Onze strategie

Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

lees meer

Pers

Voor interviewaanvragen en het maken van foto’s, radio- en tv-opnames, neemt u contact op met een van de persvoorlichters. persvoorlichters

Onze organisatie

Het Radboudumc biedt patiënten topklinische en topreferente zorg. Ook hebben we een belangrijke taak in het vergroten en verspreiden van kennis en kunde. Die taak vervullen we door wetenschappelijk onderzoek te doen en onderwijs & opleiding te verzorgen. bekijk organogram

Onze organisatie


Organisatie

Het Radboudumc biedt patiënten topklinische en topreferente zorg. Ook hebben we een belangrijke taak in het vergroten en verspreiden van kennis en kunde.

lees meer

Innovatie

We zijn ervan overtuigd dat innovaties de sleutel zijn voor de gezondheidszorg van de toekomst. lees meer

Duurzaamheid

Wij gaan voor een duurzame zorg: persoonsgericht, toegankelijk en betaalbaar. Ook voor de kinderen van onze kinderen. We streven naar maximale positieve impact op de gezondheid en minimale negatieve impact op het milieu. lees meer

Nieuws & Verhalen

Met nieuws, uitgelichte (patiënt)verhalen en informatie over onze wetenschappelijke onderzoeken delen we graag wat er in het Radboudumc allemaal gebeurt. bekijk

Werken bij het Radboudumc


Werken bij het Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wil jij samen met ons het verschil maken?

lees meer

Samenwerkingen en partners

We streven ernaar pioniers te zijn in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. En innovatie vereist samenwerking.

lees meer

Kwaliteit en veiligheid


Kwaliteit en veiligheid

Binnen het Radboudumc meten en verbeteren we voortdurend de kwaliteit van onze zorg en hoe u deze ervaart. We willen dat uw ervaring met onze zorg zo goed en zo veilig mogelijk is. lees meer

JCI-accreditatie

Het Radboudumc heeft het JCI-Keurmerk voor de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg, het onderwijs en het onderzoek. Het kwaliteitskeurmerk is toegekend door Joint Commission International (JCI). lees meer

JCI-accreditatie

Het Radboudumc heeft het JCI-Keurmerk voor de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg, het onderwijs en het onderzoek. Het kwaliteitskeurmerk is toegekend door Joint Commission International (JCI),een internationaal accreditatieorgaan voor de gezondheidszorg.

Het Radboudumc heeft gekozen voor een accreditatie door JCI omdat de focus hierbij ligt op het leveren van veilige zorg en aandacht voor onderwijs en onderzoek. JCI gaat uit van ‘continu willen verbeteren’, hetgeen ook kenmerkend is voor het Radboudumc.

JCI toetst aan de hand van 1400 normen, door beoordeling van beleidsdocumenten, afdelingsbezoeken en gesprekken met medewerkers en patiënten. Auditoren van JCI kijken daarbij naar de kwaliteit en veiligheid van onze patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en ook zorgondersteunende processen, zoals medische apparatuur, schoonmaak en (brand)veiligheid.

JCI is erkend door de World Health Organization (WHO) en opgericht om de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie in de gezondheidszorg te verbeteren. Zij werken volgens een patiëntgericht normenkader waaraan zij organisaties toetsen en waarbij kwaliteit en (patiënt)veiligheid centraal staan. Met de accreditatie voldoen we aan de door IGZ en zorgverzekeraars gestelde eisen.


Inkoop- en leveringsvoor­waarden

Binnen het Radboudumc hebben we inkoop- en leveringsvoorwaarden opgesteld.

lees meer

In het verleden


Geschiedenis van het Radboudumc

Onze geschiedenis gaat terug tot 1905. Dan ontstaat de Radboud Stichting, die zich sterk maakt voor de oprichting van een Nederlandse katholieke universiteit. In 1923 opent de Katholieke Universiteit Nijmegen, in 1951 start de medische faculteit en 5 jaar later opent het Sint Radboud Ziekenhuis. lees meer

Onze impact in 2022

Welke impact het Radboudumc in 2022 heeft gehad? Bekijk ons jaarverslag en de jaarrekening op onze Impact 2022 webpagina.

lees meer


Jaarverslagen

Bekijk de terugblik op 2022 op onze website of download direct het Jaarverslag 2022 (inclusief jaarrekening).

Oudere jaarverslagen

Hier vindt u de oudere jaarverslagen van het Radboudumc (in pdf):

Dit vinden we belangrijk


Kunst

Kunst kan duiden, troosten, en ogen openen. Dat draagt bij aan het welbevinden van onze patiënten, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Daarom vindt u verspreid over het hele Radboudumc hedendaagse beeldende kunst.

lees meer

Goede doelen

Een aantal goede doelen helpt ons om onze ambitie te verwezenlijken. Helpt u mee? lees meer

Magazines en spreekbeurtenRadbode personeels­magazine

Radbode is het personeelsblad van het Radboudumc. Het magazine verschijnt 6 keer per jaar en telt 24 pagina’s. Radbode biedt achtergronden en ontwikkelingen bij het Radboudumc, brengt relevante informatie en meningen, gaat discussies niet uit de weg en biedt persoonlijke verhalen. Over zowel patiëntenzorg, onderwijs & opleiding, onderzoek en ondersteunende diensten. Radbode heeft een oplage van circa 13.000 exemplaren. Medewerkers en gepensioneerden ontvangen het blad op het huisadres.

Recente nummersFLO magazine voor verpleegkundigen

Op de Dag van de Verpleging zet het Radboudumc al onze verpleegkundigen en zorghulpen extra in het zonnetje. Daarom verschijnt magazine FLO: voor en door verpleegkundigen.

Recente nummers


Spreekbeurt Wil je een spreekbeurt houden?

Wij hebben informatie voor je waarmee je een interessante spreekbeurt kunt maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet