Onze mensen aan het woord

Wil jij weten hoe het nu écht is om te werken bij het Radboudumc? Lees dan de verhalen van onze collega's.

lees meer

Vacatures

Bekijk hier onze vacatures. naar vacatures

Job alert

Geen vacature missen? Ontvang onze nieuwste vacatures direct in je mailbox! aanmelden

Solliciteren bij het Radboudumc

Wat kun je verwachten als je solliciteert bij het Radboudumc?

lees meer

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen van sollicitanten.

lees meer

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen van sollicitanten.


  • Onze vacatures vind je bij Vacatures. De vacatures zijn onderverdeeld naar opleiding en vakgebied. Op deze manier kun je eenvoudig en snel zoeken naar een vacature die past bij je wensen. Heb je een interessante vacature gevonden? Solliciteer dan direct online.

FLEXwerk en vrijwilligerswerk


FLEXibel werken Professional- en studentenjobs

Wil jij flexibel werken? Ook dat kan bij het Radboudumc. Denk aan tijdelijke vacatures op het gebied van zorg, maar ook support functies zoals secretaresse of in de logistiek.

lees meer

Als vrijwilliger aan de slag?

In het Radboudumc werken ruim 300 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Wil jij ook bij ons werken als vrijwilliger? Meer lezen

Maak jij het verschil?


Een dagje meelopen?

Ben jij een gediplomeerd zorgprofessional? Ervaar hoe het is om bij ons te werken!


Verpleegkundige in het Radboudumc

Wat betekent het, wat vraagt het en wat levert het op om te werken als verpleegkundige in het Radboudumc? Ervaar het zelf en kom een dag meelopen in ons academische ziekenhuis.

lees meer

IT’er in het Radboudumc

Wat betekent het, wat vraagt het en wat levert het op om te werken als IT'er in het Radboudumc?

lees meer

Wat bieden wij?


Arbeids­voorwaarden

Medewerkers van het Radboudumc vallen onder de Cao van de universitair medische centra (Cao umc). Daarnaast bieden we een aantrekkelijk en uitgebreid pakket van arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden.

lees meer

Faciliteiten voor medewerkers

Naast de arbeidsvoorwaarden biedt het Radboudumc medewerkers ook verschillende andere faciliteiten en mogelijkheden.

lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

In het Radboudumc word je gestimuleerd om je talenten te gebruiken én te ontwikkelen. Alles is erop gericht dat je nu en in de toekomst met energie en enthousiasme je werk doet en je capaciteiten ten volle kunt benutten.

lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

In het Radboudumc word je gestimuleerd om je talenten te gebruiken én te ontwikkelen. Alles is erop gericht dat je nu en in de toekomst met energie en enthousiasme je werk doet en je capaciteiten ten volle kunt benutten. We creëren een werkomgeving die uitnodigt tot het nemen van initiatief en samenwerken en geven je ruimte om te leren.

Leidinggevenden spelen hier een belangrijke rol in maar je staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling. Een groot intern opleidingsaanbod, een persoonlijk budget en ontwikkelgesprekken met je leidinggevende faciliteren hierbij.


Arbo- en Milieudienst (AMD)

De Arbo- en Milieudienst (AMD) ondersteunt het Radboudumc, de Radboud Universiteit en enkele andere organisaties op het gebied van vitaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

lees meer

Project Rookvrij. Voor elkaar!

Het Radboudumc kiest voor een rookvrij terrein per 1 januari 2020.

lees meer

Radboud Universiteit vacatures

Kijk ook eens bij vacatures van onze partner, de Radboud Universiteit. naar vacatures Radboud Universiteit Nijmegen

De Radboud manier van werken


Werken bij het Radboudumc

Om onze missie te kunnen realiseren, zoeken wij collega's die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en 'net dat stukje meer' bieden.

lees meer

Werken bij het Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Onze missie is: 'to have a significant impact on healthcare'. Die missie verwezenlijken we met de meest innovatie en persoonsgerichte zorg. Al onze inspanningen zijn er steeds op gericht om tot verbetering en vernieuwing te komen. De patiënt en zijn kwaliteit van leven vormen hierbij ons uitgangspunt. Patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs gaan bij dit alles hand in hand.

Maak jij het verschil?

Wij zoeken collega's die deze uitdaging met ons aan willen gaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen en net dat stukje meer te bieden. In het Radboudumc krijg je vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid. Samen met je collega’s werk je aan de ontwikkeling van innovatieve gezondheidszorg. Je staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling. Ons personeelsbeleid en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden faciliteren je hierin.

Wil jij samen met ons het verschil maken? Solliciteer dan bij het Radboudumc.
Bekijk onze vacatures.
 

