Welkom bij het Amalia kinderziekenhuis waar kunnen we u mee helpen?

ik zoek

Uw kind in het Amalia kinderziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks worden ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar in het Amalia kinderziekenhuis behandeld.

lees meer

Uw kind in het Amalia kinderziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks worden ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar in het Amalia kinderziekenhuis behandeld. Dat is 18% van alle patiƫnten in het Radboudumc.

Het Amalia kinderziekenhuis verbindt de specialismen van het Radboudumc die zorg aan kinderen bieden. Kinderen en ouders worden actief betrokken bij het zorgproces. Zo ontstaat een veilige omgeving waarin de eigenheid van het kind steeds voorop staat.
 

Verwijzing

Uw huisarts of specialist verwijst u naar onze polikliniek. Nadat wij de verwijzing hebben ontvangen, maken we een afspraak voor uw eerste bezoek.
 

Vragen

Heeft u een vraag voor ons dan kunt u ons bereiken via amaliakinderziekenhuis@radboudumc.nl.
 

Besmettelijke ziekte

Is uw kind in aanraking gekomen met een besmettelijke ziekte zoals waterpokken? Laat het weten voordat u naar uw afspraak komt. De arts beslist of de afspraak of opname door kan gaan.


Route naar de polikliniek

T (024) 361 44 15

Ingang: Hoofdingang
Route: 787, 788, 790

bekijk route

Route naar de polikliniek

Bezoekadres

Polikliniek Kinderen en Jeugdigen
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 787, 788, 790 (Polikliniek Kinderen en Jeugdigen)

Route naar de verpleegafdeling

T (024) 361 38 80

Ingang: Hoofdingang
Route: 807, 808, 821

bekijk route

Route naar de verpleegafdeling

Bezoekadres

Het Strand, De Zee, De Vuurtoren
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 807, 808, 821 (Het Strand, De Zee, De Vuurtoren)

Workshopdag Verpleeg­tech­nische handelingen voor ouders

Ouders die deze handelingen zonder tussenkomst van een zorgprofessional zelf willen uitvoeren kunnen 26 mei deelnemen aan deze workshop.

lees meer

Afspraak of opname


Polikliniek Kinderen en Jeugdigen

De Polikliniek Kinderen en Jeugdigen bestaat uit poliklinieken van verschillende specialismen.

lees meer

Opname op de verpleegafdeling

Als uw kind wordt opgenomen in ons kinderziekenhuis betekent dat dat uw kind één of meer nachten blijft slapen op een van onze verpleegafdelingen.

lees meer

Behandeling Anesthesie bij kinderen

Als uw kind een behandeling of onderzoek onder anesthesie (verdoving) krijgt is het belangrijk om hem/haar goed voor te bereiden.

lees meer

Pijn en het Amalia Kinder­ziekenhuis

In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis willen wij kinderen en hun ouders zo goed mogelijk begeleiden. Dit geldt ook voor kinderen die pijn hebben en /of een pijnlijke ingreep moeten ondergaan.

lees meer

Pijn en het Amalia Kinder­ziekenhuis

In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis willen wij kinderen en hun ouders zo goed mogelijk begeleiden. Dit geldt ook voor kinderen die pijn hebben en/of een pijnlijke ingreep moeten ondergaan. We vinden het belangrijk om pijn op tijd op te merken en zo veel mogelijk te verlichten. Daarnaast draagt het comfort van uw kind bij aan een voorspoedig herstel.

Onze werkwijze:
  • Bij opname  geven we informatie aan uw kind en aan u als ouders over de behandeling of ingreep. Het is voor onze artsen en verpleegkundigen niet altijd mogelijk om alle pijn rondom een ingreep of procedure weg te nemen, maar met goede informatie proberen we onzekerheid te voorkomen en duidelijkheid te bieden over wat uw kind kan verwachten.
  • Vroege herkenning van pijn leidt weer tot tijdige behandeling. Daarom scoren wij regelmatig de pijn bij uw kind. We maken hierbij gebruik van scoringssystemen. Bij het afnemen van deze pijnscores betrekken we niet alleen uw kind, maar ook u als ouders.
  • Indien uw kind pijn heeft, maken we een behandelplan op maat. Het kan zijn dat we naast reguliere medicatie, gespecialiseerde pijnbestrijding bieden, zoals zenuwblokkades of lokale pijnbehandeling.
  • Naast pijnmedicatie zetten we ook andere methodes in om de pijn te verlichten, zoals aanraking , massage, ontspanning, afleiding, muziek, comfort en rust. Hiervoor werken wij samen met onze pedagogisch medewerkers.
  • Na grote operaties of bij complexe situaties werken wij samen met kinderanesthesiologen, het Consultteam Acute Pijn Service bestaande uit verpleegkundigen en anesthesiologen die gespecialiseerd zijn in pijnbestrijding, of het Radboudumc kinderpijncentrum.

Waarvoor kan uw kind bij ons terecht?

Professionals

inloggen