Nieuws Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie

10 december 2019

Voorzitter van het Centrum voor Oncologie en medisch oncoloog Haiko Bloemendal is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Netwerken in Oncologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Haiko Bloemendal is sinds 1 mei in dienst van het Radboudumc als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Het grootste gedeelte van zijn tijd besteedt hij aan het voorzitterschap. Wat betreft inhoud zal de focus voornamelijk komen te liggen op de vorming van Comprehensive Cancer Networks waarin het Radboudumc samen met regiopartners tot een intensievere samenwerking wil komen, op zowel gebied van patiëntenzorg als onderzoek. Niet alleen het faciliteren van deze samenwerking, maar ook het onderzoek naar oplossingen voor verbetering van knelpunten in de netwerkvorming vormt een belangrijk onderdeel van de leeropdracht. Uit liefde voor het vak en de zorg voor patiënten is hij daarnaast ook nog een aantal uren in de week actief als medisch oncoloog.

Centrum voor Oncologie

De leerstoel Netwerken in Oncologie sluit naadloos aan op de rol die Haiko Bloemendal heeft als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Met het Centrum voor Oncologie heeft hij een coördinerende rol in de oncologische zorg binnen het Radboudumc. Een belangrijke doelstelling van het centrum is om de behandeling door de 13 oncologische zorgketens beter te laten aansluiten op de patiënt. Binnen deze zorgketens werken medewerkers van verschillende afdelingen multidisciplinair samen om de zorg rondom patiënten met kanker zo goed mogelijk te organiseren. Daarnaast werkt het Radboudumc veel samen met ziekenhuizen uit de regio en vervult het de rol van kenniscentrum.

Internist-oncoloog

Haiko Bloemendal (1964) is opgeleid tot internist-oncoloog en gepromoveerd in Utrecht. Voor zijn aanstelling in het Radboudumc werkte hij 14 jaar in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, waar hij tevens voorzitter was van de medische staf. Ook werkte hij voor zijn komst naar het Radboudumc één dag in de week bij het UMC Utrecht voor wetenschappelijk onderzoek. Haiko Bloemendal is voorzitter van de NVMO (Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie) en lid van dagelijks bestuur van SONCOS (Stichting Oncologische Samenwerking).
 

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet