Scholieren


Wij helpen je bij het kiezen van je studie

In de gezondheidszorg werken mensen in veel verschillende beroepen waarvoor evenzoveel opleidingen bestaan. De Radboudumc Health Academy helpt jou bij het kiezen van je studie.


Volg ons op


Radboud College Tours en Thema Tours

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboud College Tour of Thema Tour kan je dan helpen!

lees meer

Stages voor scholieren

Ben jij een middelbare scholier en op zoek naar een beroepsoriënterende of maatschappelijke stage? Bekijk onze mogelijkheden.

lees meer

Vijf vragen aan Willem van Tilburg

Willem doet de opleiding MBRT en volgt het Radboud Plus Traject.

lees meer

Vijf vragen aan Willem van Tilburg

Willem doet de opleiding MBRT en volgt het Radboud Plus Traject. Hij houdt zich actief bezig met de voorlichting van scholieren. Daarnaast is hij lid van de studentenraad.

1 Hoe ben jij bij deze studie terechtgekomen en wat heeft jou geïnspireerd?

Ik ben bij MBRT terechtgekomen doordat ik op zoek was naar een opleiding waar techniek en medische zorg worden gecombineerd. Juist die combinatie vind ik erg bijzonder: enerzijds werk je met de meest geavanceerde apparatuur en anderzijds werk je met patiënten die gerustgesteld moeten worden of die graag hun verhaal bij je kwijt willen.

Ik heb naast het bezoek van open dagen niks nodig gehad om mij te overtuigen van het feit dat ik deze opleiding wilde gaan volgen. Ik kan me voorstellen dat er scholieren zijn die eerst een Radboud College Tour willen volgen. Op die manier kunnen ze eerst de praktijk zien voordat ze een definitieve keuze maken.

2 Hoe bevalt de studie MBRT?

De opleiding MBRT bevalt erg goed. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk. Het meeste wat je leert kun je snel toepassen in een praktijkles. En wat je in de praktijklessen hebt geleerd, kun je weer toepassen wanneer je op stage gaat.

3 Wat valt je mee bij de studie?

Vooraf hoorde ik veel over de SD-sommentoets. Persoonlijk vond ik die heel erg meevallen. Er waren medestudenten die het er wel moeilijk mee hebben gehad.

4 Wat vind jij een lastig onderdeel van de studie?

Wat ik soms lastig vind is het oefenen voor de praktijktoetsen. Hiervoor is het nodig dat je regelmatig de geleerde vaardigheden oefent met je medestudenten. De praktijklokalen waar je dit kunt doen, zijn rond de toetsen vaak bezet. Het is dus belangrijk dat je ruim van tevoren plant en de lokalen reserveert, zodat je voldoende kunt oefenen. Dat is echt nodig!

5 Kun jij wat vertellen over je stage-ervaringen en de voordelen van het Radboud Plus Traject?

Stage-ervaringen

De stages vind ik het leukste van de opleiding: alles wat je hebt geleerd kun je dan toepassen in de praktijk. Doordat je je stages allemaal in het Radboudumc loopt, leer je het ziekenhuis en de manier van werken goed kennen. Dat is echt een voordeel wanneer je in het Radboudumc zou willen solliciteren: jij kent de afdeling al en zij kennen jou.

Radboud Plus Traject

Tijdens het Radboud Plus Traject worden workshops en excursies aangeboden. De workshops kun je gebruiken om jezelf als professional te ontwikkelen en de excursies kunnen je helpen om het ziekenhuis beter te leren kennen. Dit zijn unieke opties waar je veel aan kunt hebben.

Studentenraad

Ik ben namens de studenten MBRT Radboud Plus lid van de studentenraad. Wat ik leuk vind aan de studentenraad is dat wij met een groep studenten inspraak hebben op hoe het Traject er in de toekomst uit gaat zien. Dit doen wij door onze ervaringen te delen en onze medestudenten te vertegenwoordigen.


 


Proefstuderen Geneeskunde

Ben je geïnteresseerd in gezondheid en ziekte en wil je graag arts worden? Kom naar een proefstudeeravond om te kijken of de studie Geneeskunde bij jou past.

lees meer


Veelgestelde vragen en antwoorden

Voor scholieren


  • Wij vinden het belangrijk om jonge mensen te informeren over zorgberoepen in het ziekenhuis. Medewerkers van de Radboudumc Health Academy (Voorlichting & Werving) zetten zich hiervoor in. Met succes: scholieren, decanen en ouders weten de weg naar het Radboudumc te vinden.

inloggen