Nieuws Early Career Award van KNAW voor Geert Litjens

5 november 2019

Geert probeert met kunstmatige intelligentie het onderzoek van weefsels door pathologen fundamenteel te veranderen. Hij ontwikkelt slimme computer-algoritmes die afwijkingen opsporen en duiden. Zijn werk wordt wereldwijd al heel veel geciteerd, en vindt ook navolging. Litjens’ werk kan een belangrijk deel van de gezondheidszorg ingrijpend gaan veranderen.

Hij is niet de enige die deze prijs krijgt. Twaalf jonge onderzoekers krijgen de prijs, een bedrag van 15.000 euro en een kunstwerk. Het is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carriĆØre staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeĆ«n verder te ontwikkelen. Het is dit jaar voor het eerst dat de KNAW Early Career Awards worden toegekend.

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet