Nieuws Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

Ignacio Malagon (Madrid, 1962) volgde de artsopleiding aan de Universidad Complutense te Madrid, waar hij in 1986 zijn Licenciado Medicina Cirugia behaalde. Vanaf 1990 tot 1999 volgde hij de opleiding anesthesiologie in het Verenigd Koninkrijk en een clinical Fellowship in het Paediatric Intensive Care in het BC Children's Hospital Vancouver, Canada. In 2005 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op onderzoek naar darmpermeabiliteit en hartschade bij kinderen die een hartoperatie moeten ondergaan.

De heer Malagon heeft in het verleden diverse betrekkingen in Nederland gehad, onder meer als kinderanesthesioloogen intensivist in het Leiden University Medical Centre (1999- 2007) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht (2007-2009). De perioperatieve zorg rondom  kinderhartchirurgie  heeft altijd zijn speciale belangstelling gehad. Sinds 2011 is hij als staflid en cardio-anesthesioloog en intensivist verbonden aan het University Hospital South Manchester, UK. In 2013 werd hij er Honorary Senior Lecturer, en deed hij onderzoek naar ECMO (Extra Corporele Membraan Oxygenatie) en postoperatieve complicaties na hartchirurgie.  In 2016 werd hij consultant en klinisch adviseur van het  National Institute for Health and Care Excellence (NICE).

Ignacio Malagon is de eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit en in Nederland: 'Kinderanesthesiologie is een geheel eigen vakgebied. Kinderen zijn immers geen kleine volwassenen.'

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet