker op de afdeling Fysiotherapie Centraal. Daar ben ik nog steeds heel blij mee. Hier heb ik écht het gevoel dat ik mensen help.

2. Wat houdt jouw functie in?

Geen dag is hetzelfde! Ik doe van alles, voor collega’s en patiënten. Ik plan vooral de behandelafspraken in voor patiënten die specifieke fysiotherapie nodig hebben. Voor de therapeuten van de afdeling bied ik administratieve ondersteuning: ik verbind telefoontjes door, werk correspondentie uit en plan vervolgafspraken in. Daarnaast notuleer ik soms tijdens overleggen. De meeste patiënten die hier komen, hebben net een behandeling in het Radboudumc gehad en hebben fysiotherapie nodig. Soms krijg ik daardoor geëmotioneerde mensen aan de telefoon. Het voelt goed als ik dan een luisterend oor kan bieden en kan vertellen dat een behandeling gaat starten.

3. Wanneer ben je trots op je werk?

Het is soms een hele puzzel om een gaatje te vinden in drukbezette agenda’s. Als het me dan toch lukt om een behandelafspraak te maken, de patiënt goed te informeren over de behandeling én de afspraak goed voor te bereiden voor de behandelaar… Ja, dan ben ik trots.

4. Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Ik wil graag iets voor een ander kunnen betekenen. Ik heb een open karakter en ben altijd geïnteresseerd in de ander. Dat inlevingsvermogen en dienstverlenende heb je nodig om dit werk goed en met plezier te kunnen doen. Daarnaast vind ik het leuk om te organiseren en overzicht te houden. Dat komt goed tot zijn recht bij het plannen van de afspraken. Tot slot is het ook handig als je goed overweg kunt met de computer en programma’s als Word en Outlook. Vanwege mijn visuele beperking heb ik daar wel wat hulpmiddelen bij nodig. Maar ik vind altijd een oplossing en in het Radboudumc wordt er goed met me meegedacht. Ik heb nu bijvoorbeeld vergrotingssoftware op mijn computer en een digitale loep op mijn bureau.

5. Wat wil je nog bereiken en hoe helpt het Radboudumc jou daarbij?

Ik heb nu een vast contract voor 20 uur per week, maar ik zou graag wat meer willen werken. Het liefst met meer verantwoordelijkheden. Het bespreken van dit soort zaken kan prima tijdens de ontwikkelgesprekken die ik met mijn leidinggevende heb. Daarnaast zou ik graag een cursus willen doen: medische terminologie. Dat kan ik hier in huis doen met mijn persoonlijk budget. Dat is een bedrag dat je jaarlijks krijgt om te besteden aan je ontwikkeling. Er is, kortom, genoeg ruimte in het Radboudumc om je doelen te bereiken. Ook dus als je ondersteuning nodig hebt, zoals bij mijn visuele beperking. Dat is voor mij nu zo goed geregeld dat mijn werkplek hier in huis een voorbeeld voor anderen is geworden.

  • Snel naar