De Radboud manier van werken

De Radboud manier van werken wordt gedreven door de missie, visie en kernwaarden van het Radboudumc.

lees meer

De Radboud manier van werken

De Radboud manier van werken wordt gedreven door de missie, visie en kernwaarden van het Radboudumc. In de overtuiging dat we onze strategie juist dan realiseren als medewerkers de Radboud manier van werken omarmen. Voor de Radboud manier van werken zijn onderstaande kernwaarden leidend:
  • Betrokken zijn: oprechte betrokkenheid bij het welzijn van onze medemens. Gekenmerkt door vakkundigheid en oprechte aandacht.
  • Excelleren: in het eigen werk en met elkaar.
  • Samenwerken in een team: zo worden prestaties behaald.
De Radboud manier van werken gaat ook over leiderschap, hoe we die invullen en bevorderen in het Radboudumc. Leidinggevenden hebben daarbij een belangrijke rol, zij helpen teams om betekenis en inhoud te geven aan de verandering. Daar komen mooie initiatieven uit voort.

Niet alleen van leidinggevenden wordt verwacht dat ze leiderschap tonen. De Radboud manier van werken vraagt om persoonlijk leiderschap van iedere medewerker. Ongeacht in welke functie je werkt, draait het om verantwoordelijkheid geven en nemen, tijd voor elkaar hebben en elkaar steunen, elkaar aanspreken wanneer dat nodig is, heldere afspraken maken en die nakomen.

Het accent ligt op gedrag in plaats van het opstellen van regels en procedures. Echte verandering moet immers van binnenuit komen, wil deze slagen. Daarom investeren we niet in instrumenten maar in het creëren van de juiste werkomgeving. Een omgeving die inspireert en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan.

Wil je ook werken bij het Radboudumc? Bekijk dan onze vacatures.
 

Onze strategie persoonsgericht en innovatief

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

lees meer

Samenwerken in netwerken

Door nauw samen te werken verbeteren wij de gezondheid van de bevolking en vergroten we onze impact op de gezondheidszorg van de toekomst. Daarom willen we toe naar een academisch medisch netwerk.

lees meer

Wij maken werk van de Participatiewet

Als grootste werkgever in de regio hebben wij de ambitie dat ons medewerkersbestand een afspiegeling van de samenleving is.

lees meer

Wij maken werk van de Participatiewet

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden. Dit geldt ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij moeten zoveel mogelijk werk vinden bij een gewone werkgever. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak moeite een baan te vinden. Daarom is er een afspraak gemaakt om voor hen 125.000 banen te creëren tot 2026. 100.000 banen bij bedrijven in de marktsector en 25.000 bij de overheid (Wet banenafspraak). Komende jaren staan we met zijn allen voor de taak om binnen het Radboudumc onze bijdrage te leveren.

Ambitie Radboudumc

We hebben als Radboudumc de ambitie om ons medewerkersbestand een afspiegeling van de omgeving te laten zijn. Dagelijks bezoeken vele verschillende patiënten ons huis; het Radboudumc gelooft erin dat zij zich extra op hun gemak voelen als ze zich soms herkennen in de mensen die hier werken. Tevens geloven wij erin dat een divers personeelsbestand, dus ook mensen met een beperking, betere zorg levert. Dat betekent dat een medewerker in een rolstoel kan zitten of misschien blind of slechthorend is, of een Autistische stoornis heeft. Wij streven naar een passende functie op een plaats waar zij hun talenten in kunnen zetten. Het Radboudumc wilt een zogenoemd ‘Inclusief’ werkgever zijn. Als grootste werkgever in de regio kunnen we hier echt het verschil in maken én het past bij ons focuspunt de menselijke maat. 

Over wie gaat het?

Wie is nou de mens die onder de Participatiewet valt en in het doelgroepregister staat? Het betreft mensen die door een fysieke, verstandelijke, psychische of sociale beperking niet zelfstandig in staat zijn het wettelijk minimum loon te verdienen zonder voorziening. Sommige medewerkers vragen een aanpassing op de werkplek, van een praktische aanpassing in een speciale bureaustoel, of juist duidelijke afgebakende taken. Andere medewerkers zullen behoefte hebben aan structuur en jobcoaching, een voorziening gefaciliteerd vanuit het UWV of Werkbedrijf. Indien de medewerker een ‘productieverlies’ ten gevolge van de beperking heeft, wordt dit gecompenseerd door subsidiemogelijkheden van buitenaf. Van de afdeling wordt verwacht dat de nieuwe medewerker de ruimte en tijd krijgt om zich de functie eigen te maken en te groeien op zijn plek als gelijkwaardige collega van het Radboudumc.

Hoe realiseren wij Participatiebanen?

Iedere afdeling dient een bijdrage te leveren in het realiseren van deze banen. Dat kunnen banen zijn op allerlei verschillende functies, van zorghulp, administratief medewerker tot assistent onderzoek. Participatiebanen worden altijd rechtstreeks gecommuniceerd met onze samenwerkingspartners, onder andere het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en het UWV.  Via diverse kanalen worden zij verder verspreid door hen.
Uiteraard adviseren wij ook op de reguliere vacatures te reageren.

Tot slot

Tot slot, onze ambitie voor Inclusiviteit komt niet voort uit liefdadigheid. Maar uit juist de meerwaarde benutten van diversiteit en iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans geven. Het uitgangspunt is én blijft dat iedere medewerker op zijn eigen wijze, een productieve bijdrage dient te leveren aan de realisatie van de missie en strategie van het Radboudumc.

Contact

Neem voor meer informatie over onze werkwijze contact op met Nory Burgers, adviseur inclusieve arbeidsmarkt.